Homepage  / Advertorial

Cum te îmbraci la festivaluri pentru a fi în ton cu atmosfera? Idei de outfit-uri inspirate cu piesele din garderoba ta

Cum te îmbraci la festivaluri pentru a fi în ton cu atmosfera? Idei de outfit-uri inspirate cu piesele din garderoba ta

de Redactia Tvmania,

Vine vara, bine îmi pare! Odată cu sezonul cald, zilele se măresc, nopțile sunt mai scurte și viața socială revine la normal.

Vara înseamnă festivaluri și concerte în aer liber, seri interminabile pe la terase sau petreceri pe plajă până la răsărit. Dacă ești genul ‘’festivalier’’ care nu ratează nici un astfel de eveniment, atunci cu siguranță că ne poți oferi câteva sugestii pentru acest ghid. Dacă ești novice sau nu ai pășit niciodată ‘’pragul’’ unui festival, atunci ai ajuns unde trebuie. 

Sfaturi de stil pentru look-uri explozive de festival

Oricare ar fi stilul tău vestimentar, la festival este musai să adopți o ținută comodă. Aspectul confortului este practic baza de la care începem să construim outfit-ul. Festivalurile sunt despre a te distra, a dansa până la ivirea zorilor, a te dezlănțui și a te încărca cu energia oamenilor. Evident, nu poți să te bucuri de toate acestea dacă tocurile sunt înalte, hainele prea strâmte sau îți este frică să nu îți strici rochia.

  • Ținuta romantică

Stilul boho se află printre preferințele publicului feminin amator de festivaluri. Așadar, îmbracă o rochiță cu imprimeuri florale, cu inserții dantelate sau brodate și accentuează latura boemă cu ajutorul unor accesorii masive sau a unor coliere lungi suprapuse. Evident, nu uita de geantă. Oferă ținutei tale o geantă pe măsură, într-o nuanță asortată cu restul pieselor sau te poți orienta pentru un model cu detalii strălucitoare pentru o notă aparte.

Îmbrățișează frumusețea clasică a dantelei. Pregătește-te să faci ravagii într-o pereche de pantaloni scurți, din dantelă și un top în culori vibrante. Nu uita să adaugi o pereche de botine cu broderii, lungi până la glezne și o pălărie asortată.

Împinge barierele și îndrăznește să creezi un stil propriu. Fii originală și îmbracă un chimono. Fie că îl preferi lung, sau doar până deasupra genunchilor, vei arăta senzațional cu o pereche de jeans skinny sau pantaloni scurți, în funcție de vreme. Accentuează talia folosind o curea simplă.

  • Volane și culori pastel

Festivalurile din timpul verii sunt prilejul ideal de a scoate la lumină frumusețea volanelor. Optează pentru o rochie într-o nuanță de bleu, roz pal, verde lime, galben pai și alege o pereche de sandale fără toc nude sau din aceeași culoare ca și rochia. Ieși din zona de confort și poartă o pereche de ochelari de soare supradimensionați, brățări masive pe o mână și pregătește-te să cucerești atmosfera.

  • Stilul rock-chic

Festivalurile sunt ocaziile perfecte de a-ți pune în valoare latura puternică și personalitatea independentă cu ajutorul ținutei. Aceasta poate să îmbine elemente din stiluri complet diferite, lungimi și texturi din registre stilistice complementare. Alege un kimono sau o jachetă cu franjuri, o pereche de jeans scurți și un top cu imprimeuri cool. Punctează ținuta cu ajutorul unei pălării mari.

  • Stilul boyfriend

Dacă nu ai mai auzit de stilul boyfriend, îți spunem noi cu ce să începi. Îmbracă un top cu volane alături de o pereche de jeansi boyfriend și o jachetă croșetată, care îți va oferi stil și confort optim.

  • Stilul clasic

Dacă nu te regăsești în nici unul dintre stilurile de mai sus, atunci mizează pe stilul clasic, pe care îl regăsești la orice festival din lume. Pentru asta ai nevoie de o pereche de pantaloni scurți sau  o fustă din denim, o pereche de șosete bumbac colorate de damă cu imprimeuri haioase ori culori tonice. Pentru partea de sus poți opta pentru o bluză cu dantelă și cu volane voluminoase. Pe cap așază o eșarfă prinsă tip bentiță și nu în ultimul rând, ia cu tine o poșetă care se prinde la brâu.

Îți compui ținuta de festival? Articole pe care să le tai de pe listă

În mod evident, renunță la tocuri. Păstrează-le pentru ocazii classy și acum înlocuiește-le cu platforme, bocanci, ciocate, bascheți, sandale, etc.

Abține-te de le stylinguri prea complicate, încercând să imiți vreun star de cinema. Dacă nu ai chef să cheltui pe articole noi, atunci mizează pe simplitate: o pereche de jeans asortată cu un top și bascheți sunt rețeta cea mai recomandată.

Lasă acasă ia. De acord, iile sunt geniale pentru vară. Sunt comode, arată elegant, dar este mai degrabă un articol vestimentar specific unui singur tip de styling.

Franjurile sunt un ‘’must-have’’, o vedetă a festivalurilor. Totuși, ai grijă la franjuri. Nu exagera purtând un top, o centură și o traistă, toate cu franjuri. Limitează-te la o singură piesă. 

Tatuajele false arată ieftin și pueril. Sunt cool doar la petrecerile de copii și atât.

Acum este momentul să îmbini stilurile, să te joci cu nuanțele și să ieși din casă accesorizată din cap până în picioare cu bijuteriile extravagante pe care nu ai avut curajul să le porți până acum. Ia cu tine atitudinea pozitivă, fii încrezătoare și ține mine o regulă importantă: tu porți hainele și nu invers.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton