Homepage  / Vedete străine

Sylvester Stallone și-a expus 53 de picturi realizate de el, în Germania

Sylvester Stallone și-a expus 53 de picturi realizate de el, în Germania
6

de Andreea Hentea,

Celebrul actor, scenarist și regizor în vârstă de 75 de ani și-a expus lucrările în cadrul unei retrospective ce a cuprins picturile sale realizate de-a lungul a cincizeci de ani, scrie hollywoodreporter.com.

Vedeta unor francize precum „Rocky”, „Rambo” și „Eroi de sacrificiu” și-a expus la Hagen, în vestul Germaniei, 50 de lucrări pictate în ultima jumătate de secol. „Cine știe, poate ar fi trebuit să fiu pictor. Ar fi însemnat, cu siguranță, mult mai puțin stres”, a spus recent Sylvester Stallone, la deschiderea celei mai mari retrospective a picturilor sale. 


Sylvester Stallone a făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, o călătorie în Germania pentru a participa la vernisajul expoziției „Sylvester Stallone: The Magic of Being”, găzduită de Muzeul Osthaus din Hagen. Aceasta poate fi văzută de sâmbătă, 4 decembrie, până pe 20 februarie 2022. 

Stallone a mai avut câteva expoziții de pictură în trecut, inclusiv o expoziție la Muzeul de Stat al Rusiei din Sankt Petersburg, în 2013, și o expoziție la Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain de la Nisa, în 2015. Expoziția prezentă, de la Hagen, este însă cel mai cuprinzător eveniment prilejuit de lucrările lui Sylvester Stallone, care urmărește întreaga sa creație plastică, de la sfârșitul anilor ’60 până astăzi.

Inspirat de maeștri

„Este o onoare incredibilă să am picturile agățate aici, alături de unii dintre cei mai mari artiști ai lumii”, a spus Stallone, adăugând: „Această lume a galeriilor de artă este, încă, o lume foarte nouă pentru mine”. Sylvester Stallone a început să picteze de la o vârstă fragedă, inspirat de opera unor pictori precum Jackson Pollock și Willem de Kooning, a căror influență este evidentă în lucrările sale de început expuse aici, pe care le-a semnat „Mike Stallone”. Când și-a dat seama însă că aceste prime lucrări nu se vând („Obișnuiam să le vând cu 5 dolari, ca să-mi cumpăr bilete de autobuz”, a povestit el), Stallone s-a orientat spre scris și și-a început cariera de actor.

Există însă legături tematice puternice între rolurile lui Stallone și picturile lui. Câteva dintre tablourile sale au teme precum „Rambo” și „Rocky”, explorând cele mai faimoase personaje pe care le-a adus pe ecran și impactul pe care l-au avut asupra culturii pop. „Rocky” a fost, de fapt, un tablou înainte de a deveni un film. În lucrarea sa din 1975 „Finding Rocky”, Stallone a explorat personajul unui boxer ratat, căruia i se oferea o șansă de a se redresa. 

„Ceea ce evită toți să spună despre lucrările de artă ale celebrităților este că nu știi niciodată dacă sunt apreciate pentru valoarea lor sau pentru faima autorului”, a spus Mathias Rastorfer de la Galeria Gmurzynska din St. Moritz, unul dintre curatorii expoziției lui Stallone de la Hagen. „Îmi amintesc că oamenii au pus aceeași întrebare când am expus întâia oară arta lui Karl Lagerfeld. Acum, fiecare muzeu de artă din lume vrea să expună opera lui Largerfeld. La fel va fi și cu Stallone”, a mai spus acesta. 

În ciuda acestei recunoașterii, fie și târzii, a talentului său de pictor, Sylvester Stallone nu are de gând să renunțe la regie și actorie. El a lansat de curând „Rocky IV: Rocky vs Drago – The Ultimate Director’s Cut” (2021), iar în prezent filmează la „The Expendables 4”, regizat de Scott Waugh.

Sylvester Stallone opens exhibition in GermanyIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton