Homepage  / Seriale turceşti

Top seriale turcești 2023 la TV și online

Top seriale turcești 2023 la TV și online

de Roxana Mirea,

Serialele turcești se bucură de un real succes în România. Aceste producții înregistrează audiențe bune atunci când sunt difuzate pe micile ecrane. Totodată, poveștile cu actori turci pot fi urmărite și pe platformele online de la noi. Iată unde puteți urmări cele mai bune seriale turcești din 2023.

[toc]

Kanal D

Prețul fericirii, sezonul 4

Prețul fericirii” (titlu original: Yasak Elma) a adus în fața telespectatorilor lupta neobosită pentru a reuși în viață, cu toate zbaterile, capcanele și alegerile dificile și pe care o astfel de încercare le presupune. Din distribuția serialului fac parte Şevval Sam, Eda Ece și Nesrin Cavadzade, în rolurile celor trei scorpii, Ender, Yildiz și Șahika.

Acum câțiva ani, site-urile de specialitate scriau despre „Prețul fericirii” că poate da lecții de televiziune celorlalte seriale prin tranziția pe care a făcut-o, de la drama serioasă din primul sezon, la povestea complicată, cu accente de comedie absurdă, din următoarele două sezoane. Atâtea răsturnări de situație au fost, atâta personaje au venit și au plecat, unele chiar au murit, plus că s-a lăsat cu scandal mare în culise – că e greu de rezumat firul epic.

Lupta acerbă pentru reușită, alegerile complicate pe care membrii familiei Argun au fost nevoiți să le facă, dar și poveștile de iubire vor menține suspansul în fiecare moment din îndrăgita producție turcească.

În această primăvară, „Prețul fericirii” a revenit la Kanal D cu noi episoade. Mai precis, postul a reluat povestea de la sezonul 4. Serialul poate fi urmărit de miercuri până sâmbătă, de la ora 20.00.

Totul pentru familia mea

Începând cu 27 martie, serialul „Totul pentru familia mea” este difuzat doar luni și marți de la ora, 20.00.

„Totul pentru familia mea”, în original Kardeşlerim, este o dramă clasică de familie, unul dintre cele mai urmărite și îndrăgite seriale în Turcia ultimilor ani. Serialul de la ATV urmărește soarta a patru frați care rămân orfani după ce părinții mor în niște circumstanțe tragice. Cei patru protagoniști – trei băieți și o fată – ajung în grija unui unchi, dar soția acestuia e o femeie rea, care vrea să scape de ei urgent.

Totul pentru familia mea”, având în rolurile principale pe Celil Nalcakan, Cüneyt Mete, Ahu Yagtu și Fadik Sevin Atasoy, a ajuns deja la sezonul 2 în Turcia, care s-a și terminat la finalul lunii mai. Deși în acest al doilea sezon au avut loc schimbări de scenariu, plus că unii actori au plecat din serial, presa turcă scrie că sigur se va face și un sezon 3.

Kanal D2

 Instinct de mamă

Serialul a avut premiera în Turcia în noiembrie 2022, potrivit imdb.com. „Instinct de mamă” este o dramă formată din 20 de episoade.

Eroina serialului este Hicran, interpretată de Elçin Zehra İrem, o tânără care încearcă să-şi refacă viaţa după pierderea copilului ei, chiar la naşterea acestuia. Desi i s-a spus ca fiica ei a murit la venirea pe lume, tânăra mama are convingerea că micuţa trăieşte. Neliniştea ei se transformă într-o continuă luptă pentru găsirea copilului pierdut, în ciuda intrigilor şi a haosului care îi împresoară familia.

Serialul „Instinct de mamă” este difuzat pe Kanal D2 din 3 aprilie, de la 18:00, pe tronsonul dedicat serialelor turceşti.

Acasă

Dragoste în alb și negru

În majoritatea cazurilor, extremele se atrag. Oameni distincți pot ajunge să formeze legături profunde, în ciuda tuturor diferențelor dintre ei. Despre extreme, legături și compromisuri este și producția turcească, de succes, Dragoste în alb și negru pe care toți iubitorii de seriale romantice o pot urmări, de luni până vineri, de la ora 23:00, pe Acasă

Protagonista seriei, Asli, este jucată de actrița de origine turcă, Birce Akalay, cunoscută pentru rolul său din Intrigi și seducțieİbrahim Çelikkol interpretează rolul lui Ferhat, care îi va influența considerabil viața lui Asli.

Asli, o doctoriță care își dedică toată viața meseriei pe care o practică, își petrece timpul tratând pacienții și empatizând cu oamenii neajutorați. Aceasta va ajunge să-l cunoască pe Ferhat, un bărbat rece și dur, care își urmărește interesele și scopurile până în pânzele albe. Cei doi au personalități, aspirații și credințe total diferite, însă viața îi va obliga să fie împreună. Din ce motive se vor căsători cei doi, rămâne de văzut. 

Împotriva voinței sale, Asli îi devine soție bărbatului nemilos. Cu timpul, cei doi vor prinde sentimente puternice unul pentru celălalt. Astfel, o poveste extraordinară, presărată cu aventuri impresionante și situații neașteptate, începe!

Iubirea are numele tău

Cei care îndrăgesc poveștile de dragoste turcești inedite pot urmări un nou sezon din Iubirea are numele tău, pe Acasă TV. În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 19:00, telespectatorii au parte de porție dublă din iubitul serial turcesc.

Povestea de dragoste dintre Ömer (Erkan Meriç) și Zehra (Hazal Subaşı), doi tineri care provin din medii sociale diferite și care decid să se căsătorească ca parte a unei convenții numai de ei știute, continuă la Acasă TV cu un al doilea sezon, filmat în 2017 și 2018.

Protagonistul seriei Iubirea are numele tău este Ömer, un tânăr ce provine dintr-o familie înstărită și care nu își vede viața împărțită cu… o singură femeie. Percepția bărbatului asupra femeilor este deteriorată, din cauza mamei sale, care l-a părăsit pe tatăl său pentru alt bărbat. Singura femeie pe care o iubește este Ayse, sora sa, pentru care ar face orice. 

Trei surori

Serialul „Üç Kız Kardeş” a fost lansat în februarie 2022, deci foarte recent, la postul Kanal D Turcia.

„Üç Kiz Kardes”/„Trei surori” în românește este adaptarea unei cărți de İclal Aydın și urmărește destinele a trei surori. Serialul spune povestea a trei surori și a obstacolelor pe care trebuie să le depășească. Odată cu căsătoria lui Turkan (personaj jucat de Özgü Kaya), nori negri vor începe să planeze asupra familiei, iar nimic nu va mai fi la fel ca înainte.

Serialul „Trei surori“/„Üç Kız Kardeş“ este difuzat la Acasă TV de luni până vineri de la ora 22:00. Primul episod a fost difuzat pe Acasă chiar pe 2 ianuarie.

Acasă Gold

Dragoste infinită

Serialul Dragoste infinită’ (în original Kara Sevda’) aduce în fața telespectatorilor o poveste de dragoste, doi tineri din două lumi diferite care se îndrăgostesc iremediabil. Kemal (Burak Özçivit), student în ultimul an la inginerie minieră, este unul dintre cei trei copii ai unei familii din clasa mijlocie. Fiind o fire rațională, acesta nu crede în miracole, și cu atât mai mult în miracolul dragostei. Însă lumea lui monotonă este întoarsă pe dos odată cu apariția lui Nihan (Neslihan Atagül) în viața sa.

Provenind dintr-o familie înstărită, Nihan trăiește în zona rezidențială a cartierului. Totuși, ea nu rezonează cu valorile mediului în care a crescut și se distanțează de lumea din care face parte.

Deși pare imposibilă, dragostea dintre Kemal și Nihan va depăși diferențele de poziție socială. Cei doi reușesc să rămână împreună până în ziua când Kemal este nevoit să plece din Istanbul pentru a lucra într-o mină. Ce nu știe tânărul este că și Nihan are un secret pe care trebuie să îl îngroape laolaltă cu dragostea lor.

Happy Channel

Nu mă părăsi!

Drama turcească „Nu mă părăsi!”, în original „Beni Birakma” (2018), în care loialitatea va fi pusă la grea încercare, iar iubirile, trădările și răsturnările de situație se vor ține lanț, vreme de 4 sezoane și 630 de episoade. Serialul este la Happy Channel de la ora 19.00, în fiecare zi de luni până vineri.

În centrul poveștii se află familia Sayar, una dintre cele mai vechi din Ankara. Bătrânul Cengiz (Mithat Erdemli) este foarte atașat de valorile familiei și se asigură întotdeauna că seara se așază toți la masă, indiferent ce s-a întâmplat peste zi.

Tarık (Emrah Akduman), fiul cel mare, îi calcă pe urme și a preluat deja afacerea familiei. Cu toții speră acum ca Tarık și Meltem (Esengül Aypek), fiica partenerilor lor de afaceri, să se căsătorească, dar inima tânărului a fost deja furată de Sıla (Sude Dogar). Emre (Berkay Veli), fiul cel mic și neserios, este medic. Iar când se îndrăgostește de Zeynep (Sila Özlem Önemli), în familia Sayar se declanșează haosul.

Furtună pe Bosfor

„Furtună pe Bosfor” (în original „Paramparca”, respectiv „Broken Pieces”, în engleză) s-a bucurat de un succes uriaș în Turcia la momentul lansării sale. În România, serialul a fost difuzat, în 2015, de Kanal D. 

Serialul turcesc „Furtună pe Bosfor” poate fi urmărit din nou de telespectatorii din România. Mai precis, drama cu Erkan Petekkaya, Ebru Ozkan, Nursel Kose poate fi urmărită la Happy Channel, de luni până vineri, de la ora 22:00.

„Furtună pe Bosfor” readuce în atenția publicului povestea de dragoste dintre Cihan, un prosper om de afaceri și tată de familie exemplar, și Gulseren, o femeie frumoasă și onestă, dar nedreptățită de soartă. Cei doi încearcă să repare eroarea comisă în trecut de o asistentă medicală care le-a încurcat copiii la naștere (Hazal și Cansu) și, totodată, să-și construiască un viitor împreună. Drama acestor părinți rupți de copiii lor printr-o farsă a destinului se împletește cu povestea unei iubiri care trebuie să înfrunte prejudecăți și norme sociale.

Jurământului – O dragoste împlinită

Serile de joi şi vineri stau sub semnul Jurământului – O dragoste împlinită, de la 20:00, la Happy Channel. Serialul care a luat prin surprindere cu succesul înregistrat încă de la primele episoade a ajuns deja la sezonul cu numărul patru.

Serialul turcesc fenomen „Jurământul” („Yemin”) este o producţie 2019 şi o uimitoare poveste de dragoste ce a cucerit milioane de telespectatori din întreaga lume, care îi are în rolurile principale pe Özge Yağiz şi Gökberk Demirci. Povestea serialului o are în prim plan pe Reyhan Tarhun, o tânără care ajunge să îşi sacrifice întreaga viaţă în urma unui jurământ făcut unui vechi prieten, aflat într-un stadiu terminal, în vreme ce bărbatul cu care trebuie ea să se căsătorească, Emir, face un alt jurământ, să îşi convingă tatăl, aflat pe patul de moarte, să înţeleagă că nu îl poate obliga să se căsătorească. Astfel, povestea urmăreşte o idilă ce începe cum nu se poate mai prost, între doi oameni care nu au nimic în comun, dar care în urma unui jurământ sunt nevoiţi să devină soţ şi soţie.

Moștenirea

Serialul „Moştenirea” începe cu un accident teribil, în care un copil pe nume Yusuf rămâne orfan şi este luat în grijă de Seher, mătuşa lui. Seher doreşte să îi ofere lui Yusuf o viaţă cât mai frumoasă şi lipsită de griji, însă pentru a reuşi acest lucru, ea va trebui să-l înfrunte pe Yaman, un om de afaceri dur, care este şi el rudă cu Yusuf.

Serialul este difuzat de luni până vineri, de la ora 18:00, pe Happy Channel.

Golden Boy – Dragoste rebelă

Golden Boy”, în original „Yali Capkini” și tradus inițial la noi „Dragoste rebelă”, a avut premiera la Antena 1 vineri, pe 6 ianuarie 2023. După doar o lună, postul TV renunță la difuzarea noilor episoade din serialul turcesc cu Afra Saraçoğlu (“Fiicele doamnei Fazilet”) și Mert Ramazan Demir. Serialul a fost mutat pe Happy Channel. Potrivit noii grile de programe Happy Channel, drama cu Afra Saraçoğlu în rol principal va fi difuzată miercurea, de la ora 20.00.

„Golden Boy” are în prim plan o poveste dramatică. Destinul a două surori le aduce pe acestea în calea moștenitorului unui imperiu de bijuterii, deținut de familia Korhan, în care minciuna, trădarea și secretele își spun cuvântul. Halis este proprietarul imperiului de bijuterii și capul familiei Korhan.

Deși afacerea este condusă în cea mai mare parte de către fiul său, Orhan, dar și de către cel mai mare nepot al său, Fuat, Halis în continuare ia cele mai importante decizii în companie. Mai mult, încearcă să dețină controlul și asupra familiei.

Ferit (Mert Ramazan Demir), protagonistul serialului, este cel mai tânăr nepot al magnatului. Acesta s-a întors acasă după ce a studiat în străinătate. Tânăr rebel și nepăsător, Ferit ajunge să nu mai fie tolerat de către Halis, care a delegat-o pe Ifakat (nora sa rămasă văduvă), să îi găsească o mireasă bună lui Ferit.

Vestea că magnatul caută o mireasă pentru nepotul său a venit ca un fulger pentru Kazim, pentru care singura șansă la îmbogățire sunt cele două fiice ale sale, Suna și Seyran. Ifakat o consideră pe Suna potrivită pentru a se mărita cu Ferit, astfel că stabilește ziua în care cei doi se vor întâlni și se vor logodi.

Viețile celor două surori, Suna și Seyran, se schimbă pentru totdeauna atunci când, înainte să aibă loc logodna dintre Ferit și Suna, acesta se întâlnește din greșeală cu Seyran, protagonista serialului, și se simte atras de ea instantaneu. Trădările, minciunile, secretele și planurile de răzbunare își fac simțită prezența mai mult ca niciodată.

Netflix

Ascensiunea imperiilor: Otomanii, sezonul 2

Această docu-dramă istorică a urmărit în primul sezon tinerețea sultanului turc Mohamed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. În al doilea sezon, povestea s-ar concentra, a dat pe surse presa turcă, pe rivalitatea dintre Mohamed și Vlad Țepeș – armatele celor doi s-au înfruntat la Târgoviște, în iunie 1462, în așa-numitul Atac de noapte. Rise of Empires: Ottoman: Sezonul 2 – Mahomed vs Vlad a avut premiera pe Netflix pe 29 decembrie 2022. 

Serialul, regizat de Emre Sahin, îi are în distribuție pe Cem Yigit Uzümoglu în rolul Sultanului Mehmed al II-lea, Daniel Nuță în rolul lui Vlad ȚepeșTuba Büyüküstün în rolul Marei Brankovic, Radu Micu în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Țepeș.

Fatma

Serialul turcesc „Fatma” este o producție originală Netflix, iar acțiunea urmărește povestea unei eroine cu o viață dificilă. După ce soțul ei, eliberat din închisoare, dispare fără urmă, femeia începe să-l caute. Din nefericire, ajunge să comită, neintenționat, o crimă. Iar din acest moment, viața i se schimbă total.

Primul sezon din „Fatma”, lansat în aprilie 2021, are 6 episoade. Actrița Burcu Biricik a confirmat că Netflix va face și sezonul 2 al serialului.

Din distribuție fac parte actorii: Burcu Biricik, Ugur Yücel, Mehmet Yilmaz Ak.

Shahmaran

Shahmaran este un serial fantasy-dramă turcesc Netflix regizat de Umur Turagay și scris de Pınar Bulut. Spectacolul, care îi are în rolurile principale pe Serenay Sarıkaya și Burak Deniz, a fost lansat pe 20 ianuarie 2023.

Povestea fantastică adaptează în cheie modernă o legendă veche turcească, despre o femeie șarpe, care ia formă umană, dar care suferă din dragoste. Șahsu, o profesoară de psihologie din Istanbul, merge la Adana pentru muncă și decide să se confrunte cu bunicul ei, care i-a abandonat mama cu mulți ani în urmă. În timp ce se află acolo, ea se implică într-o comunitate care se închină la Șahmaran, o creatură mitică jumătate femeie, jumătate șarpe, care așteaptă finalizarea unei profeții istorice. Viața ei se transformă atunci când întâlnește un bărbat misterios pe nume Maran.

The Protector

Distribuție: Çagatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Okan Yalabik, Ayça Aysin Turan, Taner Ölmez

Acest serial fantastic cu patru sezoane și 32 de episoade este prima producție originală turcească făcută de Netflix. Hakan, un tip din Istanbulul zilelor noastre, descoperă că se trage dintr-un ordin străvechi și începe să călătorească în timp pentru a-și împlini destul – acela de a proteja orașul de tot felul de amenințări. Distribuția e una de prima mână și veți recunoaște multe fețe cunoscute, de la Çagatay Ulusoy („Yaman”) până la Okan Yalabik („Suleyman Magnificul”) și Taner Ölmez („Doctorul minune”).

Antena Play

Golden Boy

Destinul a două surori le aduce pe acestea în calea moștenitorului unui imperiu de bijuterii, deținut de familia Korhan, în care minciuna, trădarea și secretele își spun cuvântul. Halis este proprietarul imperiului de bijuterii și capul familiei Korhan. Ferit (Mert Ramazan Demir), protagonistul serialului, este cel mai tânăr nepot al magnatului, care s-a întors acasă după ce a studiat în străinătate.

Tânăr rebel și nepăsător, Ferit ajunge să nu mai fie tolerat de către Halis, care a delegat-o pe Ifakat (nora sa rămasă văduvă), să îi găsească o mireasă bună lui Ferit. Viețile celor două surori, Suna și Seyran, se schimbă pentru totdeauna atunci când, înainte să aibă loc logodna dintre Ferit și Suna, acesta se întâlnește din greșeală cu Seyran, protagonista serialului, și se simte atras de ea instantaneu. Trădările, minciunile, secretele și planurile de răzbunare își fac simțită prezența mai mult ca niciodată.

Cum este scris mai sus, serialul este difuzat și la TV, pe Happy Channel.

1001 de nopți / Binbir Gece

Productia 1001 de nopti a fost realizată dupa colecţia de poveşti arabe One Thousand and One Nights şi regizată de Kudret Sabancı şi o are în centru pe Sehrazat, o tânără văduvă care are un băiat în vârstă de 5 ani, bolnav de leucemie. Aceasta va face eforturi disperate în încercarea de a-şi salva copilul, inclusive va accepta o propunere care îi va schimba radical viaţa.

Distribuție: Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton