Homepage  / Știri

Top cele mai așteptate animații din 2022 ce nu trebuie ratate la cinema

Top cele mai așteptate animații din 2022 ce nu trebuie ratate la cinema

de Mioara Tronaru,

Pentru că suntem încă sub spectrul pandemiei, oferta (anunțată până acum) în materie de lungmetraje de animație din 2022 pe marile ecrane este încă destul de săracă. Casele de producție încă așteaptă cel mai bun moment pentru lansare și distribuitorii la fel.

Dar din ce avem până acum bătut în cuie, va fi și anul viitor un an frumos pentru cei care iubesc animațiile. Vedeți mai jos ce nu trebuie ratat în cinematografe, în 2022.

[toc]

„Belle”

Premiera: 21 ianuarie 2022

O: Ryû to sobakasu no hime, Japonia, 2021

Sinopsis: Timida Suzu trăiește împreună cu tatăl ei într-un sat din Japonia. La 17 ani, nu gestionează prea bine adolescența, dar când își face un cont în lumea virtuală „U”, Suzu devine Belle, o cântăreață de succes, cu milioane de fani. Dar tot în lumea virtuală Belle va întâlni Bestia, o creatură fascinantă și înfricoșătoare, care locuiește într-un castel plutitor.

„Belle”, adaptarea japoneză a basmului „Frumoasa și Bestia”, este cea mai nouă creație a regizorului nominalizat la Oscar (pentru „Mirai”), Mamoru Hosoda. A avut premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la Cannes 2021, iar în România, a fost filmul de deschidere al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest 2021.

Trailer „Belle”:

„Rumble”

Premiera: 18 februarie 2022

O: Rumble, SUA-Australia-Canada, 2021

Sinopsis: Într-o lume în care oamenii și monștrii coabitează pașnic, cei din urmă sunt sportivi de elită și concurează în cel mai iubit sport al momentului, o variantă adaptată de wrestling, numită Monster Wrestling. În acest univers paralel, dolescenta Winnie vrea să-i calce pe urme tatălui său antrenând un monstru, numit Steve, suficient de mare, dar cam tăntălău, pentru a deveni campion.

„Rumble”, adaptare după romanul grafic „Monster on the Hill” semnat de Rob Harrell, este o producție Paramount Animation, care, în Statele Unite, a intrat din decembrie 2021 pe Paramount+.

Trailer „Rumble”:

„Roșu aprins”

Premiera: 11 martie 2022

O: Turning Red, Canada-SUA, 2022

Sinopsis: Plasat în Toronto, undeva între anii 2002 – 2003, animația o are în centru pe Meilin „Mei” Lee. Este o tânără de 13 ani, chinezo-canadiană, care se străduiește să fie o fiică model în timp ce se confruntă cu provocările adolescenței. Și ca și cum acestea nu ar fi de ajuns, de fiecare dată când o copleșesc emoțiile, fie ele pozitive sau negative, Mei se transformă într-un uriaș panda roșu.

„Turning Red”, noua producție Disney și Pixar, o are ca regizoare pe Domee Shi, care este la primul său lungmetraj, dar are deja un premiu Oscar pentru scurtmetrajul său din 2018, „Bao”.

Trailer „Roșu aprins”:

„Sonic the Hedgehog 2”

Premiera: 1 aprilie 2022

O: Sonic the Hedgehog 2, SUA-Canada-Japonia, 2022

Sinopsis: Instalat bine în orășelul Green Hills, Sonic este dornic acum să dovedească tuturor că este un adevărat erou. Iar ocazia nu se lasă prea mult așteptată, pentru că își face din nou apariția maleficul Dr. Robotnik. Împreună cu noul său complice, Knuckles, acesta pune iarăși la cale distrugerea omenirii. Sonic este însă pe recepție și va face totul pentru a-l împiedica să-și pună planul în aplicare.

După succesul primul film, Paramount Pictures și-a făcut curaj și pentru continuarea sa.

Trailer „Sonic the Hedgehog 2”:

„Lightyear”

Premiera: 17 iunie 2022

O: Lightyear, SUA, 2022

Sinopsis: Noua animație le este dedicată tuturor acelora care s-au îndrăgostit de Buzz Lightyear, din franciza „Toy Story”, personajul recunoscut de toată lumea datorită replicii sale „To infinity and beyond” („Spre infinit și dincolo de el”).

Spin-off-ul explorează tinerețea lui Buzz Lightyear și modul în care acesta a devenit un adevărat Space Ranger de la un simplu pilot de teste.

Trailer: „Lightyear”

„Minions: The Rise of Gru”

Premiera: 1 iulie 2022

O: Minions: The Rise of Gru, Franța-Japonia-SUA, 2022

Sinopsis: La începutul anilor 1970, pe vremea când avea doar 12 ani, Gru era mare fan al unui grup de superticăloși, cunoscut ca Vicious 6, și visa la ziua când va face și el parte din gașcă. Iar când Vicious 6 îl concediază pe liderul lor, legendarul luptător Wild Knuckles, Gru se prezintă pentru a deveni cel mai nou membru. Dar lucrurile nu merg prea bine și chiar se înrăutățesc dramatic când Gru fură o piatră prețioasă cu ajutorul lui Kevin, Stuart, Bob, Otto și al celorlalți minioni.

„Minions: The Rise of Gru” (sau „Minions 2”), noua producție Illumination, este urmarea spin-off-ului „Minions”, din 2015, și al cincilea film din franciza „Despicable Me”.

Trailer „Minions: The Rise of Gru”

„Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One”

Premiera: 7 octombrie 2022

O: Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One, SUA-Canada, 2022

Sinopsis: Miles Morales / Spider-Man, eroul cool din Brooklyn, ajunge din nou în Multivers. Aici, își va uni forțele cu Gwen Stacy / Spider-Woman și o nouă echipă de oameni-păianjeni pentru a-l înfrunta pe cel mai puternic răufăcător pe care l-au întâlnit până acum.

Așa cum spune și titlul, „Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One” este prima parte a sequel-ului la „Spider-Man: Into the Spider-Verse” (2018), câștigător de Oscar, BAFTA și Annie Awards în 2019.

Trailer „Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton