Homepage  / Timp liber

Teatru TV. „Regina mamă” cu Olga Tudorache, la TVR Cultural pe 5 februrie

Teatru TV. „Regina mamă” cu Olga Tudorache, la TVR Cultural pe 5 februrie
4

de Alina Stoicescu,

Duminică, 5 februarie, de la ora 20.00, TVR Cultural va redifuza piesa antologică „Regina mamă”, cu Olga Tudorache și Marius Bodochi. Această versiune a piesei dramaturgului Manlio Santinelli a avut premiera pe scena Teatrului Național în 1997 și a fost jucată timp de 15 ani.

Manlio Santanelli, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi italieni contemporani, urmaş plin de talent al lui Eduardo De Filippo, aduce în scenă două personaje – Regina, o mamă autoritară şi posesivă, şi fiul ei, Alfredo, un jurnalist ratat şi nevrotic. Ajuns în casa mamei sale bolnave sub pretextul dorinţei de a o îngriji, Alfredo vine cu intenţia ascunsă şi cinică de a-şi salva cariera printr-un reportaj de senzaţie, consemnând în detaliu ultimele zile şi moartea bătrânei doamne. Între cei doi protagonişti se menţine un raport ciudat, de aparentă animozitate, de agresivitate verbală, o relaţie tensionată care, treptat, se destinde sub povara amintirilor pentru ca în finalul surprinzător să capete accente tragice.

„Regina mamă, de Manlio Santaneli, spectacol realizat pe scena Teatrului Național în 1997. Acest text contemporan, profund, dar plin de umor, a fost ridicat la rangul de capodoperă de excepționala creație a actriței Olga Tudorache. O rară întruchipare a unei mari actrițe, într-un puternic personaj! Spectacolul s-a jucat 15 ani și a fost văzut de zeci de mii de spectatori. Se vor adăuga sute de mii de telespectatori, pentru că am fost invitat să-l adaptez pentru platourile Televiziunii Române și astfel s-a asigurat, pentru spectacol și pentru Olga Tudorache, viață veșnică!”, spunea acum ceva vreme regizorul Gelu Colceag.

olga-tudorache-si-marius-bodochi-main_483_bigIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton