Homepage  / Vedete / Vedete străine

Tiara de nuntă a prințesei Beatrice, un tribut emoționant pentru regina Elisabeta a II-a

Tiara de nuntă a prințesei Beatrice, un tribut emoționant pentru regina Elisabeta a II-a

de Redactia Tvmania

Gestul prințesei Beatrice de-a purta la nunta sa (încheiată vineri, într-o ceremonie extrem de restrânsă, impusă de pandemie) rochia și tiara reginei Elisabeta a II-a a impresionat unanim prin delicatețea sa, comentează townandcountrymag.com. 

Cea mai restrânsă nuntă regală din istorie, între prințesa Beatrice și logodnicul său, Edoardo Mapelli Mozzi, a avut loc vineri, pe 17 iulie, la capela All Saints din Windsor. Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au luat parte la ceremonie și, chiar dacă restricțiile impuse de pandemie au făcut ca numărul de invitați să fie cât se poate de restrâns (mai puțin de douăzeci), iar aceștia să păstreze distanța regulamentară de doi metri, stilul nunții a fost impecabil. 

Prințesa Beatrice a evocat-o cu iubire și delicatețe pe bunica sa, regina Elisabeta a II-a, de la care a împrumutat nu doar superba rochie vintage purtată de suverană la două evenimente de la începutul anilor ’60, ci și tiara cu franjuri de diamante, care reprezintă deja o bijuterie simbol a familiei regale. 

De-a lungul timpului, această tiară a împodobit fruntea reginei Mary (în 1893, la căsătoria cu regele George al V-lea al Regatului Unit), a reginei Elisabeta a II-a (în 1947, la nunta cu prințul Philip) și a prințesei Anne (în 1973, la căsătoria sa cu locotenentul Mark Phillips, oficiată la Westminster Abbey). Bijuteria a fost creată în 1919 de bijutierii britanici Garrard and Co. Pentru a realiza spectaculoșii franjuri din diamante, aceștia au folosit colierul dăruit reginei Mary în ziua nunții sale de însăși regina Victoria. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton