Homepage  / Vedete / Vedete străine

Frumoase, talentate și bogate! Top 6 al celor mai bine plătite actrițe din Turcia

Frumoase, talentate și bogate! Top 6 al celor mai bine plătite actrițe din Turcia

de Anda Dincă,

Top 6 al celor mai bine plătite actrițe din Turcia. Nu doar frumusețea, ci și talentul actoricesc și profesionalismul le-au adus bani frumoși acestor șase actrițe cunoscute din Turcia. Astfel, am aflat cât primesc Fahryie Evcen, Demet Özdemir și Hande Erçel, Beren Saat, Cansu Dere și Serenay Sarıkaya, pentru a juca în seriale sau diferite reclame.

Cele mai bine plătite actrițe din Turcia – 6. Hande Erçel

Protagonista serialului „Perla neagră” primește 60.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 5.700 de euro), conform aberglobal.com.tr. Cel mai recent serial în care a jucat este comedia romantică de mare succes „Sen Çal Kapımı” („Bați la ușa mea”), în care i-a dat replica lui Kerem Bürsin, actualul ei iubit (cei doi s-au cuplat la filmări).

Producția „Sen Çal Kapımı”, vândută în foarte multe țări, printre care Spania și Italia, s-a terminat la turci pe 8 septembrie, ultimul episod având audiențe record. Hande (27 de ani) este și influencer pe Instagram (are 20 de milioane de urmăritori și a fost premiată pentru acest lucru la „Social Media Awards Turcia”). Anul acesta, ea a filmat mai multe reclame (printre care una la o pastă de dinți), de pe urma cărora ar fi câștigat în total 3.500.000 de lire turcești (aproximativ 330.000 de euro).

Cele mai bine plătite actrițe din Turcia – 5. Demet Özdemir

Protagonista serialelor „Vis de iubire” și „Prizoniera destinului” câștigă 100.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 9.600 de euro). După terminarea filmărilor la serialul „Prizoniera destinului” („Doğduğun Ev Kaderindir’), al cărui prim sezon a fost difuzat și la noi anul acesta de Kanal D, Demet (29 de ani) a jucat pentru prima oară într-un film realizat de Netflix. Astfel, ea a filmat din iulie până în octombrie pelicula „Aşk Taktikleri”/ „Tactici în dragoste”, alături de Şükrü Özyıldız („Steaua sufletului”).

Conform onedio.com, filmările pentru „Aşk Taktikleri” au avut loc în mare parte în Cappadocia, iar Demet și Şükrü i-au interpretat pe Asli și Kerem. Aceștia formează un cuplu legendar de îndrăgostiți din literatura populară turcă a secolului al XVI-lea, însă acțiunea comediei romantice „Aşk Taktikleri” se petrece în zilele noastre. Cel mai probabil Netflix va lansa această producție la începutul anului viitor.

Demet este imaginea unui cunoscut brand de șampon încă din 2019, iar anul acesta ea și-a prelungit contractul. Până acum reclamele la acest produs i-au adus nu mai puțin de 3 milioane de lire turcești (aproximativ 289.000 de euro). 

Cele mai bine plătite actrițe din Turcia – 4. Fahriye Evcen

Fahriye Evcen, frumoasa soție a lui Burak Özçivit, câștigă 130.000 de lire pe episod (aproximativ 12.500 de euro), anunță milliyet.com.tr. Aceasta joacă în prezent în sezonul al doilea al producției de epocă „Uyanış: Büyük Selçuklu”, care va avea premiera în curând la postul turcesc TRT 1. După o pauză de patru ani, Fahriye va reveni pe micile ecrane cu rolul Akça Hatun (soția sultanului Alp Arslan, interpretat de un alt turc cunoscut, Barış Arduç). „Uyanış: Büyük Selçuklu” prezintă ascensiunea selgiucilor sub conducerea sultanului Malik-Shah I și a fiului său Ahmad Sanjar, ulterior sultan al Imperiul Selgiuc (imperiu medieval islamic sunnit turco-persan din anii 1037-1153).

De asemenea, Fahriye (35 de ani) a filmat în ultimele luni spoturi publicitare pentru două branduri importante (unul pentru bebeluși, celălalt de cosmetice). Colaborarea sa cu brandul de cosmetice durează de mai mulți ani. De pe urma acestui contract, a primit mai mult de 6 milioane de lire turcești (aproximativ 570.000 de euro).

Cele mai bine plătite actrițe din Turcia – 3. Serenay Sarıkaya

Actrița din „Yaman” și „Lale” câștigă 150.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 14.000 de euro). Serenay (30 de ani) filmează în prezent pentru „Șahmerant”, un serial realizat de Netflix în colaborare cu Tims & B, compania lui Timur Savcı (cel care a realizat „Suleyman Magnificul”).

Conform televizyongazetesi.com, partenerul lui Serenay în această producție, care va avea premiera anul viitor, este actorul Burak Deniz („Povestea noastră”). Filmările serialului fantastic „Șahmerant” au loc în Adana, Tarsus și Datça, iar Serenay o joacă pe Şahsu, un personaj „nemuritor”.

Campania publicitară realizată anul acesta pentru un important brand de îmbrăcăminte din Turcia (Mavi) i-a adus lui Serenay nu mai puțin de 4 milioane de lire turcești (aproximativ 380.000 de euro), anunță haberts.com.

Cele mai bine plătite actrițe din Turcia – 2. Cansu Dere

Actrița din „Suleyman Maginificul”, „Ezel”, „Puterea destinului” și „Mama” primește între 110.000 – 150.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 10.000 – 14.000 de euro), spun cei de la cumhuriyet.com.tr.

Cel mai recent proiect tv al lui Cansu (care pe 14 octombrie împlinește 41 de ani) este serialul „Sadakatsiz” („Infidelitate”). Aici face pereche cu actorul Caner Cindoruk („Femeie în înfruntarea destinului”). Producția a debutat la Kanal D Turcia pe 7 octombrie 2020. Sezonul al doilea a avut premiera recent, pe 29 sepembrie. În acest serial – adaptare a seriei britanice „Doctor Foster”, difuzată și la noi de Diva – Cansu o interpretează pe Asya, care este o doctoriță a cărei viață aparent fericită se schimbă total în momentul în care află că soțul ei o înșală de ceva vreme cu o femeie mai tânără.

Cele mai bine plătite actrițe din Turcia – 1. Beren Saat

Beren (37 de ani), pe care ați văzut-o pe micile noastre ecrane în „Kösem”, „Fatmagül”, „Răzbunarea” și „Iubire ascunsă”, câștigă 150.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 14.000 de euro).

Veniturile ei s-au mărit de când a bătut palma cu cei de la Netflix pentru serialul fantastic „The Gift” / „Atiye”, care s-a terminat odată cu sezonul al treilea (lansat în iunie anul acesta). Ea a primit pentru fiecare episod al acestei producții 200.000 de lire turcești (aproximativ 19.000 de euro), anunță medyatava.com.

Anul acesta, Beren Saat a fost protagonista unui spot publicitar pentru o importantă companie auto, care i-a adus mulți bani în cont. Conform sinemaakademi.com.tr, în trecut Beren a câștigat 430.000 de euro pentru o reclamă la deodorant. A mai câștigat și 800.000 de euro pentru o reclamă la chipsuri.

Sursa Foto: Instagram, Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton