Homepage  / Articole

Super Bowl bate noi recorduri

Super Bowl bate noi recorduri

de Redactia Tvmania

Super Bowl, adică meciul dintre cele mai bune echipe din NFL (liga de fotbal american din SUA), şi-a depăşit propriile recorduri în materie de vânzări de publicitate în acest an.


.

Cel mai aşteptat eveniment sportiv pentru publicitarii de top şi-a vândut deja toate spaţiile de reclame, cu mult înainte de luna februarie, când e programat meciul, relatează AdAge.com.

Rapiditatea cu care s-au vândut sloturile publicitare confirmă relaxarea advertiserilor în ce priveşte o economie care dă semne că îşi revine, după anii grei de criză.
.
Record de audienţă în 2010

În 2011, evenimentul va fi difuzat de postul Fox, al cărui purtător de cuvânt a confirmat vânzarea tuturor spaţiilor. În sezonul trecut, într-un climat economic mai fragil, reţeaua CBS a epuizat sloturile pentru reclame abia la începutul lunii februarie, cu puţin timp înainte de partida câştigată de New Orleans Saints în faţa celor de la Indianapolis Colts.

Categoria la care Super Bowl bate frecvent orice record este suma plătită pentru un spaţiu publicitar de 30 de secunde. În acest an, Fox a vândut un astfel de slot cu sume cuprinse între 2,8 şi 3 milioane de dolari!

Anul trecut, CBS a primit în jur de 2,5 – 3 milioane pentru jumătatea de minut de publicitate, într-o partidă care a devenit cea mai urmărită transmisiune din istoria televiziunii americane, cu o audienţă medie de 106.5 milioane de telespectatori!
.
Pepsi revine

Super Bowl-ul din 2011 a primit un impuls şi de la o serie de mari companii pe care criza le determinase să renunţe, în ultimii ani, la locul lor în lista marilor cumpărători de publicitate la finala NFL.

Atât General Motors, cât şi Pepsi au revenit în galeria celor care îşi vor promova produsele în pauzele publicitare din timpul meciului. Printre celelalte companii care şi-au asigurat spaţiul de reclamă la Super Bowl se numără Coca-Cola, Anheuser-Busch InBev, E-Trade, Bridgestone şi Volkswagen.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton