Homepage  / Filme Online / Netflix

Top 10 cele mai vizionate titluri originale de la Netflix. Printre ele, „Lupin” și „Shadow and Bone”

Top 10 cele mai vizionate titluri originale de la Netflix. Printre ele, „Lupin” și „Shadow and Bone”

de Redactia Tvmania

Recent, Netflix a anunțat că face și sezonul 2 din „Shadow and Bone” (decizia nu e o surpriză pentru nimeni, dar tot i-a bucurat pe fani). Iar sezonul 2 al neașteptatului hit franțuzesc „Lupin” se lansează vineri, 11 iunie. Ambele titluri se află într-un top 10 al celor mai vizionate producții originale Netflix lansate vreodată, realizat de site-ul Insider. 

 

Topul a fost întocmit în funcție de datele furnizate de Netflix, care numără câte conturi au vizionat fiecare producție în primele 28 de zile de la lansare. Platforma, mai precizează Insider, consideră o vizionare dacă respectivul cont a urmărit cel puțin două minute dintr-un fim sau serial. 

 

  1. „Atenție, frige!”, primul sezon – vizionat de 51 de milioane de conturi în primele 28 de zile

În original „Too Hot to Handle” este un show matrimonial cu opt episoade, lansat de Netflix în aprilie anul trecut. Marele premiu este de 100.000 de dolari, dar ca să-l câștige, participanții trebuie să renunțe la sex. Iată ce zice Netflix despre sezonul 2, care va fi lansat miercuri, 23 iunie: „Cel mai fierbinte show de dating… fără dating revine cu zece noi participanți fără partener. Cei ce vor încălca regulile care interzic săruturile, mângâierile erotice și masturbarea vor vedea că, la fiecare abatere, suma de 100.000 de dolari pusă în joc scade mai repede decât libidoul concurenților din cel mai puțin sexy sejur din viața lor”.

 

  1. „You”, sezonul 2 – 54 de milioane de conturi

Bazat pe bestsellerul omonim al lui Caroline Kepnes, serialul pune întrebarea: „Ce ai face pentru dragoste?”. Când un strălucit administrator al unei librării întâlnește o scriitoare aspirantă, răspunsul devine clar: orice. Folosindu-se de internet și de rețelele de socializare pentru a aduna cele mai intime detalii și pentru a se apropia de ea, bărbatul elimină strategic și în liniște orice obstacol și orice persoană care îi stă în cale, iar această iubire încântătoare și ciudată devine rapid o obsesie. 

Penn Badgley interpretează mai mult decât convingător eroul principal, iar sezonul 3, deși nu are încă dată de lansare, este așteptat curând, cel puțin așa anunță Netflix.

 

  1. „Shadow and Bone”, primul sezon – 55 de milioane de conturi

 

sursa FOTO: Netflix

Numeroșii fani ai scriitoarei Leigh Bardugo au așteptat cu nerăbadare lansarea primului sezon din serial, care adaptează evenimente plasate în universul Grisha. Într-o lume amenințată de forțele tenebroase ale Răului, orfana Alina Starkov descoperă că posedă o putere neobișnuită, poate singura care mai poate salva Binele, dar trebuie să învețe să o controleze. Jessie Mei Li, Archie Renaux și Ben Barnes apar în rolurile principale și se vor întoarce în sezonul 2, confirmat săptămâna aceasta de Netflix. Cum scenariul este scris deja, anunță Collider, filmările ar putea începe mai devreme decât ne așteptăm, însă oricum ar fi, noile episoade vor ajunge la fani anul viitor. 

 

  1. „Gambitul damei” – 62 de milioane

Cu un subiect cel puțin insolit, o protagonistă specială și o sursă de inspirație excelentă, seria a fost un hit al cărui succes a luat pe toată lumea prin surprindere. Eroina poveștii este Beth Harmon (interpretată de Isla Johnston în copilărie și de Anya Taylor-Joy la adolescență și maturitate), o fetiță de opt ani orfană, a cărei viață se schimbă total când descoperă șahul. În câțiva ani, Beth devine o campioană care îi fascinează pe toți, dar care se refugiază în alcool din cauza presiunii, dar și a propriului trecut dureros. Seria, multiplu premiată la galele de profil, este ecranizarea cărții omonime a lui Walter Tevis și încă nu se știe dacă va continua cu un eventual sezon 2.

 

  1. „Regele tigrilor” – 64 de milioane 

Producția, o miniserie cu opt episoade ce a fost lansată în martie 2020, în plină pandemie, se află la intersecția dintre un documentar și un reality show. Netflix o prezintă astfel: „O rivalitate între excentricii care se ocupă de feline de talie mare ia o întorsătură sumbră atunci când Joe Exotic, șeful unui parc de animale controversat, este implicat într-un complot cu asasini plătiți în acest miniserial documentar în care singurul lucru mai periculos decât o felină este proprietarul acesteia”.

 

  1. „Stranger Things”, sezonul 3 – 64 de milioane

Sezonul 3 al poveștii plasate în orășelul Hawkins din Indiana, acolo unde mai mulți copii trezesc la viață niște forțe supranaturale terifiante, a fost lansat acum doi ani, în iulie 2019. De atunci fanii tot așteaptă continuarea, dar Netflix nu a anunțat încă data de lansare. A fost lansat însă, luna trecută, trailerul sezonului 4. Sunt așteptați să se întoarcă însă majoritatea actorilor din rolurile principale: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo, Noah Schnapp & comp.

 

  1. „La casa de papel”, sezonul 4 – 65 de milioane

La Casa del Papel sezonul 5

Tradus în românește „Fabrica de bani”, serialul spaniol urmărește aventurile unei bande de hoți. Sezonul 4 a fost lansat în aprilie 2020, iar între timp, ne apropiem de final: sezonul 5 va fi ultimul, cu cele 10 episoade împărțite în două părți, ce vor fi lansate pe 3 septembrie, respectiv 3 decembrie anul acesta. Ce zice Netflix despre acest ultim sezon: „Banda este închisă în Banca Națională a Spaniei de peste 100 de ore. Membrii grupului au reușit să o salveze pe Lisabona, dar, după pierderea unuia dintre coechipieri, îi așteaptă unul dintre momentele lor cele mai întunecate. Profesorul a fost capturat de Sierra și, pentru prima dată, nu are un plan de evadare. Tocmai când pare că nimic altceva nu mai are cum să meargă prost, în fața lor apare un dușman mai puternic decât toți ceilalți întâlniți până atunci, și anume armata. Se apropie sfârșitul celui mai mare jaf din istorie, care este pe cale să se transforme într-un adevărat război”. 

 

  1. „Lupin”, sezonul 1 – 70 de milioane

Lansat în ianuarie anul acesta, „Lupin” a fost alt hit neașteptat pentru Netflix, primul serial franțuzesc intrat în clasamentul celor mai vizionate 10 producții ale platformei. Producția a fost inspirată de celebrul erou de aventuri Arsène Lupin (creat în 1905 de scriitorul francez Maurice Leblanc), care a fost protagonistul multor romane și povestiri extrem de iubite de public. Ideea creatorilor săi, George Kay („Obsesia Evei”) și François Uzan („Family Business”), de a aduce povestea în contemporaneitate s-a dovedit extrem de inspirată, publicul îndrăgind imediat și noua poveste a faimosului erou. Vineri, 11 iunie, Netflix lansează și cele cinci episoade ale sezonului 2: „Acesta nu mai este un joc. Încercând să se răzbune pe Hubert Pellegrini, Assane și-a distrus familia. Ajuns cu spatele la zid, trebuie să conceapă un nou plan, chiar dacă lucrul acesta îl va pune în pericol”.

 

  1. „The Witcher”, sezonul 1 – 76 de milioane

Henry Cavill,

 

Adaptarea romanelor fantasy din seria cu același nume a polonezului Andrzej Sapkowski, „The Witcher” este o poveste despre destin și familie, lansată în decembrie 2019 și care face parte din categoria ecranizărilor unor romanele celebre, care atunci când ajung pe ecrane, au deja o mulțime de fani ai cărților – vezi „Urzeala tronurilor” sau „Shadow and Bone”. Geralt din Rivia (Henry Cavill), un vânător de monștri singuratic (și mutant), se luptă pentru a-și găsi locul într-o lume în care oamenii se dovedesc uneori a fi mai răi decât fiarele. Acesta întâlnește o vrăjitoare puternică (Anya Chalotra) și o tânără prințesă (Freya Allan) cu un secret periculos și, împreună cu cele două, trebuie să învețe să treacă prin lumea schimbătoare a Continentului. La sfârșitul anului așteptăm și sezonul 2.

 

  1. „Bridgerton”, sezonul 1 – 82 de milioane

Primul proiect al celebrei producătoare Shonda Rhimes („Anatomia lui Grey”) pentru Netflix a devenit cele mai urmărit titlu original al platformei. Ecranizare a scrierilor Juliei Quinn, absolventă de Istoria artei la Harvard, povestea creată de Chris Van Dusen (care a colaborat cu Shonda Rhimes la „Anatomia lui Gray” și „Scandal’) este plasată în perioada Regenței, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Cu o abordare necovențională, care demontează inteligent clișeele producțiilor de gen, povestea nu este însă un tablou static de epocă, ci un studiu sclipitor și amuzant al naturii umane. Momentan se filmează sezonul 2, dar sunt comandate și cele 3 și 4, cu informații cum că producția ar putea avea opt sezoane, fiecare dedicat unui alt membru al familiei aristocrate Bridgerton.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton