Homepage  / Netflix

„Terminator” va fi eroul unei serii anime difuzate de Netflix

„Terminator” va fi eroul unei serii anime difuzate de Netflix

de Redactia Tvmania

Celebrul Terminator va deveni protagonistul unei serii anime care se va vedea pe platforma Netflix, informează Variety.com. 

 

Cum filmele anime japoneze (inspirate de benzile desenate manga) au căpătat tot mai multă popularitate în ultimii ani, Netflix va realiza o serie care îl va avea ca erou pe celebrul Terminator, în colaborare cu Skydance (care a produs ultimele două titluri ale francizei „Terminator” – „Terminator: Genisys”, din 2015 și „Terminator: Destin întunecat”, din 2019) și cu studioul japonez de anime Production I.G. fondat în 1987, care a produs, printre altele, filme ca „Spiritul din cochilie”, „B: The Beginning” și „Eden of the East”. 

 

Așa cum se întâmplă cu toate proiectele Netflix, detaliile de producție rămân secrete bine păzite, însă reprezentanții platformei ne promit o nouă poveste spectaculoasă.

„Terminator este una dintre cele mai reprezentative povești SF create vreodată și a evoluat foarte interesant de-a lungul timpului”, a spus John Derderian, vicepreședinte al diviziei Netflix pentru producțiile anime japoneze. Noua serie anime va explora universul său într-un mod original, așa cum nu s-a mai făcut până acum. Așteptăm cu nerăbdare ca fanii seriei să urmărească acest capitol nou al spectaculoasei bătălii dintre oameni și mașini”, a mai spus acesta.  

 

Showrunner-ul viitoarei serii anime va fi Mattson Tomlin, care va fi și producător executiv și care a scris scenariul așteptatului film „The Batman”, regizat de Matt Reeves. „Toți cei care îmi cunosc poveștile știu bine că ele sunt scrise cu toată inima și că au multe întorsături de situație, a spus Tomlin. „Sunt onorat că Netflix și Skydance mi-au dat prilejul să abordez povestea lui Terminator din unghiuri care sfidează convențiile, contrazic așteptările și au o atitudine relevantă, a mai spus acesta. 

 

Franciza „Terminator” a avut un succes extraordinar de-a lungul timpului, cele șase filme din componența sa încasând peste 2 miliarde de dolari la nivel internațional. Deși noua serie anime care va fi difuzată de Netflix e prima de acest gen din istoria francizei, a mai existat o adaptare pentru micul ecran – serialul „Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, difuzat de Fox timp de două sezoane, care a avut-o pe Lena Headey în rolul lui Sarah Connor, pe Thomas Dekker în rolul lui John Connor și pe Summer Glau în rolul lui Terminator, trimis din viitor să-l protejeze pe tânărul Connor. 

 

„L-am întrebat pe vechiul meu prieten și coleg Mamoru Oshii ce crede despre ideea de-a transforma seria «Terminator» într-una anime”, a spus Mitsuhisa Ishikawa, președinte și CEO al studioului Production I.G. Când el mi-a răspuns: „Ishikawa, ai înnebunit?”, mi-am dat seama că trebuie neapărat să facem proiectul, a povestit Mitsuhisa Ishikawa cu umor despre originea noului anime. „Ca fani absoluți, ne-am pus toată inima acolo și sperăm că și ceilalți fani se vor bucura de el”, a mai spus acesta. 

 

Platforma Netflix mai are și alte proiecte din categoria anime. Pe lângă serii mai vechi, precum „Castlevania” și „Sângele lui Zeus”, există unele noi în producție, precum „John Wick” sau „Army of the Dead”. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton