Homepage  / Știri

Țara în care „Masked Singer” ar putea fi scoasă în afara legii. Care este motivul

Țara în care „Masked Singer” ar putea fi scoasă în afara legii. Care este motivul
11

de Andra Stana,

„Masked Singer” este un format TV care s-a bucurat de succes în țările în care a fost lansat. Cu toate acestea, există țări în care emisiunea riscă să fie scoasă în afara legii. Totul, la doar o lună de la premieră. Care este motivul care a dus la această decizie radicală și despre ce țară este vorba.

Formatul „Masked Singer”, aproape de a fi interzis

În România, show-ul „Masked Singer” a fost difuzat de Pro TV și a avut până acum două sezoane. Emisiunea a înregistrat audiențe bune încă de la lansarea primului sezon. Vă reamintim că sezonul 2 – câștigat de Andreea Marin – a ajuns la final pe 9 decembrie 2021.

Cu toate că „Masked Singer” s-a bucurat de succes în majoritatea țărilor în care a fost difuzat până în prezent, formatul nu a fost la fel de bine primit în Turcia. Mai precis, din cauza faptului că nu este conform cu valorile islamice, formatul ar putea fi scos în curând în afara legii, scrie yahoo.com.

Recent, președintele Turciei a ordonat să fie luate măsuri împotriva programelor televizate care sunt contrare „valorilor fundamentale” ale Turciei. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, într-o circulară publicată deja în Monitorul Oficial, că decizia urmărește eliminarea efectelor nocive ale programelor de televiziune cu conținut străin care au fost adaptate în Turcia și, totodată, protejarea culturii turce.

Documentul menționat mai arată că sunt luate în vizor acele producții TV care afectează în mod negativ familia, copiii și tinerii. Aceștia din urmă vor fi protejați de „mesajele transmise prin anumite simboluri”, se mai arată în decizia citată, fără a fi oferite însă și alte detalii.

Decizia radicală luată de Erdogan vine la scurt timp de la lansarea, în Turcia, a formatului „Masked Singer”. Acest show presupune ca mai multe vedete să apară pe scenă purtând măști și costume elaborate pentru a ascunde cel mai bine păstrat secret: identitatea lor. 

Emisiunea „Masked Singer” a fost deja criticată aspru în Turcia, în mediul online, pentru presupusul conținut satanic și păgân arătat la TV.

Eda Ece, din „Prețul fericirii”, unul dintre membrii juriului „Masked Singer” Turcia

Show-ul „Masked Singer” a avut premiera la turci pe 1 ianuarie 2022.

Formatul îi are în juriu pe Eda Ece, pe care o știm din serialul „Prețul fericirii”, dat și la noi de Kanal D, dar și pe Melis Sezen, Alican Yücesoy și Doğu Demirkol.

Ce măști au purtat Keremcem și Biran Damla Yılmaz la „Masked Singer Turcia”

Printre vedetele participante în „Masked Singer”, varianta turcească, se numără și nume cunoscute publicului din România. Astfel, Keremcem, actorul din „Bahar: Viață furată” sau „Dragoste și secrete”, a fost Scheletul.

Keremcem-a-fost-Scheletul-Masked-Singer-Turcia-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Apoi, o altă vedetă din Turcia cunoscută și la noi este Biran Damla Yılmaz. Aceasta a purtat costumul personajului Oglinda. Pe Biran o știți din serialele „Nehir” și „Petale de singurătate”.

În 2014, Biran Damla Yilmaz a debutat cu un rol minor în serialul de epocă „Suleyman Magnificul”, iar până la „Nehir” a mai jucat în câteva seriale, dar și în 2 filme: comedia „Çılgın Dersane 4: Ada” (2014) și drama „Mucize 2: Aşk” (2019).

Biran-Damla-Yilmaz-Oglinda-Masked-Singer-Turcia-4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 11

Rămâne de văzut ce efecte va avea asupra emisiunii „Masked Singer Turcia” directiva dată de Erdogan. Până una alta, organismul de supraveghere al presei din Turcia, Consiliul Suprem al Radioului și Televiziunii, are deja dreptul să amendeze posturile TV. Totodată, are în putere să ordoneze întreruperea temporară a acelor posturi TV care critică guvernul. Până acum, organismul menționat anterior, un fel de CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului de la noi), a amendat canalele pentru conținut erotic sau LGBT.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton