Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

Top seriale turcești 2022 la tv și online

Top seriale turcești 2022 la tv și online

de Andra Stana,

Serialele turcești se bucură de un real succes în România. Aceste producții înregistrează audiențe bune atunci când sunt difuzate pe micile ecrane. Totodată, poveștile cu actori turci pot fi urmărite și pe platformele online de la noi. Iată unde puteți urmări cele mai bune seriale turcești din 2022.

[toc]

Kanal D

Fiica ambasadorului (2019)

Fiica ambasadorului” (în original Sefirin kizi) s-a lansat în Turcia în 2019. În România, Kanal D a început să difuzeze „Fiica ambasadorului” în primele zile ale anului 2022. Difuzat inițial de luni până vineri, serialul a rămas apoi în grila Kanal D doar lunea și marțea, de la ora 20.00. În prezent, serialul turcesc se apropie cu pași repezi de aflarea deznodământului

În „Fiica ambasadorului”, fanii serialelor turcești au avut bucuria să o revadă, în rolul personajului central feminin, pe Neslihan Atagül. Din nefericire, actrița cunoscută din „Dragoste infinită” a renunțat la rolul principal din această producție. Decizia a fost pusă pe seama unor probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, presa turcă a speculat că adevărul ar fi cam altul.

Tuba Büyüküstün, care a jucat în „Dragoste de contrabandă”, a înlocuit-o pe Neslihan în „Fiica ambasadorului”. Aceasta a intrat în serial cu un personaj diferit. Cu alte cuvinte, nu a interpretat rolul lăsat liber de Neslihan.

În „Fiica ambasadorului” joacă și Engin Akyürek („Fatmagul”).

Mă numesc Züleyha

În original „Bir Zamanlar Cukurova”, serialul „Mă numesc Züleyha” îi are în distribuție pe Hilal Altinbilek, Ugur Gunes, Vahide Gördüm, Murat Ünalmis. Kanal D difuzează serialul, ajuns la sezonul 3, de miercuri până vineri, de la 20.00.

Continuă istoria unei iubiri unice, ce se derulează în Istanbulul anilor ’70, dar și pe tărâmurile fertile din Adana, locuri ce poartă amprenta unor întâmplări în care se scriu povești despre curaj și iubire, dar și despre orgolii, ambiție și tiranie. Fanii indragitului serial îi vor revedea pe eroii preferați, Yilmaz Akkaya (interpretat de Uğur Güneș) și Züleyha (interpretată de Hilal Altınbilek), doi tineri care se iubesc dincolo de limitele impuse de societatea în care trăiesc și de prejudecățile vremii.

În noul sezon “Mă numesc Züleyha” iI regăsim pe cei doi îndrăgostiți în situații dificile: Züleyha suferă în închisoare, unde este incarcerată pentru că a atentat la viața soțului său, Demir Yaman (Murat Ünalmıș). Yilmaz continuă, din umbră, să îi poarte acesteia de grijă.

Mujgan (Melike İpek Yalova), soția lui Yilmaz, nu renunță la obsesia ei pentru Züleyha. Cu toate că se face vinovată de încarcerarea frumoasei Züleyha, Mujgan este decisă să scape definitiv de cea care îi umbrește existența. Mama lui Demir intervine asupra eliberării nurorii sale și reușește să-și convingă fiul să își ierte soția pentru fapta sa. Züleyha nu bănuiește însă că eliberarea din închisoare îi poate aduce moartea…

Acasă

Iubirea are numele tău (2016)

Iubirea are numele tău”, în original „Adini Sen Koy” (2016), este difuzat de postul Acasă de luni până duminică, de la ora 19.00. Serialul „Iubirea are numele tău” a avut mare succes la turci, fiind printre cele mai longevive seriale din ultimii ani. 

De-a lungul celor 397 de episoade (atât de multe pentru că serialul era difuzat zilnic), turcii au urmărit cu sufletul la gură povestea de iubire dintre Ömer (Erkan Meriç) și Zehra (Hazal Subaşı), doi tineri care provin din medii sociale diferite și care luptă pentru dragostea lor în ciuda tuturor problemelor care le apar în cale.

Erkan Meriç și Hazal Subaşı sunt cei care le dau viață lui Ömer și Zehrei. Iar alături de ei mai joacă, printre alții, Yaprak Durmaz, Ezgi Baran, Ali Yağcı și Mert Öcal („Dragostea plutește în aer”). 

Dragoste fără cuvinte (2016)

Dragoste fără cuvinte”, în original „Ask Laftan Anlamaz” (2016), este difuzat de Acasă TV de luni până vineri, de la ora 21.00.

Serialul turcesc „Dragoste fără cuvinte” este o comedie romantică și ne prilejuiește întâlnirea cu doi actori cunoscuți la noi: Hande Erçel (protagonista din „Dragostea plutește în aer”) și Burak Deniz (îl știm din „Păzește-mă de mine!”, „Povestea noastră”).

Erçel îi dă viață eroinei Hayat, o provincială ajunsă în Istanbul, care se angajează la o fabrică de textile în locul altcuiva. Ea nu știe însă că fabrica este condusă de Murat (Burak Deniz), un bărbat pe care, prin niște circumstanțe complicate, îl disprețuiește.

Calea spre iertare (2020)

„Calea spre iertare”, în original „Kefaret” (2020), este difuzat de Acasă TV de luni până vineri, de la ora 22.00.

În acest serial, Nurgül Yeşilçay (care vă este cunoscută din seriale de succes precum „Furtună pe Bosfor”, „Kösem” sau „Gülperi”) le dă replica actorilor Yurdaer Okur (“Trandafirul negru”) și Mert Firat (“Răzbunare pe tocuri”).

Serialul are 35 de episoade, iar Nurgül joacă rolul unei profesoare greu încercate de viață, Zeynep. Aceasta pare să aibă familia perfectă alături de soțul ei, Ahmet (Yurdaer Okur), și de copiii lor, Can (Göktan Oktay Göztepe) și Elif (Enis Yildiz). Totul ia o întorsătură dramatică pentru Zeynep când fiica ei este răpită. Încercând să o găsească, protagonista trece prin tot felul de stări și află secrete întunecate despre prieteni, dar și despre membrii familiei ei.

Acasă Gold

Trădarea (2010)

„Trădarea”, în original „Oyle Bir Gecer Zaman Ki” („Time Goes By”), lansat în 2010, este difuzat de Acasă Gold de luni până duminică, de la ora 19.00.

Serialul turcesc “Trădarea” și-a câștigat încă de la prima difuzare fani în România, datorită scenariului foarte credibil. O dramă de familie ce se desfășoară pe parcursul mai multor ani. Producția reprezintă și o adevărată călătorie în anii ’60, reușind să redea prin vestimentația actorilor, detalii stilistice, decoruri, “aerul” nostalgic al acelei perioade măcinate și de frământari sociale și politice.

“Trădarea” a devenit cu ușurință un “hit”, asemanator, din punct de vedere al audientelor obtinute, cu “Suleyman Magnificul –Sub domnia iubirii”.  In Macedonia, productia a devenit atât de populara încât guvernul a adoptat un proiect de lege pentru a limita difuzarea serialelor turcești  în timpul zilei și în  prime time, cu scopul de a reduce influența turcească în Macedonia.

În anul 1967, căpitanul de cursă lungă Ali Akarsu (Erkan Petekkaya)  își petrece majoritatea timpului departe de familia sa. În lipsa lui, soția sa, Cemile (Ayça Bingöl), are grijă de cei patru copii ai lor. Într-o zi, Ali se întoarce din lunga sa călătorie; toți membrii familiei se bucură de întoarcerea stăpânului casei, fără să banuiască faptul că viața lor se va schimba într-un mod nedorit.

Happy Channel

Păsări rănite

„Păsări rănite”, în original ”Yarali Kuslar” aka „Wounded Birds”, lansat în Turcia în 2019, este difuzat de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 18.00. În distribuția serialului turcesc îi regăsim pe Gizen Arikan, Emre Mete Sonmez și Ali Yasin Ozegemen.

În centrul poveștii se află Meryem Çelik (Gizem Arıkan), o tânără a cărei viață se schimbă radical atunci când tatăl ei, Durmuş (Hasan Ballıktaş), ajunge la închisoare și ea rămâne singură pe lume.

Fata renunță la școală ca să se întrețină atât pe ea, cât si pe Ömer (Emre Mete Sönmez), un băiețel pe care cineva i l-a dat tatălui ei ca să-l vândă. Meryem îl consideră pe Ömer fratele ei mai mic, fără să știe că e copilul unui important om de afaceri, Levent Metehanoğlu (Ali Yasin Özegemen).

Levent este un bărbat care a gestionat cu succes afacerea familiei și a fost mereu un bărbat optimist și plin de viață. Asta până în ziua în care trece printr-o tragedie: soția sa, Rana moare, iar fiul său, Efe, dispare. Mai mult ajunge să îl creadă și pe Efe mort după ce îl caută peste tot și nu îl găsește. Lucrurile se schimbă pentru el în bine atunci când îi întâlnește din întâmplare pe Meryem și Omer. 

Dragostea plutește în aer

Dragostea plutește în aer”, în original „Sen Cal Kapimi” aka „Love is in the air”, lansat în 2020/2021, este difuzat de Happy Channel joia și vinerea, de la ora 20.00. Serialul îi are pe Kerem Bürsin și Hande Erçel în rolurile principale.

În prim- planul serialului turcesc se află Serkan Bolat (Kerem Bürsin) și Eda Yıldız (Hande Erçel), doi tineri frumoși care ajung în urma unor circumstanțe să se prefacă că sunt logodnici.

În realitate însă cei doi nu se suportă deloc și au caractere total diferite (ea este o fire boemă, pasionată de flori, el un afacerist obsedat de muncă). De aici și până la iubirea care se infiripă între ei sunt doar câțiva pași, multe momente amuzante și replici spumoase. 

Ține-mă de mână

Ține-mă de mână, în original „Elimi Birakma” aka „Hold my hand”, lansat în Turcia în 2018/2019, este difuzat de Happy Channel de luni până vineri, de la ora 22.00. Protagonista este Alina Boz, iar în distribuție mai apar Alp Navruz și Dolunay Soysert.

Serialul „Ține-mă de mână!” a fost difuzat în Turcia între 2018 și 2019, a avut două sezoane și 59 de episoade (originale).

Azra Güneș (Alina Boz) este o tânără responsabilă, bine crescută, care a studiat gastronomia în SUA și se întoarce acasă, la Istanbul, unde visează să devină chef. În avion, din cauza unei neînțelegeri, îl cunoaște pe Cenk Çelen (Alp Navruz). Acesta, un tip de bani gata, a cărui familie câștigă bani dintr-o mare afacere de catering, se întoarce și el acasă, după ani petrecuți departe, la studii. 

Vis de iubire

Vis de iubire”, în original „Daydreamer” aka „Erkenci Kus”, a fost lansat în Turcia în sezonul 2018-2019. Serialul de comedie/romance îi are în distribuție pe Demet Ozdemir, Can Yaman și Oznur Serceler. Happy Channel îl difuzează de luni până vineri, de la ora 23.00.

Protagonistul seriei, Can Yaman, cunoscut drept unul dintre cei mai frumoşi actori din Turcia şi-a adjudecat în perioada 2018-2019 nu mai puţin de şapte premii, dintre care trei titluri de „Cel mai bun actor”. 

Can şi Demet îi joacă în „Vis de iubire” pe Can şi Sanem. El este patronul unei agenţii de publicitate, care ţine la principiile sale de viaţă şi mai ales la onestitatea celor din jur. Ea este noua sa angajată, o fată isteaţă, care e omul bun la toate în agenţie şi care cu timpul îşi arată calităţile de copywriter. Can şi Sanem se îndrăgostesc la prima vedere. Dar relaţia lor este pusă la încercare de minciunile lui Sanem şi de intrigile celor din jur. Jocul de-a şoarecele şi pisica dintre cei doi şi câteva personaje spumoase vor stârni însă râsul celor de acasă.

Dizi

Răzbunare pe tocuri (2017)

Răzbunare pe tocuri (Ufak Tefek Cinayetler, 2017) îi are în distribuție pe Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Mert Fırat. Serialul este difuzat pe Dizi la 20.55.

Acţiunea se petrece într-o suburbie din modernul Istanbul, numită „Sarmaşık”. Serialul spune povestea războiului nesfârşit dintre „cei buni” şi „bandiţi”.

În urmă cu aproape 20 de ani, Oya (Gökçe Bahadır)a fost păcălită şi acuzată pe nedrept de cele mai bune 3 prietene din liceu, Merve (Aslıhan Gürbüz), Pelin (Bade İşçil) şi Arzu (Tülin Özen). Neputând să-şi dovedească nevinovăţia, Oya supravieţuieşte unei tentative de sinucidere şi părăseşte Sarmaşık-ul. 20 de ani mai târziu, Oya se întoarce, şi drumurile celor 4 femei se intersectează din nou. Pentru ele, vieţile lor nu vor mai fi niciodată la fel.

Intrusul (2015)

Intrusul (İçerde, 2016) este un alt serial turcesc de pe Dizi. În distribuție apar Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Çetin Tekindor, Bensu Soral.

„Insider”/„Icerde”– Intrusul, realizat de una dintre cele mai mari companii de producție din lume – Ay Yapim, din Turcia, este considerat cel mai vizionat serial turcesc online din toate timpurile. Serialul a fost sau este distribuit în peste 50 de țări. 

„Intrusul” urmărește povestea a doi frați, Sarp Yılmaz – interpretat de Çağatay Ulusoy și Umut Yılmaz – interpretat de Aras Bulut Iynemli. Aceștia au fost separați în copilărie și care se reîntâlnesc, ani mai târziu, de părți opuse ale legii, fără să știe că sunt, de fapt, frații pierduți. 

Dragoste infinită (2015)

Dragoste infinită (Kara Sevda, 2015) îi are în rolurile principale pe Burak Özçivit și Neslihan Atagül Doğulu.

Serialul „Dragoste infinită” spune o poveste de dragoste specială. Doi tineri din două lumi diferite se îndrăgostesc iremediabil. Kemal (Burak Özçivit), student în ultimul an la inginerie minieră, este unul dintre cei trei copii ai unei familii din clasa mijlocie.

Kemal şi Nihan reuşesc să rămână împreună până când Kemal pleacă din Istanbul să lucreze într-o mină din Zonguldak. Când încep să aibă loc o serie de evenimente neaşteptate, Nihan ajunge să se mărite un afaceristul bogat Emir Kozcuoğlu care o iubea din copilărie.

5 ani mai târziu, Kemal revine la Istanbul pentru a se confrunta cu Nihan, Emir şi cu tot ce l-a făcut să lase totul în urmă. Destinul va reuşi să-i readucă împreună pe cei doi îndrăgostiţi?

https://www.youtube.com/watch?v=9L0qy8eDBgQ

Iubire și răzbunare (2016)

Iubire și răzbunare (Cesur ve Güzel, 2016) îi are în distribuție pe Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Tamer Levent

Serialul turcesc Iubire și răzbunare a avut premiera pe Timeless Dizi Channel (TDC) pe 4 ianuarie 2022. Producția ne introduce în lumea absurdă și nemiloasă a răzbunărilor între familiile turcești, antipatii și uri transmise din generație în generație.

Cesur Alemdaroğlu – nimeni altul decât frumosul și talentatul Kivanç Tatlituğ („În dragoste și în război”) se întoarce în orășelul Korludağ, gândindu-se doar la răzbunare.

Planurile îi sunt dejucate de… dragoste. O cunoaște pe frumoasa Sühan – interpretată de Tuba Büyüküstün („Dragoste de contrabandă”, „20 de minute”), fiica celui despre care crede că i-a ucis tatăl – și se îndrăgostește de ea.  

Netflix

Fatma

Serialul turcesc „Fatma” este o producție originală Netflix, iar acțiunea urmărește povestea unei eroine cu o viață dificilă. După ce soțul ei, eliberat din închisoare, dispare fără urmă, femeia începe să-l caute. Din nefericire, ajunge să comită, neintenționat, o crimă. Iar din acest moment, viața i se schimbă total.

Primul sezon din „Fatma”, lansat în aprilie 2021, are 6 episoade. Actrița Burcu Biricik a confirmat că Netflix va face și sezonul 2 al serialului.

Din distribuție fac parte actorii: Burcu Biricik, Ugur Yücel, Mehmet Yilmaz Ak.

Bani murdari

După ce logodnica unui polițist și tatăl unei creatoare de bijuterii sunt găsiți morți, cei doi îndurerați trebuie să suporte consecințele periculoase ale unui jaf ratat.

Putere și glorie (2018)

Pe Netflix poate fi urmărit și serialul turcesc „Putere și glorie”. Producția îi are în distribuție pe Engin Altan Düzyatan, Serdar Gökhan și Hülya Darcan.

Drama TV de epocă are 5 sezoane a câte 10 episoade (fiecare în jur de 40 de minute). Când o faptă bună îi periclitează clanul, un războinic turc din secolul al XIII-lea acceptă să lupte împotriva dușmanilor sultanului în schimbul unui pământ pentru trib.

Antena Play

1001 de nopți / Binbir Gece

Productia 1001 de nopti a fost realizată dupa colecţia de poveşti arabe One Thousand and One Nights şi regizată de Kudret Sabancı şi o are în centru pe Sehrazat, o tânără văduvă care are un băiat în vârstă de 5 ani, bolnav de leucemie. Aceasta va face eforturi disperate în încercarea de a-şi salva copilul, inclusive va accepta o propunere care îi va schimba radical viaţa.

Distribuție: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez.

Jurământul / Yemin

 „Jurământul” a debutat în țara de origine în 2019 și a luat pe toată lumea prin surprinde cu succesul înregistrat încă de la primele episoade.

Reyhan este o fată de la țară, frumoasă și cuminte, care, după ce rămâne orfană, ajută un vechi prieten al familiei sale, Hikmet. Acesta este un om bogat, care tocmai a primit un diagnostic teribil, de boală terminală. Hikmet e îngrijorat de ce se va alege de familia lui, de avere, dar și de Emir, băiatul său rebel. Pentru Hikmet, Reyhan acceptă să se mărite cu Emir, iar Emir acceptă să se însoare doar că să o facă pe Reyhan să sufere, să o determine să divorțeze și să strice planul pus la cale de tatăl său. Totuși, Cupidon are alte planuri pentru ei.

Distribuție: Özge Yağiz, Gökberk Demirci, Can Verel, Esra Çoban.

Sursa foto: arhivă TVmania

Te-ar putea interesa și:

Unde putem vedea seriale turcești online

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton