Homepage  / Știri

„Tort ca-n Afganistan” pentru Adelin Petrişor, la “Politică şi delicateţuri”

„Tort ca-n Afganistan” pentru Adelin Petrişor, la “Politică şi delicateţuri”

de Redactia Tvmania

Ouă româneşti cu mămăliguţă şi amestec de măcriş cu ştevie, dar şi un tort mănăstiresc – în meniul pe care poetul Mircea Dinescu îl pregăteşte pentru jurnalistul TVR Adelin Petrişor la “Politică şi delicateţuri” din 10 ianuarie. De la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Politica si delicateturi cu Adelin Petrisor_3101

În formă maximă după sărbători, gazda emisiunii “Politică şi delicateţuri” de la TVR 1, Mircea Dinescu, este gata să-şi impresioneze invitatul cu bucate simple, dar delicioase. La început, poetul pregăteşte pentru Adelin Petrişor ouă româneşti cu mămăliguţă şi un amestec de măcriş cu ştevie, peste care presară ceapă caramelizată. Deşi mărturiseşte că nu se pricepe deloc la gătit şi că este pentru prima dată când intră într-o bucătărie a unui restaurant, Adelin Petrişor îi dă o mână de ajutor poetului, amestecând conştiincios în tigaia în care se prăjeşte ceapa.

Politica si delicateturi cu Adelin Petrisor_3134

A doua reţetă pe care Dinescu o prepară pentru invitatul său este un tort mănăstiresc: un tort uşor, de post. Este, de altfel, printre puţinele ocazii când în emisiune se găteşte un desert. Întrebat de Adelin Petrişor de ce nu obişnuieşte să facă torturi şi prăjituri, poetul răspunde cu umor: „eu, în general, gătesc lucruri după care se poate bea vin”.

Politica si delicateturi cu Adelin Petrisor_3169

La prepararea tortului, munca este împărţită: Dinescu zdobeşte biscuiţii, iar invitatul său pisează nucile, apoi poetul amestecă ingredientele pentru blat, iar când acesta este gata, face rapid şi crema, din compoziţia căreia nu lipsesc bananele şi dulceaţa de fructe de pădure. După ce tortul este gata, Dinescu îl ornează cu gutui confiate. Amândoi sunt de acord că ceea ce a ieşit este un tort rustic şi că arată „ca-n Afganistan”.

Politica si delicateturi cu Adelin Petrisor_3192

În cramă, Adelin îi povesteşte gazdei sale despre experienţele trăite în zonele de conflict, despre viaţa reporterilor de război, temerile şi suferinţele lor, dar şi întâmplări mai puţin cunoscute din Afganistan, Irak şi Coreea de Nord.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton