Din momentul în care serialul turcesc „Suleyman Magnificul” a început să fie difuzat în Bangladeș, în noiembrie 2015, audiențele au explodat. Producția se bucură de un succes neașteptat de mare.
Din momentul în care serialul turcesc „Suleyman Magnificul” a început să fie difuzat în Bangladeș, în noiembrie 2015, audiențele au explodat. Producția se bucură de un succes neașteptat de mare.
Recent, actorii și regizorii din Bangladeș au cerut ca serialul să fie scos de pe post, reclamând scenele „excesive de sex” care distrug industria locală de televiziune și influențează negativ populația instigând la divorț.
Popularitatea de care se bucură producția turcească a dus la o scădere dramatică a rating-urilor celorlalte televiziuni, ale căror seriale, locale sau străine, au ajuns să fie scoase din grile. Mai mult, industria și actorii din Bangladeș au ajuns să piardă milioane de dolari și să închidă mai multe studiouri.
„Totul a început cu «Suleyman Magnificul». Aceste serial ne distruge întreaga industrie, care are angajați mii de actori și personal”, spune Gazi Rakayet, șeful Bangladeshi Directors’ Guild, într-o declarație pentru AFP, preluată de dailytimes.com.pk.
„Pentru a supraviețui, am închis aproape jumătate dintre studiouri din cauza lipsei proiectelor. Mii de actori au fost afectați. Inclusiv actorii de top au pierdut jumătate din ceea ce făceau”, a mai spus Gazi Rakayet, care estimează că pierderile se ridică undeva la 8 milioane de dolari pe an.
Guvernul nu a dat încă niciun răspuns, dar există și suficienți comentatori care pledează pentru serialele străine spunând că telespectatorii au toate motivele să renunțe la serialele naționale care ar fi mult sub calitatea celor străine.
De partea cealaltă a dezbaterii, sunt și cei care spun că astfel de drame pun în discuție valorile familiei într-o națiune musulmană conservatoare, în care scenele cu haremul sultanului Suleyman nu pică deloc bine.
„Sexul este excevis în «Suleyman Magnificul» și în alte seriale străine”, spune actorul Mamunur Rashid, șeful Federation of TV Professionals Organisation.
„Televiziunea este divertisment pentru familie. Ratingul nu poate fi singurul criteriu”, a spus Rashid pentru AFP. Și continuă explicând că aceste producții „creează probleme sociale”, poveștile lor de budoar ridicând rata divorțurilor.
„Totul din cauza relațiilor din afara căsniciei pe care aceste seriale le arată”, explică Mamunur Rashid.
Te-ar putea interesa și:
Ce mai face Engin Öztürk, Selim din „Suleyman Magnificul”