Homepage  / Știri / Televiziune

Toma Cuzin, invitatul lui Mircea Dinescu, duminică, la „Politică și delicatețuri”

Toma Cuzin, invitatul lui Mircea Dinescu, duminică, la „Politică și delicatețuri”

de Redactia Tvmania

Actorul Cuzin Toma (interpretul lui Firicel din „Las Fierbinţi”, serial nominalizat anul acesta la Premiile TVMania) petrece o după-amiază de octombrie cu aromă de tulburel, pe malul Dunării, alături de Mircea Dinescu. „Politică şi delicateţuri” se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ duminică, 30 octombrie, de la ora 15.00.

dinescu-si-cuzin-toma_6580

Sfârşitul lui octombrie îl găseşte pe Mircea Dinescu pe malul Dunării, la Cetate, unde l-a invitat la o pastramă şi un pahar de tulburel pe Cuzin Toma.

„Ne bucurăm, iacătă, că apare tulburelul, lansăm  pastrama, mai găsim un pretext, totuşi, să uităm de politică şi să ne bucurăm mai degrabă de delicateţuri”, spune Mircea Dinescu aşteptându-şi musafirul cu braţele deschise şi cu grătarul sfârâind.

Duminică, 30 octombrie, pe pajiştea încă verde, într-o zi superbă de toamnă, poetul „dezbracă” un berbecuţ, sub atenta supraveghere a lui Cuzin. După ce alege o bucată generoasă, o mângâie cu ulei, mirodenii, o stropeşte cu vin şi o aşază pe grătar. Cum o pastramă adevărată se face numai pe muzică, membrii formaţiei Dan Micu sunt pregătiţi să-şi încânte audienţa de soi cu muzica lor „pentru intelectuali”, inedită şi plină de umor.

Gazda pune pe grătar şi câteva legume, roşii, ardei şi simbolul Olteniei, un praz. La un pahar de vin şi o bucată de pastramă cu „gust în cascadă”, Dinescu îşi descoase invitatul şi rămâne uimit de povestea vieţii acestuia, spusă cu modestie şi umor de către Cuzin.

„Există în el şi o candoare, şi o modestie binevenită pentru un artist, pentru că, în general, artiştii păcătuiesc, pentru că se dau mari şi vor tot timpul să pozeze… E clar că el nu pozează”, spune Dinescu despre invitatul lui din această duminică la „Politică şi delicateţuri”.

Alte articole:

1. Mezeluri ca la carte pentru Mircea Radu, la „Politică şi delicateţuri”

2. “Politică şi delicateţuri”. „Șniţel de varză” pentru Sofia Vicoveanca

3. Ovidiu Ioaniţoaia este invitatul lui Dinescu la “Politică şi delicateţuri”

4. Mircea Dinescu are ceva cu „masterchef”-ii?

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton