Homepage  / Filme Online

Tom Hanks, parteneriat cu platforma AppleTV+. Ce filme și seriale vor face împreună

Tom Hanks, parteneriat cu platforma AppleTV+. Ce filme și seriale vor face împreună

de Andreea Hentea,

Tom Hanks a încheiat un contract consistent cu platforma de streaming AppleTV+, prin compania sa de producție de film și televiziune, Playtone. Celebrul actor colaborase deja cu Apple TV+, la filmul „USS Greyhound: Bătălie în Atlantic” (2020), scrie deadline.com.

Tom Hanks a înființat compania Playtone în 1998, împreună cu producătorul Gary Goetzman. Compania a câștigat, deja, o mulțime de premii Emmy pentru miniseriile „John Adams” (lansată în 2008), cu Paul Giamatti, și „Olive Kitteridge” (lansată în 2014), cu Frances McDormand.

Playtone este deja în producție cu filmul „A Man Called Otto”. Tom Hanks filmează în prezent, împreună cu regizorul Marc Forster, la această așteptată poveste, care se va lansa în decembrie 2022 și în care joacă rolul titular. Filmul este ecranizarea celebrului roman „Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrick Backman, o carte extrem de iubită în toată lumea, tradusă și la noi în 2017.

Tom Hanks, foarte implicat și ca producător

Tom Hanks în „A Beautiful Day in the Neighborhood” (2019) foto: Lacey Terrell / Sony Pictures / The Hollywood Archive

Tom Hanks a fost nu doar protagonistul filmului „USS Greyhound: Bătălie în Atlantic” / „Greyhound”, nominalizat la Oscar și BAFTA pentru cel mai bun sunet, ci a scris și scenariul acestuia, adaptând cartea „Greyhound”, de C.S. Forester (tradusă și la noi).

Departamentul de producții originale al platformei Apple TV+ și compania Playtone au început să pregătească terenul pentru continuarea filmului „Greyhound”, care a devenit una dintre cele mai vizionate producții difuzate de Apple TV+.

Platforma a repurtat un succes recent cu filmul „Coda” (2021), pe care l-a lansat în vara trecută. Acesta a fost proaspăt recompensat cu Oscarul pentru Cel mai bun film (prima statuetă la această categorie obținută de o platformă de streaming), și cu încă două trofee, pentru categoriile scenariu adaptat și actor în rol secundar – Troy Kotsur.

Prin acest contract consistent, proaspăt încheiat cu AppleTV+, celebrul actor s-a implicat și în miniseria de televiziune „Masters of the Air”, care se filmează deja la Londra și care va avea nouă episoade.

Tom Hanks este unul dintre producătorii executivi ai acestei povești despre unsprezece tineri care au ținut piept, în al Doilea Război Mondial, unui roi de inamici germani, luptând în interiorul celebrului bombardier cunoscut sub numele de „Fortăreața Zburătoare”.

Din distribuția sa fac parte Barry Keoghan, Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Ben Radcliffe, Nate Mann și Rafferty Law.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton