Cu un timbru special, recognoscibil de la prima notă, și cu un talent aparte în a compune versuri, The Motans (Denis Roabeș) se află la prima sa experiență din postura de antrenor la „Vocea României”. Artistul originar din Republica Moldova filmează de zor zilele acestea și abia așteaptă să vadă cum s-a descurcat în noul sezon va fi difuzat din toamnă, la Pro TV. Mai multe detalii am aflat chiar de la el!
The Motans, antrenor la „Vocea României”… care afost primul tău gând când ți s-a propus această ipostază?
Am stat puțin s-analizez și am realizat că sunt pregătit pentru acest lucru, e o provocare care mă entuziasmează și mă bucur că am oportunitatea de a da mai departe ce am învățat eu în ultimii ani.
De-a lungul vieții, am avut noroc să întâlnesc persoane care m-au ajutat mult să mă formez atât ca om, cât și ca artist. Prin urmare, nu pot decât să sper, că din această ipostază de antrenor la „Vocea României”, îi voi influența și eu pozitiv pe cei pe care-i voi întâlni.
Ești un tip care preferă discreția. Iar un show TV ca acesta te expune publicului și altfel, nu doar prin muzică… Ce te-a făcut să depășești „granița”?
Eu rămân în continuare mai discret, pur și simplu așa e personalitatea mea, iar „Vocea României” mi se pare un proiect extraordinar care o să m-ajute inclusiv pe mine să mă dezvolt, să experimentez lucruri noi, chiar și această expunere. O văd și ca pe o modalitate de a mă dărui mai mult publicului meu.
Ai urmărit celelalte sezoane până acum? Cât de diferită este atmosfera din platou față de cum o percepeai tu în fața televizorului?
O să fiu sincer, emisiunea fiind difuzată vineri, rareori am avut șansa, eu fiind atunci plecat la concerte, dar am mai văzut online, am urmărit mai îndeaproape primul sezon al Irinei… îmi place mult tensiunea și emoția care plutește în aer la filmări, dar de-abia aștept să văd montajul.
Cum ți se par colegii tăi de platou? Cine te-a surprins cel mai tare până acum? Și de ce? 🙂 Dar concurenții?
Toți sunt niște oameni foarte faini, niște artiști extraordinari, mă bucur mult că am ocazia să lucrez cu Irina și să-i cunosc mai bine pe ceilalți colegi. Theo Rose m-a surprins foarte plăcut, are o voce excepțională, pe care am avut ocazia s-o aud live într-un moment mai special în emisiune.
Cat despre concurenți, toți sunt talentați și curajoși. Fiind trecuți deja de anumite preselecții, sunt foarte mici șansele să fie o voce care să nu-ți atragă atenția, într-un fel sau altul. Ceea ce face treaba noastră doar mai grea.
Sunt multe voci bune, foarte bune, însă nu toate reușesc să se afirme. Ce le lipsește?
Dincolo de o voce foarte bună, este foarte important și modul în care transmiți ceea ce cânți. Apoi sunt și alte detalii „tehnice”, cum îți stăpânești emoțiile, alegerea piesei și cum reușești să o faci să fie „a ta”, astfel încât noi să putem auzi și o parte din personalitatea artistică în momentul în care urci pe scenă.
Ce faci dincolo de platoul de filmare și de studioul muzical?
Ah, zilele astea nu prea multe. Încerc să mai ies puțin și cu prietenii, mă relaxez acasă și am început să îl recitesc în această perioadă pe Jules Verne.
Și ce îți place să urmărești la TV? Sau pe platformele de streaming?
La TV mă uit momentan doar la cursele de Formula 1, aștept să înceapă „Vocea României”. 🙂
Nu am mai intrat de ceva vreme pe vreo platformă de streaming, mai mult din cauza timpului, pentru că eu sunt genul de persoană care dacă începe vreun serial, trebuie să-l vadă pe tot odată și-n momentul de fata nu-mi prea permite programul. N-am apucat nici să văd ultimul sezon din Peaky Blinders, un serial care-mi place mult.
Când ajungi în locurile natale, în Republica Moldova, ce îți place să faci cel mai tare?
În primul rând, să petrec timp cu Mama, cu familia, să revăd prietenii de-acolo, îmi place mult să mă plimb prin Chișinău, e un oraș în care chiar poți să te plimbi, îmi lipsește asta în București. Și să merg prin magazine să-mi fac provizii de tot felul de bunătăți pe care nu le găsesc aici.
Până la urmă… unde e acasă pentru tine?
Acasă e acolo unde e familia, oamenii dragi. Deci și Chișinău, și București.