Homepage  / Telenovele

Telenovela braziliană „Mândrie și pasiune”, inspirată de Jane Austen, vine la TVR 2. Când e marea premieră

Telenovela braziliană „Mândrie și pasiune”, inspirată de Jane Austen, vine la TVR 2. Când e marea premieră
6

de Ruxandra Dinca,

TVR 2 difuzează în premieră telenovela braziliană „Mândrie și pasiune”, o producție 2018, de luni, 17 ianuarie. Noul serial se va vedea de luni până vineri, de la ora 16.00 și în reluare seara, de la ora 23.00.

Într-un orășel de provincie brazilian, o doamnă din lumea bună e hotărâtă să găsească pretendenți potriviți pentru cele cinci fete ale sale. 

Fanilor lui Jane Austen premisa le este cu siguranță cunoscută din celebrul roman „Mândrie și prejudecată”. Însă această telenovelă braziliană din 2018, în original „Orgulho e Paixão”, se inspiră nu doar din romanul mai sus menționat, ci și din alte titluri ale scriitoarei britanice, precum „Rațiune și simțire”, „Mansfield Park”, „Emma”, „Mănăstirea Northanger” și mai puțin cunoscutul „Lady Susan”. 

Sunt multe schimbări

Pentru „Mândrie și pasiune”, serial brazilian cu 162 de episoade și care a prins bine la publicul local, producătorii și-au luat o mulțime de libertăți artistice. 

Povestea a fost mutată din Anglia începutului de secol XIX în Brazilia, în 1910, într-un orășel de provincie. Dintre cele cinci fete ale familiei Benedito (în loc de originalul Bennet), Jane (Pâmela Tomé), Elisabeta (Nathalia Dill) și Lidia (Bruna Griphao) au poveștile cunoscute din „Mândrie și prejudecată”. Dar celelalte două, Mariana (Chandelly Braz) și Cecilia (Anajú Dorigon), sunt inspirate de eroinele din „Rațiune și simțire”, respectiv „Mănăstirea Northanger”. 

Darcy (Thiago Lacerda), personajul principal masculin, este om de afaceri, foarte bogat și implicat în negoțul cu cafea. Datorită intereselor comune, se asociază cu o văduvă cu inimă neagră, Julieta (Gabriela Duarte), căreia nimeni nu-i intră în voie, în afară de fiul ei, Camilo (Mauricio Destri). 

Alt personaj negativ în poveste – suntem într-o telenovelă, la urma urmei! – este Susana (Alessandra Negrini), o tânără fără scrupule, care vrea să-l seducă pe Darcy și să intre astfel în înalta societate. Numai că bărbatul o cunoaște pe Elisabeta Benedito – inteligentă, directă, fermecătoare. Inițial cei doi nu se suportă și chiar au un conflict deschis, dar până la urmă, ajung să-și schimbe părerea unul despre celălalt și chiar se îndrăgostesc.

Cine sunt actorii din „Mândrie și pasiune” și unde i-am mai văzut  

Fanii telenovelelor braziliene vor recunoaște multe fețe din „Mândrie și pasiune”. Thiago Lacerda a fost, acum 20 de ani, Matteo din „Terra Nostra”, telenovelă de mare succes pe micile noastre ecrane. Pe Nathalia Dill și pe Vera Holtz (adică doamna Benedito) le-am văzut mai recent în serialul „Avenida Brasil”. Alessandra Negrini, adică prima soție din viața reală a lui Murilo Benicio („Clona”), a jucat în miniseria istorică „Cucerirea”, iar Malvino Salvador, colonelul Brandão în serial, a apărut în telenovela „Dragoste de viață”.

Mandrie-si-pasiune-271391486_423671366210163_4774870106764214133_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton