Homepage  / Știri / Netflix

Pelicula de acțiune „Vechea gardă”/„The Old Guard”, cu Charlize Theron, disponibilă de azi pe Netflix

Pelicula de acțiune „Vechea gardă”/„The Old Guard”, cu Charlize Theron, disponibilă de azi pe Netflix

de Redactia Tvmania

„The Old Guard”/„Vechea gardă”, cu Charlize Theron în rol principal, are lansarea internațională pe Netflix astăzi, 10 iulie. Charlize Theron revine în chip de eroină dură în cadrul unui gen de filme care a oferit lumii personaje precum Imperator Furiosa din „Mad Max: Drumul furiei” și Lorraine Broughton din „Atomic Blonde: Agenta sub acoperire”.

Cu acțiunea plasată în prezent, dar care își are originea în secole de aventuri, „Vechea gardă” se concentrează asupra unui grup de mercenari care, în mod misterios, sunt nemuritori.

Charlize Theron, distinsă cu premiul Oscar, este producătoare și interpretează rolul lui Andy – sau Andromaca din Sciția – o războinică născută într-o perioadă ce precede aproape toate consemnările istorice.

Alături de Booker (Matthias Schoenaerts), Joe (Marwan Kenzari), Nicky (Luca Marinelli) și Nile (KiKi Layne), cea mai nouă membră a grupului de nemuritori, Andy își folosește darul pentru a proteja omenirea, conducând echipa pe un drum secret, întunecat și plin de altruism de-a lungul secolelor, punând mereu în balanță binele și răul și, uneori, fiind nevoită să ucidă pentru a salva alte mii de vieți. Dar, atunci când o operațiune propusă de un fost agent CIA (Chiwetel Ejiofor) se întoarce împotriva lor, secretul celor din grup iese la iveală, amenințându-le existența.

După un scenariu scris de creatorul de reviste de benzi desenate distins cu premiul Eisner, Greg Rucka, și adaptat după apreciata serie de romane grafice care îi aparține, „Vechea Gardă” răstoarnă ideea că a fi nemuritor este un lucru de dorit. În schimb, filmul se concentrează asupra faptului că a trăi pentru totdeauna este, de fapt, o tragedie.

Despre film se poate spune că este și o poveste cu supereroi, care plasează misiunea de a salva omenirea în mâinile a două luptătoare.

„Este o poveste cu elemente și teme mitologice legate de relații, familie și dragoste, care, pentru mine, sunt foarte interesante”, a spus Prince-Bythewood. „Dar, în esență, faptul că am reușit să aduc pe ecran două femei puternice a însemnat totul. Acest scenariu a ajuns la mine într-o perioadă în care căutam un proiect de amploare și mi-a oferit oportunitatea de a face exact ceea ce mi-am dorit, și anume să prezint lumii niște eroine, una dintre ele fiind o tânără de culoare.”

Filmările au avut loc în Maroc și Marea Britanie

Producția pentru „Vechea Gardă” a început pe 20 mai 2019, iar filmările s-au desfășurat în diverse locuri, precum orașul Marrakech din Maroc și alte locații din Marea Britanie, printre care Castelul Shirburn, Londra, Kent, Surrey, Berkshire și Shepperton Studios.

Atunci când te afli în locația de filmare, ești cufundat în cultura locului, iar asta aduce un nivel de autenticitate de care nu ai parte atunci când ești pe o scenă”, spune Theron. „Lucrezi cu o echipă locală care îți arată cum ar trebui să fie lucrurile conform culturii spațiului respectiv și orice întrebări sau probleme pot fi rezolvate de obicei imediat, în loc să fie nevoie de un proces de documentare.”

La celebrele Shepperton Studios s-au filmat scenele pentru care Kirby și Azis au creat extraordinarele decoruri de interior pentru casa parohială din Goussainville, mina abandonată și camera de execuție. Castelul Shirburn și împrejurimile sale din Watlington, Oxfordshire au servit pentru a înfățișa satul Goussainville din Franța Evului Mediu.

„Ador filmările în Marea Britanie. Am avut experiențe extraordinare cu echipele de acolo, iar acum a fost la fel”, spune Theron.

Printre locațiile din zona orașului Marrakech s-au numărat hotelul El Fenn, satul berber Obaki de pe Plateau du Kik (o regiune din munții Atlas care a fost folosit și drept sat afgan), precum și piața Jemaa el-Fna, Tamansourt, Harbil, Tayzelt, deșertul Agafay, Boukhriss și Kettara.

Nu am mai filmat în Maroc și am numai lucruri bune de spus despre experiența noastră de acolo. Oamenii au fost mai mult decât primitori și extraordinar de dornici să ne sprijine în orice fel, ajutorul lor fiind de neprețuit pentru a ne asigura că înfățișăm cultura Marocului în modul cel mai potrivit”, spune Theron.

Urmărește trailer-ul filmului „The Old Guard”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton