Homepage  / Vedete româneşti

Suma incredibilă de bani pe care Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”. „Și acum primesc bani din difuzare”

Suma incredibilă de bani pe care Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”. „Și acum primesc bani din difuzare”
8

de Roxana Mirea,

Mihai Trăistariu are concerte, o școală de muzică, dar și mai multe apartamente în Mamaia pe care le închiriază turiștilor. Pe de altă parte, artistul mai face bani și din piesele lui de succes. Cu toții ne mai amintim de piesa „Tornero”. Solistul s-a clasat pe locul 4 la Eurovision în 2006 cu această melodie. Ei bine, Mihai Trăistariu primește și acum bani din străinătate, din drepturile de difuzare. Mihai Trăistariu a dezvăluit câți bani a făcut cu piesa „Tornero”.

Câți bani a făcut Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”

Mihai Trăistariu a spus câți bani a câștigat cu melodia „Tornero”. Piesa l-a făcut celebru în întreaga lume după ce a participat cu ea la Eurovision, în 2006. După succesul nebănuit de la acea vreme, artistul spune că și-a făcut firmă de taxi în Constanța.

Cei mai mulți bani au venit în primii doi-trei ani după Eurovision. Primii au fost 24.000 de euro, din Grecia. Ni s-a spus că aceștia sunt doar banii din prima lună de difuzare a piesei. Ca să fac așa un calcul din ochi s-au strâns cam trei milioane de euro din difuzarea ”Tornero”, bani pe care i-am împărțit cu casa de discuri, compozitorul și textierul, fiecare cu procentul lui. Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri”, a declarat Mihai Trăistariu pentru ego.ro.

De-ce-a-refuzat-Mihai-Traistariu-sa-participe-la-Asia-Express-si-Survivor.-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

„Și acum primesc bani din difuzare”

În continuare, Mihai Trăistariu a dezvăluit în ce țări se mai ascultă piesa „Tornero” și câți bani mai câștigă acum din drepturile de difuzare.

Tornero” se mai difuzează în țările cu destinație de vacanță, Grecia, Spania, Malta, unde sunt și cluburi. Din drepturile de difuzare primim bani cam 50 de ani, apoi piesa intră în istoria muzicii și se mai oferă simbolic doar niște sume, cam un euro la fiecare. Și acum primesc bani din difuzare, după 16 ani de la Eurovision, dar sumele sunt mai mici. Lunar îmi mai vin din drepturile de autor cam 15-20 de milioane. Piesa s-a difuzat în peste 30 de țări. Dacă este difuzată la un post de radio sau în cluburi, ni se trimit 8 euro de difuzare, iar acești bani revin către noi, care se împart, tot așa, în patru”, a mai declarat Mihai Trăistariu.

În ceea ce privește alte melodii de-ale lui, Mihai Trăistariu a spus că i se mai difuzează și acum piesele „Banana”, „Banii și fetele”, „La mare, la soare!” și „Cât de frumoasă ești”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton