Homepage  / Vedete străine

Tot ce știm despre „Lazarus”, noul serial în care joacă Tom Hardy

Tot ce știm despre „Lazarus”, noul serial în care joacă Tom Hardy
4

de Andreea Hentea,

Tom Hardy va fi vedeta unui serial polițist, „Lazarus”, în care o va avea ca parteneră pe Zazie Beetz, iar rolurile pe care le vor juca trimit la un mare succes cinematografic. Producția, care este încă într-un stadiu incipient, va fi difuzată de Apple TV+, scrie slashfilm.com.

Serialul „Lazarus” va ecraniza un volum din seria literară „Joona Linna”, de Lars Kepler (un pseudonim pentru autorii suedezi Alexandra Coelho Ahndoril și Alexander Ahndoril), foarte apreciată de critici și de cititori. Eroul poveștilor cuprinse aici este inspectorul de poliție Joona Linna, care se implică în rezolvarea unui șir de crime teribile.

Ecouri din trecut

„Lazarus” este al șaptelea volum al seriei literare, care va fi ecranizat în serialul difuzat de Apple TV+. Povestea începe de la cazul unui tânăr misterios, care a fost găsit rătăcind pe o cale ferată și despre care se presupune că a supraviețuit atacului unui criminal în serie cu treisprezece ani în urmă. Pentru a-i găsi sora (care fusese, și ea, răpită) și a elucida misterul din jurul tânărului, detectivul Saga Bauer (Zazie Beetz) pătrunde sub acoperire într-un spital de psihiatrie de maximă siguranță, pentru a se apropia de criminalul în serie Jurek Walter (Tom Hardy), care este închis acolo.

Acțiunea romanului ajunge apoi la inspectorul de poliție Joona Linna și la legătura lui cu un asasin misterios, rezumată astfel: „Un criminal îi ucide cu o duritate ieșită din comun pe cei mai dezgustători ucigași din Europa. Când poliția descoperă că două dintre victime aveau legături puternice cu inspectorul Joona Linna, este clar că cineva încearcă să-i trimită acestuia un mesaj. Pe măsură ce numărul cadavrelor crește, dovezile par să ducă la o fantomă din trecutul lui Joona, adică cel mai terifiant răufăcător pe care polițistul a trebuit să-l înfrunte”.

Un nou cuplu à la „Tăcerea mieilor”?

Cea mai rapidă asociere la care conduce acțiunea romanului „Lazarus” este faimosul „Tăcerea mieilor” / „The Silence of the Lambs” (1991). Presa a speculat deja că nu ar fi de mirare ca între detectiva jucată de Zazie Beetz și criminalul interpretat de Tom Hardy să se stabilească o relație asemănătoare cu cea dintre faimosul Hannibal Lecter (jucat de Anthony Hopkins) și polițista Clarice Starling (interpretată de Jodie Foster).

Până acum au fost distribuiți în serial numai Tom Hardy și Zazie Beetz („Joker”, „Așa se întoarce roata”, „Trenul asasinilor”), ceea ce a atras deja atenția fanilor. Nu se știe încă cine îl va juca pe celebrul detectiv Joona Lina, care se află în centrul seriei de cărți, dar fanii speră că ar putea fi cineva din familia Skarsgård.

Serialul „Lazarus” va fi regizat și scris de regizorul și scenaristul norvegian Øystein Karlsen, care va fi și producător executiv. Acesta este cunoscut mai ales ca showrunner-ul din spatele unor seriale norvegiene de mare succes, precum „Dag”, „One Night” sau „Exit”.

Serialul „Lazarus” va fi produs de Hardy Son & Baker, compania de producție deținută de Tom Hardy împreună cu Dean Baker. Zazie Beetz se va număra, și ea, printre producătorii executivi.

Cum viitorul serial „Lazarus” este încă la început, nu se poate vorbi, deocamdată, despre o dată de lansare.

L’acteur Tom Hardy qui joue Al CaponeIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

foto: Hepta, Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton