Homepage  / Articole

„Titanic: Lansarea unui vis”: Povestea Titanicului invadează micile ecrane

„Titanic: Lansarea unui vis”: Povestea Titanicului invadează micile ecrane

de Redactia Tvmania

Pe 6 aprilie, „Titanic” 3D intră în cinematografele autohtone, marcând 100 de ani de la naufragiul din 1912, iar la televizor vor fi difuzate – în SUA şi Marea Britanie – două miniserii despre acelaşi subiect.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la scufundarea vasului Titanic şi momentul a fost marcat pe micile ecrane de serii de documentare (la noi, de exemplu, National Geographic transmite, în premieră, producţii despre naufragiul din 15 aprilie 1912), miniserii şi – bineînţeles – relansarea în 3D a peliculei lui James Cameron din 1997.

Prin urmare, în afara poveştii de dragoste a lui Jack (Leonardo DiCaprio) şi Rose (Kate Winslet), puteţi intra în lumea construcţiei vasului de 52 de tone (în coproducţia „Titanic: Blood and Steel”) şi în cea a scufundării lui (în producţia britanică „Titanic”, în care joacă şi românul Dragoş Bucur). Ambele producţii au căutat distribuitori internaţionali la Cannes, între 1-4 aprilie, la MIP-TV market, cel mai mare târg intenaţional de televiziune din lume.

În „Titanic: Blood and Steel” (foto) (miniserie în 12 părţi, filmată în Dublin) e urmărit costul uman al construcţiei vasului, timp de 15 ani (1897-1912), când 105 oameni au murit pe şantierul din Belfast. Primul episod va fi difuzat în SUA în aprilie, dar data exactă nu a fost încă stabilită. Chris Noth, Neve Campbell şi Derek Jacobi fac parte din distribuţia poveştii care urmăreşte şi lansarea la apă a masivului vas, şi scufundarea lui ulterioară.

Dezastru maritim

„Titanic”-ul produs de BBC şi aceeaşi echipă din spatele succesului „Downton Abbey” a avut premiera la britanici pe 21 martie şi se termină pe 9 aprilie. Filmată în Ungaria, miniseria a fost vândută în peste 80 de ţări (inclusiv SUA, unde e dată de ABC) şi are patru episoade de câte o oră. La începutul fiecărui episod, Titanicul se scufundă, iar scenariul prezintă dezastrul din punctul de vedere al câte unui personaj principal, abia la final privitorul aflând cine a supravieţuit şi cine nu.

Printre protagoniştii poveştii se numără Hugh, duce de Manton (Linus Roache), snoaba lui soţie, Louisa (Geraldine Somerville), şi fiica lor, Georgiana (Perdita Weeks) – o sufragetă recent arestată din cauza protestelor la care a participat. În plus, îi cunoaştem pe acovatul lui Hugh, John Batley (Toby Jones) şi soţia lui cu gură mare, Muriel (Maria Doyle Kennedy) şi inginerul Jim Maloney (Peter McDonald) – care primeşte un bilet gratuit la bord după ce termină la timp asamblarea părţii electrice a vasului. Dragoş Bucur este Peter Lubov, un pasager misterios, care îi tulbură viaţa lui Maloney.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton