Homepage  / Netflix

Eroii serialului „The Last Kingdom” își continuă luptele în noul film de la Netflix: „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die”

Eroii serialului „The Last Kingdom” își continuă luptele în noul film de la Netflix: „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die”

de Andreea Hentea,

Pe 14 aprilie, Netflix lansează filmul „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die”, care ne conduce din nou pe teritoriul Insulelor Britanice, unde eroii serialului „The Last Kingdom” își continuă luptele și speră să trăiască într-un regat unit.

Cunoscutul serial „The Last Kingdom” (lansat în 2015 și difuzat tot de Netflix), care ecraniza popularele romane ale lui Bernard Cornwell, a fost nominalizat la două premii BAFTA în 2016 și asemănat, conform Observer, cu celebrul „Urzeala tronurilor” pentru suspansul său. Povestea de acolo începea cu domnia lui Alfred cel Mare (David Dawson), care își apăra regatul de invadatorii nordici, apoi ajungea la Uhtred de Bebbanburg (Alexander Dreymon), cel născut saxon, dar crescut de vikingi, care lupta, la rândul lui, să-și revendice dreptul căpătat prin naștere.

Intrigi în calea unirii

Noul film „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die” (2023)încheie apoteotic ciclul acestor nesfârșite lupte pentru putere, readucându-l în atenție pe lordul Uhtred de Bebbanburg (jucat tot de Alexander Dreymon), care domnește peste Northumbria. Acum, el trebuie să-i țină piept tânărului prinț Aethelstan (Harry Gilby), fostul său protejat, care și-a schimbat total comportamentul sub o influență nefastă, dar și celuilalt pretendent la tron, Aelfweard (Ewan Horrocks).

În timp ce acțiunile lui Aethelstan creează dușmani pe teritoriul Insulelor Britanice, la orizont apare o nouă amenințare, un rege danez care beneficiază de aliați puternici și vrea să dezbine regatul. Uhtred este silit să aleagă între oamenii la care ține și visul de a avea o Anglie unită.

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die / Netflix © 2023

Urmașul lui Uhtred „The Bold”

Nigel Marchant, producătorul filmului „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die”, a dezvăluit că discuțiile despre un posibil lungmetraj au avut loc chiar după lansarea sezonului patru al serialului „The Last Kingdom”, în aprilie 2020.

În toamna anului 2021, înainte ca sezonul cincisă fie lansat pe Netflix (la începutul anului 2022), intenția continuării serialului printr-un film a fost anunțată de către protagonistul Alexander Dreymon (care este și producător executiv) la evenimentul Comic-Con de la Londra.

Filmul încheie îndelungata și zbuciumata istorie urmărită în serial,care a acoperit o perioadă istorică de aproximativ 45 de ani, începând cu anul 866, concentrându-se apoi pe Regatul Wessex și pe incursiunile vikingilorîn Anglia.

Filmul „The Last Kingdom: Seven Kings Must Die” este regizat de Edward Bazalgette, iar scenariul a fost scris de Martha Hillier. Filmările s-au realizat la Budapesta, din ianuarie până în martie 2022.

Alături de Alexander Dreymon, în noul film îi vom vedea, printre alții, pe Mark Rowley, Arnas Fedaravicius, Ingrid García Jonsson și James Northcote.

Autorul britanic Bernard Cornwell, ale cărui scrieri au inspirat și cunoscuta serie de filmededicatecomandantului Richard Sharpe (Sean Bean), s-a născut la Londra, în 1944, dintr-un tată canadian, care era aviator, și o mamă englezoaică, membră a Forțelor Aeriene Auxiliare pentru Femei.

Adoptat și crescut în Essex, el și-a întâlnit tatăl natural abia la 58 de ani, pe când se afla într-un turneu de carte la Vancouver. Cercetându-și genealogia, scriitorul a aflat că este un descendent al lui Uhtred „The Bold”, personaj pe care și-a bazat seria de romane istoricedespre nașterea Angliei în secolele al IX-lea și al X-lea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton