Homepage  / Articole

Surpriză la Premiile Grammy

Surpriză la Premiile Grammy

de Redactia Tvmania

Deşi mai toţi specialiştii se aşteptau ca Eminem să câştige mult-râvnita distincţie pentru “Albumul anului”, trofeul le-a revenit celor de la Arcade Fire, una dintre cele mai apreciate trupe de alternativ din lume, dar mult mai slab cotată pentru marele premiu. La ceremonia Premiilor Grammy, care s-a desfăşurat aseară, Eminem era favorit pentru “Albumul anului” cu al său “Recovery”, cel mai bine vândut disc în 2010 şi unul dintre favoriţii criticilor. Cum Eminem, cu toate cele 13 Grammy-uri câştigate în cariera sa, nu avea un astfel de trofeu la activ, victoria Arcade Fire, cu discul “The Suburbs”, e cu atât mai surprinzătoare.

Înainte de anunţarea câştigătorului la categoria “Albumul anului”, Arcade Fire pierduse deja la secţiunea “Cel mai bun album alternativ”, în favoarea celor de la The Black Keys. Cei din urmă au câştigat şi premiul pentru cel mai bun album rock.

Învins şi de Jay-Z şi Alicia Keys

Eminem nu a avut mai mult noroc nici la categoria pentru cea mai bună piesă rap, unde au câştigat Jay-Z şi Alicia Keys, cu hit-ul “Empire State Of Mind”, în dauna melodiei “Love The Way You Lie”, o colaborare între rapper şi Rihanna.

De obicei, când un artist e atât de favorizat în mass-media înainte de Premiile Grammy cum a fost Eminem, asta înseamnă un succes pe toate liniile, însă, din păcate pentru acesta, el a plecat acasă cu doar două premii. Tot asta a fost “recolta” lui şi în 2010, cu mult mai slab cotatul “Relapse”.

După 12 ani pe culmile succesului, Eminem are la activ cele 13 trofee amintite mai sus, însă niciunul pentru cel mai bun album, piesa anului sau cel mai bun debut.

O altă mare surpriză a fost victoria tinerei Esperanza Spalding la secţiunea celui mai bun debut. Deşi nu e foarte cunoscută de marele public, talentata cântăreaţă de jazz i-a bătut pe favoriţii Justin Bieber, Drake, Florence + the Machine şi Mumford & Sons.

Ce-i cu Arcade Fire?

 

Trupa de indie-rock din Canada a fost răsfăţata criticilor încă de la debutul discografic din 2004, cu excelentul “Funeral”. Cuplul Win Butler – Régine Chassagne, care sunt soţ şi soţie, e motorul neoficial al formaţiei, care numără încă cinci muzicieni permanenţi şi mulţi alţi invitaţi la apariţiile live.

Atât “Funeral”, cât şi “Neon Bible”, primele două discuri ale trupei, au fost nominalizate la premiul Grammy pentru cel mai bun album alternativ, însă “The Suburbs”, apărut vara trecută, a propulsat-o în conştiinţa marelui public.

Votat ca albumul anului de mai multe reviste de specialitate, “The Suburbs” a deţinut prima poziţie în topul Billboard şi în multe alte ierarhii din SUA şi Europa şi le-a asigurat o notorietate crescândă celor de la Arcade Fire.

Cu un DVD live filmat la celebra arenă new-yorkeză Madison Square Garden şi regizat de Terry Gilliam, Arcade Fire e de mult o obişnuită a marilor festivale. Trupa va apărea, în acest an, ca headliner, la mai multe festivaluri europene de top. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton