Homepage  / Știri

Tony Bennett a murit. Vedeta jazz-ului mondial, care a colaborat și cu Lady Gaga, avea 96 de ani

Tony Bennett a murit. Vedeta jazz-ului mondial, care a colaborat și cu Lady Gaga, avea 96 de ani
7

de Redactia Tvmania,

Tony Bennett a murit vineri, în New York, la două săptămâni de la ziua lui de naștere. Cântăreţul american de muzică jazz, care suferea de o boală gravă, avea 96 de ani.

Icoana muzicii Tony Bennett a murit. Avea 96 de ani

Potrivit Associated Press, publicista lui Bennett, Sylvia Weirner, a confirmat vestea morții acestuia. Legendarul cântăreț a murit vineri în orașul său natal, New York, la doar două săptămâni de la ziua sa de naștere, a declarat aceasta pentru agenția de presă. Deși nu a fost numită o cauză specifică a morții, Bennett fusese diagnosticat anterior cu boala Alzheimer.

În februarie 2021, familia lui Bennett a dezvăluit fanilor că legendarul muzician se lupta cu boala Alzheimer și că a fost diagnosticat pentru prima dată în 2016. Potrivit Clinicii Mayo, boala Alzheimer este definită ca fiind „o tulburare neurologică progresivă care face ca creierul să se micșoreze (atrofieze) și ca celulele cerebrale să moară și este cea mai frecventă cauză a demenței – un declin continuu al gândirii, al abilităților comportamentale și sociale care afectează capacitatea unei persoane de a funcționa independent”.

Legendary Jazz Crooner Tony Bennett Turns 94Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Interpretul și-a relansat cariera în anii ’90 și a colaborat cu artiști precum Lady Gaga, Barbra Streisand, Elton John, Gloria Estefan, Billy Joel, John Legend, Elvis Costello, Tim McGraw, Celine Dion, Marc Anthony și Bono, printre alții. Bennett a câștigat 19 premii GRAMMY, a fost laureat al Kennedy Center Honors, filantrop și pictor talentat, ale cărui lucrări au fost prezentate la Smithsonian și la Metropolitan Museum of Art.

Ultimul său album a fost „Love For Sale” și a fost o colaborare cu Lady Gaga.

Tony Bennett a anunțat că a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2016. De atunci, renumitul cântăreț american de jazz s-a luptat cu boala. Motivul? Îi place „să-i facă pe oameni să se simtă bine”,  scrie Daily Mail.

Artistul a dezvăluit, acum câțiva ani, că a început să fie îngrijorat în ceea ce privește starea lui de sănătate în anul 2015. Atunci, el a recunoscut că uita numele colegilor lui de scenă. Imediat după aceea, Tony a fost văzut de un medic, care i-a pus diagnosticul.

„Face atât de multe lucruri, la 94 de ani, încât mulți oameni fără afecțiuni nu le pot face. El este într-adevăr un simbol și un exemplu de urmat.”, a declarat un medic neurolog de la spitalul Lenox Hill, în anul 2016.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton