Homepage  / Cinema

„Top Gun: Maverick” va fi prezentat la Festivalul de la Cannes

„Top Gun: Maverick” va fi prezentat la Festivalul de la Cannes

de Andreea Hentea,

După mai multe amânări cauzate de pandemie, așteptatul film al lui Tom Cruise, „Top Gun: Maverick”, va fi proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ediția 2022, care se va desfășura între 17 și 28 mai, scrie deadline.com. 

Speculații cu privire la prezentarea la Cannes a filmului „Top Gun: Maverick” (2022), regizat de Joseph Kosinski, în care Tom Cruise reia rolul celebrului pilot Maverick, pe care l-a jucat în „Top Gun” (1986), existau de ceva timp, în ciuda programului încărcat al lui Tom Cruise. Publicația Variety prezisese chiar la începutul acestei luni faptul că filmul va fi difuzat în cadrul prestigiosului festival francez, care sărbătorește anul acesta a 75-a aniversare.

Tom Cruise, Credit line: Profimedia

Cu toate acestea, s-a speculat, printre altele, și faptul că premiera mondială va avea loc la San Diego, după care filmul va fi prezentat la Cannes. Studiourile Paramount, care au produs filmul alături de Skydance Media, printre alții, nu au făcut niciun comentariu cu privire la aceste date.

Festivalul de Film de la Cannes reprezintă, de ani de zile, o rampă de lansare pentru titlurile cele mai importante ale anului, iar așteptatul „Top Gun: Maverick” se află în fruntea listei filmelor care vor fi văzute acolo în acest an.

Filmul a fost descris de Variety drept „blockbusterul planetar la care Thierry Fremaux (directorul Festivalului de la Cannes – n.r.) visa încă din 2020”. Se pare că acesta și-a propus ca, înainte de toate, să se asigure că filmul va avea un loc în afara competiției, înainte ca întârzierile cauzate de pandemia de Covid-19 să schimbe calendarul lansărilor.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 17 și 28 mai, iar selecția completă de filme va fi anunțată în a treia săptămână din luna aprilie.

Totuși, printre titlurile notabile despre care s-a vehiculat deja că se vor afla în selecția festivalului se numără „Elvis”, regizat de Baz Luhrmann, „Three Thousand Years of Longing”, al lui George Miller, „Crimes of the Future”, regizat de David Cronenberg și „Lightyear”, cea mai nouă producție Disney-Pixar.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton