Homepage  / HBO

„The Survivor”, noul film al lui Barry Levinson prezentat recent la Toronto, a fost cumpărat de HBO

„The Survivor”, noul film al lui Barry Levinson prezentat recent la Toronto, a fost cumpărat de HBO

de Andreea Hentea,

Prezentat recent la influentul Festival de Film de la Toronto, filmul „The Survivor”, care urmărește povestea adevărată a boxerului american Harry Haft, a fost cumpărat de HBO, scrie deadline.com. 

După ce a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Toronto (care a avut loc între 9 și 18 septembrie), filmul „The Survivor”, care prezintă povestea boxerului american Harry Haft, supraviețuitor al Holocaustului, a fost cumpărat de HBO, reprezentând cea mai amplă tranzacție din cadrul festivalului.

Filmul, regizat de Barry Levinson, îl are în rolul principal pe Ben Foster, care a mai colaborat cu celebrul cineast la filmul „Culmile libertății” / „Liberty Heights” (1999). 

După ce a fost trimis la Auschwitz, Harry Haft a supraviețuit nu numai ororilor lagărului, ci și meciurilor de box pe care era forțat să le susțină, împreună cu colegii lui, asemenea gladiatorilor, pentru distracția celor care îi țineau prizonieri.

Îmbărbătat de dorința de-a o regăsi pe femeia iubită, Harry a reușit să evadeze și a reușit să ajungă la New York, unde a continuat să boxeze, pentru a deveni cunoscut și a-și regăsi iubirea.

Rival al unor legende ale boxului precum Rocky Marciano, Harry a luptat pentru a da un sens existenței sale și pentru a-și recâștiga măcar o părticică din viața care i-a fost furată.

Filmul este ecranizarea cărții „Harry Haft: Survivor of Auschwitz, Challenger of Rocky Marciano”, scrisă de Alan Haft, fiul cel mare al boxerului Harry Haft. Aceasta a fost adaptată pentru ecran de scenarista Justine Juel Gillmer. 

Continuarea unei colaborări strălucite

Cineastul american Barry Levinson (79 de ani), laureat cu un Oscar pentru „Rain Man” (1988), a mai regizat filme difuzate de HBO, precum „Doctorul «Moarte»” (2010), cu Al Pacino și Susan Sarandon, „Vrăjitorul minciunilor” / „The Wizard of Lies” (2017), cu Robert De Niro și Michelle Pfeiffer, și „Paterno” (2018) tot cu Al Pacino. Acestea au câștigat, în total, 26 de premii Emmy.

De altfel, veteranul cineast a declarat: „După ce am colaborat la atâtea filme cu HBO, nu îmi imaginez o gazdă mai bună pentru «The Survivor»”. Alături de Ben Foster, filmul îi mai are în distribuție pe John Leguizamo, Danny DeVito, Peter Sarsgaard, Vicky Krieps („Firul fantomă” / „Phantom Thread”) și Billy Magnussen („Nu e vreme de murit” / „No Time to Die”, „Aladdin”, „The Many Saints of Newark”). 

Francesca Orsi, vicepreședinte senior al HBO, a declarat: „Suntem extrem de mândri să oferim «The Survivor» publicului HBO și HBO Max. Explorarea minuțioasă de către Barry a acestei povești adevărate, despre alegeri inimaginabile, perseverență și răscumpărare, împreună cu interpretarea extraordinară a lui Ben (Foster – n.n.), va captiva spectatorii și le va rămâne alături mult timp după genericul final”. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton