Homepage  / Articole

„Super 8” sau ce mai pregăteşte J. J. Abrams

"Super 8" sau ce mai pregăteşte J. J. Abrams

de Redactia Tvmania

[caption id="attachment_21448" align="alignleft" width="300"] Foto: Guliver/Getty Images. J. J. Abrams (dr.) a avut prima lui slujbă legată de domeniul cinematografic la 16 ani: a compus muzica pentru filmul „Nightbeast” (1982). Steven Spielberg lucra, pe gratis, cam pe la aceeaşi vârstă, pentru Universal Studios.[/caption]

Creatorul serialelor „Lost: Naufragiaţii” şi „Fringe”, J. J. Abrams, colaborează cu Steven Spielberg la un proiect strict secret.

.

Newyorkezul Jeffrey Jacob Abrams are un CV impresionant: este producător, scenarist, regizor, actor şi compozitor. A fost mintea din spatele unor seriale celebre, ca „Felicity”, „Alias”, „Lost” (care i-a adus două premii Emmy şi un Glob de Aur şi care se termină pe 28 iulie) şi „Fringe”, a scris scenariul la „Armaggedon” (1998) şi a regizat filme ca „Misiune: Imposibilă III” (2006), „Star Trek: Un nou început” (2009).

Acum doi ani, a produs „Monstruos”/„Cloverfield”, care a strâns peste 170 de milioane de dolari în întreaga lume. Nimeni nu ştia nimic despre această peliculă, despre subiect şi actori, în ciuda unei campanii virale intense.

Acum, Abrams repetă figura şi are două proiecte la activ: „Undercovers”, un serial care va fi difuzat din toamnă de postul american NBC (despre care nu se ştie nimic), şi „Super 8”, un film SF la fel de secretizat, la care va colabora cu Steven Spielberg.

Secret mare

GHICI CIUPERCĂ CE-I? Deşi nu se ştie mare lucru despre pelicula „Super 8”, un prim poster a apărut deja.

GHICI CIUPERCĂ CE-I? Deşi nu se ştie mare lucru despre pelicula „Super 8”, un prim poster a apărut deja.

La începutul lunii iulie, în cinematografele din SUA, publicul venit să vadă „Omul de oţel 2” au văzut un trailer pentru „Super 8”, despre care nimeni nu auzise până atunci. La finalul trailerului, câteva cadre de pe ecran conţin fraza „Scariest Thing I Ever Saw” („Cel mai înspăimântător lucru pe care l-am văzut vreodată”), care trimite la site-ul scariestthingieversaw.com, unul dintre site-urile de marketing viral afiliate cu pelicula.

Aparent, pelicula (care urmează să fie lansată în vara lui 2011) are drept subiect tot un monstru, ca în „Cloverfield”, mai mult ca sigur un extraterestru scăpat din celebra Zonă 51 (trimiterile la omuleţii verzi sunt indicate şi de fontul folosit în trailer, care seamănă cu cel din „Întâlnire de gradul trei”, din 1977, al lui Spielberg); acesta din urmă va produce povestea, Abrams o va scrie şi regiza. Prin urmare, vom avea parte de un omagiu adus SF-urilor marca Spielberg din anii ’70 şi ’80.

Mai multe nu se ştiu, doar că bugetul e de 45-50 de milioane de dolari şi că, pentru a ne băga şi mai mult în ceaţă, Abrams a explicat, în luna mai, pentru revista „New York” că „Super 8” nu e nicidecum similar cu „Cloverfield” şi că nu va da nici un detaliu despre filmul al cărui trailer a fost trimis în cinematografe în containere speciale, sigilate, care necesitau un cod pentru a fi deschise.

Text: Monica Popescu

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton