Homepage  / Știri

Televiziunile de sport dăunează grav titlului

Televiziunile de sport dăunează grav titlului

de Redactia Tvmania

[caption id="attachment_14634" align="alignleft" width="260" caption="Gigi Becali este unul dintre cei mai vizibili patroni din fotbal"][/caption]

Campionatul României a fost câştigat şi în acest an de o echipă cu un patron discret. În schimb, scandalagiii de meserie au ratat şi celălalt loc de Liga Campionilor.

Fotbalul „de televizor” practicat în România de două sezoane încoace a primit încă o lovitură sub centură: după ce, anul trecut, Unirea Urziceni (condusă de Dumitru Bucşaru, cel mai discret patron din Liga I) a luat potul în România, în actuala stagiune a fost premiată o altă formaţie al cărei conducător (Arpad Paszkany) tace şi face.

Unirea Urziceni, fosta câştigătoare a Ligii Campionilor a ieşit vicecampioană acum ceea ce arată că drumul ales de ei cu doi ani în urmă a fost atent gândit. Ceea ce demonstrează într-o anumită măsură faptul că primele două locuri din Liga sunt ocupate de două echipe cu management serios şi, mai ale, tăcut.

Astfel, CFR şi Unirea au învins, lăsându-le locurile de Liga Europa scandalagiilor de la Steaua, Dinamo, FC Vaslui şi Timişoara, care au cules ce a mai rămas.

.

Iată cu ce s-au ales patronii celor patru grupări în urma intervenţiilor la TV.

Nelipsitul Gigi Becali

STEAUA. Patronul Stelei, Gigi Becali, a stat zi de zi în direct la televiziunile sportive. Fotbaliştii săi s-au declarat afectaţi de criticile publice exprimate de patron, dar nimeni nu i-a băgat în seamă. Becali a spus tot ce avea de spus, iar acest fapt s-a răsfrânt asupra echipei.

Cei doi comici ai micului ecran: Turcu şi Borcea

DINAMO. Vasile Turcu şi Cristi Borcea şi-au alternat apariţiile, dar s-au menţinut constanţi. Turcu a purat războaie cu ceilalţi acţionarei şi a îndeplinit rolul de trompetist pentru fraţii Ioan şi Victor Becali. Cel de-al doilea s-a folosit de intervenţiile televizate pentru a-şi ameninţa jucătorii şi a contesta arbitrajele.

„Elefantul” şi-a „sudat” telefonul la ureche

FC TIMIŞOARA. Conducerea clubului Timişoara nu a adus decât prejudicii echipei sale, prin desele apariţii la TV. Marian Iancu, patronul formaţiei bănăţene poreclit Elefantul, şi-a reluat obiceiurile de sezonul trecut când a ratat un titlu care îi era la îndemână.

Porumboiu nu s-a putut abţine

FC VASLUI. Adrian Porumboiu, deşi a început prin a păstra tăcerea, nu a reuşit să se ţină de acest obicei. Patronul moldovean nu se putea lipsi de lumina reflectoarelor aşa că a abandonat planul iniţial de a rămâne în umbra echipei sale.

Mititelu – gură mare, obiective mici

UNIVERSITATEA CRAIOVA. Câinele care latra, nu muşcă, prin urmare Adrian Mititelu a tot zis şi a tot zis şi s-a luat la ceartă, însă, rezultatele nu au apărut. Acţiunile sale avide de senzaţional şi în care mereu uită de susţinerea pe care trebuie să o acorde oltenilor săi, vor avea un impact considerabil asupra meciurilor, iar Universitatea riscă să retrogradeze sâmbătă, la capătul unui nou sezon de coşmar.

Rapid s-a mişcat rău peste tot

Şi cum mereu trebuie să existe şi cineva la mijloc, anul acesta Rapidul şi-a adjudecat acest rol. Cel de-al treilea mare club al Capitalei a avut o călătorie contradictorie prin mrejele acestui sezon. Oficialii giuleşteni nu s-au dat în spectacol în direct, dar nici n-au făcut performanţă pe teren.

Tabăra „vişinie” are o justificare obiectivă pentru ratarea ambelor „ţinte”: a avut conducători „moi”. Venit din lumea afacerilor, Ioan Taban n-a polemizat, iar Nae Manea, care a îmbrăcat costumul de oficial pe final de sezon, a evitat cât a putut scandalurile.

Sursa: EVZ.ro, sectiunea Sport.

Pentru mai multe ştiri intraţi pe www.evz.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton