Homepage  / Netflix

Top 10 cele mai bune filme thriller de pe Netflix

Top 10 cele mai bune filme thriller de pe Netflix

de Roxana Mirea,

Fie că sunteți în căutare de adrenalină sau pur și simplu iubiți misterele, genul thriller vă poate ajuta, iar Netflix nu duce lipsă de filme thriller pe care să le vizionați. La fel ca orice alt gen de film, și în ceea ce privește thrillerele, unele sunt convingătoare, unele îți dau fiori pe șira spinării, iar altele pur și simplu te fac să simți că faci parte cu adevărat în poveste. Iată o listă cu 10 filme de pe Netflix, care se încadrează în genul thriller.

[toc]

Identity (2003)

Dacă vă plac răsturnările de situație, filmul „Identity” este plin de ele. Acest film din 2003, regizat de James Mangold („Logan” și „Ford vs. Ferrari”), se bazează în mare măsură pe romanul polițist al Agathei Christie din 1939, „And Then There Were None” și urmărește zece străini dintr-un hotel izolat, care sunt temporar izolați de restul lumii și care sunt uciși în mod misterios unul câte unul.

Mai multe evenimente care au avut loc în orele de dinaintea sosirii personajelor sunt introduse în momente cheie din film, folosind structura cronologică inversă, iar într-o poveste paralelă, un criminal așteaptă verdictul la un proces care va determina dacă va fi executat pentru crimele sale.

John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, Alfred Molina, Clea DuVall și Rebecca De Mornay conduc distribuția, într-o poveste care te ține în suspans până la ultimul cadru.

Collateral (2004)

„Collateral”, regizat de Michael Mann, este unul dintre puținele filme în care Tom Cruise joacă rolul unui tip rău. Celebrul actor interpretează rolul unui asasin plătit care angajează un taximetrist (interpretat de Jamie Foxx) pentru a-l conduce prin Los Angeles într-o noapte, după ce execută o lovitură. Urmează un fel de joc de-a șoarecele și pisica. Filmul este mai ingenios și mai profund decât un thriller de acțiune tradițional, iar Cruise și Foxx interpretează roluri care nu seamănă cu niciunul dintre cele pe care le-au jucat înainte sau după aceea.

I Care a Lot (2020) – Filme thriller de pe Netflix

Aveți chef de un thriller cu accente de comedie? Atunci trebuie să vedeți „I Care A Lot”. Cu o siguranță de sine tăioasă, pe care o afișează cu dârzenie, Marla Grayson (Rosamund Pike) este tutore legal, numit de tribunal, pentru zeci de bătrâni internați la azil, ale căror bunuri le confiscă și pe care-i escrochează subtil, prin mijloace dubioase, dar legale. Marla și partenera sa de afaceri și iubită, Fran (Eiza González), recurg la o escrocherie bine pusă la punct, care o vizează pe ultima lor „victimă”, Jennifer Peterson, o pensionară bogată, fără niciun moștenitor sau rudă în viață. Însă ținta lor ascunde un secret la fel de murdar și conexiuni cu un gangster instabil, iar regulile jocului se vor schimba radical.

Spiderhead (2022)

Filme thriller de pe Netflix. „Spiderhead” este regizat de Joseph Kosinski („Oblivion. Planeta uitată”, „Top Gun: Maverick”). Filmul îi are ca protagoniști pe Miles Teller și Jurnee Smollett în rolul unor oameni care au acceptat să fie supuși la experimente în schimbul unor pedepse de închisoare comutate. Chris Hemsworth este cel care îl interpretează pe directorul închisorii, iar medicamentele administrate par să inducă sentimente foarte specifice subiecților.

The Guilty (2021)

Acțiunea din „Vinovatul” / „The Guilty”, regizat de Antoine Fuqua, se petrece în cursul unei singure dimineți la un dispecerat de urgențe. Jake Gyllenhaal joacă rolul lui Joe Baylor, un polițist care acum e dispecer la 911 și preia apelul unei femei răpite de soțul ei criminal. Disperată că și-a lăsat în urmă cei doi copii, aflați în pericol, aceasta își pune ultima speranță în dispecerul de la capătul firului, căruia îi cere ajutorul.

El Camino (2019)

După ce a încheiat unul dintre cele mai bune seriale din istorie, creatorul „Breaking Bad”, Vince Gilligan, a scris și regizat o continuare de lungmetraj. Astfel, s-a născut „El Camino”. Această continuare plină de adrenalină are loc imediat după finalul serialului „Breaking Bad” și îl urmărește pe Jesse Pinkman (Aaron Paul), care trebuie să se împace cu trecutul său pentru a-și putea crea un viitor.

Gerald’s Game / Jocul lui Gerald (2017)

Gerald’s Game (Jocul lui Gerald) este un film bazat pe romanul omonim al lui Stephen King. Întreaga acțiune se petrece într-o casă de vară izolată. Gerald, interpretat de Bruce Greenwood, are în minte o fantezie pe care vrea s-o pună în practică, așa că o încătușează de pat pe soția lui, Jessie, interpretată de Carla Gugino. Ea îi provoacă fără să vrea moartea și din acel moment începe coșmarul ei pentru că nu are cine s-o dezlege de pat. Strigătele ei după ajutor sunt în zadar pentru că nu are cine s-o audă. Jessie este condamnată să îndure întunericul și să facă față propriilor gânduri, în încercarea de a se lupta pentru viața ei.

The Invisible Man (2020)

Elisabeth Moss, pe care o știm din serialul „Povestea Slujitoarei”, interpretează rolul Ceciliei Kass în „The Invisible Man”. Iubitul abuziv al Ceciliei se sinucide și îi lasă ei întreaga avere. Acum, Cecilia trăiește fără a simți constant prezența fricii. Totuși, fericirea nu va dura foarte mult deoarece coșmarul ei de-abia acum începe. Ea ajuge să creadă că moartea partenerului ei a fost o farsă pentru că simte în continuare prezența lui. Cecilia încearcă să demonstreze că este vânată de cineva pe care doar ea îl poate vedea.

The Woman in the Window (2021)

Amy Adams deține rolul principal în „Femeia de la fereastră”, în original „The Woman in the Window” (2021), adaptare după romanul cu același nume scris de A.J. Finn.

Anna Fox (Amy Adams) este o psiholoagă pentru copii, care suferă de agorafobie și s-a autoizolat în casa sa din New York. Singura „distracție” care i-a mai rămas este aceea de a urmări de la fereastră vecinii de peste drum, care par să întruchipeze familia ideală. Vecina Jane Russell (Julianne Moore) chiar o vizitează și ajunge să stabilească o legătură cu ea. Dar boala i se agravează, sentimentele de angoasă sunt tot mai puternice, Anna nu mai recunoaște oamenii din jur, iar medicamentele pe care le ia pot provoca halucinații. În această conjunctură nefericită, cuplul perfect de vizavi îi dă ocazia nedorită să asiste în direct la o crimă odioasă.

Things Heard & Seen (2021)

Filmul „Cele auzite și văzute”, de pe Netflix, ni-i prezintă pe soții George (James Norton) și Catherine Clare (Amanda Seyfried), extrem de încântați că au scăpat de aglomerația din Manhattan și au reușit să se mute într-o casă pitorească dintr-un cătun de țară, unde pot trăi, în sfârșit, liniștiți. În curând, însă, Catherine descoperă în casă o carte veche cu inscripții terifiante, iar în jurul ei încep să apară tot felul de semne ciudate, în tradiția genului horror.

Zăvoarele încep să se închidă singure, un aparat vechi de radio începe să hârâie amenințător, iar din tavan începe să picure sânge. Cei doi soți încearcă să afle de unde vine totul și cine a locuit înaintea lor în casă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton