Homepage  / Cinema

Top 5 cele mai așteptate filme ale sfârșitului de an

Top 5 cele mai așteptate filme ale sfârșitului de an

de Andreea Hentea,

În toiul unei pandemii care a răsturnat toate regulile inclusiv în lumea filmului, câteva dintre viitoarele producții hollywoodiene stârnesc mare interes în rândul fanilor, mai ales dacă sunt continuări ale unor povești foarte îndrăgite.

[toc]

Cele mai așteptate filme ale momentului

„Vânătorii de fantome: Moștenirea” / „Ghostbusters: Afterlife” (2021) – Premiera în România: 3 decembrie

Cea mai nouă aventură a vânătorilor de fantome ajunge, în sfârșit pe ecrane, propunându-ne ceva nou și ceva vechi, într-o poveste foare simpatică.

De data aceasta, Callie (Carrie Coon) se mută cu cei doi copii ai ei, Trevor (Finn Wolfhard) și Phoebe (McKenna Grace), într-un orășel pașnic, în căutarea unei vieți tihnite. Numai că puștii vor să afle totul despre moștenirea rămasă de la bunicul lor, ceea ce reprezintă semnalul perfect pentru o nouă aventură a îndrăgiților vânători de fantome.

Alături de foarte tinerii McKenna Grace și Finn Wolfhard, care fac oficiile de gazdă alături de Carrie Coon și Paul Rudd, îi vom revedea cu plăcere și nostalgie pe „veteranii” Sigourney Weaver, Bill Murray și Dan Aykroyd, pe post de eroi aduși la zi de curiozitatea celor doi adolescenți. 

„Resident Evil: Bun venit în Raccoon City” / „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” – Premiera în România: 26 noiembrie

Numeroșii fani ai celebrei francize „Resident Evil” au prilejul să afle noi detalii despre Raccoon City și despre gigantul farmaceutic Umbrella Corporation.

Rămas oarecum pustiit după plecarea companiei, Raccoon City se confruntă cu moștenirea fioroasă a acesteia și cu creaturile care ies de acolo și care încep să terorizeze întreaga așezare. Claire (Kaya Scodelario), Chris (Robbie Amell), Jill (Hannah John-Kamen) și William (Neal McDonough) și Albert (Tom Hopper) vor să clarifice misterul unui incident de proporții, atent camuflat, dar ce a lăsat în urmă Umbrella e mult mai grav și mai periculos decât și-ar fi închipuit. 

„Omul-Păianjen: Nici un drum spre casă” / „Spider-Man: No Way Home” (2021) – Premiera în România: 17 decembrie

Spider-Man e unul din cele mai așteptate filme nu doar pentru că e prima aventură în care supereroul își scoate masca, ci și pentru amploarea complicațiilor care decurg de aici și pentru distribuția cuceritoare. Peter Parker (Tom Holland) e superîncântat de faptul că se poate bucura în voie de relația cu MJ (Zendaya).

Până când este nevoit să apeleze la un neașteptat de binevoitor Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), pentru o magie neobișnuit de puternică. Aceasta va schimba cursul existenței tuturor și îl va pune pe Omul-Păianjen față în față cu ceea ce n-ar fi vrut să retrăiască vreodată. Cuplul Zendaya-Tom Holland este adorabil, iar restul distribuției – Benedict Cumberbatch, Alfred Molina, Marisa Tomei, Angourie Rice – nu se lasă mai prejos, într-o aventură de proporții. 

„The King’s Man: Începutul” / „The King’s Man” (2021) – Premiera în România: 24 decembrie

Într-un film cu o premisă extrem de spectaculoasă, cei mai mari tirani şi asasini ai lumii plănuiesc un război  nimicitor. Cineva trebuie să împiedice exterminarea a milioane de oameni, iar aceștia sunt membrii primei agenții independente de informații, o adevărată echipă de ași.

Filmul ne prilejuiește mult așteptata întâlnire cu o distribuție de excepție: Ralph Fiennes, Matthew Goode, Djimon Hounsou, Gemma Arterton, Daniel Brühl, Stanley Tucci, Alexandra Maria Lara, Charles Dance, Rhys Ifans, Aaron Taylor-Johnson, Tom Hollander și Alison Steadman. 

„Matrix Renașterea” / „The Matrix Resurrections” (2021) – Premiera în România: 24 decembrie

Despre „Matrix Renașterea”, cea mai așteptată dintre continuările tuturor francizelor hollywoodiene, nu mai trebuie să spunem decât că va fi în curând aici.

Noul film ni-i arată pe Neo (Keanu Reeves) și pe Trinity (Carrie-Anne Moss) în pragul unei noi aventuri, în care trebuie să redescopere toată incredibila poveste pe care au trăit-o împreună și cum arată lumea după ce a fost salvată de lupta lor eroică.

Bineînțeles, alte alegeri și alte pericole îi vor pune la încercare, iar efectele speciale vor fi unele pentru secolul XXI! Alături de protagoniști, noii și vechii membri ai distribuției (Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Daniel Bernhardt, Yahya Abdul-Mateen II, Christina Ricci, Neal Patrick Harris) vor fi încă un motiv de-a nu rata noul film. 

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton