Homepage  / Vedete / Vedete străine

Sylvester Stallone pregătește un serial despre „Rocky”. Am aflat detaliile!

Sylvester Stallone pregătește un serial despre „Rocky”. Am aflat detaliile!
12

de Redactia Tvmania

Sylvester Stallone (74 de ani) lucrează în prezent la un serial despre tinerețea celebrului său erou, campionul de box Rocky Balboa, informează nypost.com. 

 

Sylvester Stallone a postat recent pe Instagram fotografii cu două pagini de note scrise de mână referitoare la noul proiect la care lucrează – un serial de televiziune despre tinerețea eroului pe care l-a jucat cu atâta succes: campionul Rocky Balboa. 

În 1976, actorul a fost vedeta, dar și scenaristul filmului „Rocky”, primul dintre cele opt pe care le numără acum franciza. „Rocky” a câștigat atunci trei premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor – John G. Avildsen și cel mai bun montaj) și i-a adus lui Sylvester Stallone o nominalizare dublă, pentru cel mai bun actor în rol principal și pentru cel mai bun scenariu original, nominalizare obținută concomitent doar de Charlie Chaplin pentru „Dictatorul” (1940) și de Orson Welles pentru „Cetățeanul Kane” (1941). Actorul a fost nominalizat atunci și la Globul de Aur, tot la ambele categorii – cel mai bun actor și cel mai bun scenariu. 

Serialul la care lucrează Stallone va fi, tehnic, un prequel, adică o poveste a cărei acțiune se va petrece înainte de evenimentele din filmele pe care le cunoaștem deja.

„Aceasta ar putea fi cea mai ciudată postare din lume”, a comentat Stallone imaginea propriilor notițe. „Am început azi-dimineață să schițez un proiect pentru «Rocky», un serial pentru o platformă de streaming. Un număr de zece episoade timp de câteva sezoane ar fi ideal pentru a surprinde esența personajului și a celor din jurul lui”, a scris actorul. „Aici sunt doar câteva fragmente din modul în care încep eu să scriu un scenariu… să sperăm că va funcționa”, a mai spus el.  

Prima pagină cuprinde o scenă în care cititorilor li se propune: „Imaginați-vă o mașină a timpului care ne duce pur și simplu în trecut, la începuturile lui Rocky, într-o lume cinematografică populată de personaje pe care oameni de pe toată planeta le iubesc deja de aproape cinci decenii!”. 

Notele fixează, de asemenea, cadrul evenimentelor – anii ’60, o perioadă dinamică din istorie. Rocky Balboa face parte din „cea mai revoluționară generație din istoria modernă, contemporană cu aselenizarea, afirmarea drepturilor civile sau Războiul rece”. Totuși, în toiul acestor schimbări sociale majore, Robert „Rocky” Balboa, în vârstă de 17 ani, duce o viață destul de simplă. Când l-am întâlnit întâia oară pe Rocky, în 1976, era un suflet aproape pierdut și se lupta, ca toți tinerii, să-și găsească locul în lume. 

Ce trebuie să știi despre Sylvester Stalone și lungmetrajul „Rocky”

Filmul „Rocky” a fost un triumf atât pentru eroul Rocky Balboa, care s-a transformat, peste noapte, dintr-un obscur recuperator ce umbla pe urmele datornicilor din Philadelphia într-un campion de box aclamat, cât și pentru necunoscutul Sylvester Stallone, care a devenit rapid o vedetă și un scenarist foarte apreciat. 

În ciuda faptului că Sylvester Stallone a încercat de câteva ori să-și protejeze personajul de nenumărate posibile continuări, „Rocky” a fost urmat de cinci filme. Sylvester Stallone a reintrat în pielea lui Rocky Balboa în: „Rocky 2” (1979), „Rocky 3” (1982), „Rocky 4” (1985), „Rocky 5” (1990) și „Rocky Balboa” (2006). Au urmat încă două filme: „Creed”, din 2015 (care i-a adus lui Stallone o nominalizare la Oscar și un Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, al lui Rocky Balboa) și „Creed 2”, în 2018. Ambele filme îl aveau pe Michael B. Jordan în rolul principal, al tânărului boxeur Adonis Johnson, fiul campionului Apollo Creed (ucis în ring), pe care Rocky, fostul prieten al lui Apollo, accepta să îl antreneze. Mai mult, în 2022 este programată lansarea unui spin-off al filmului „Creed”. 

Pentru că povestea lui Rocky Balboa s-a împletit definitiv cu cea a lui Sylvester Stallone, vestea realizării serialului „Rocky” i-a făcut pe fanii actorului să-i ceară, tot pe Instagram, să realizeze și un prequel al poveștii lui Rambo, celălalt personaj legendar pe care l-a jucat. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton