Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Tot ce trebuie să știi despre acneea felină - de ce este important să te prezinți cu pisica la medic în Suceava

de Redactia Tvmania

Știai că și pisicile pot suferi de acnee? Această afecțiune se numește acnee felină și poate afecta, asemenea oamenilor, pe oricine, indiferent de vârstă sau sex. Este însoțită de mâncărime, durere și disconfort, iar dacă nu iei măsuri la timp va duce la agravarea simptomelor și chiar la apariția unor boli de piele însoțite de căderea părului în zonele afectate.

Vorbim astăzi despre acneea felină în detaliu: de ce apare, care sunt primele semne și care este cel mai potrivit tratament pentru ea. Reține că pentru a scăpa de acneea felină, important este să te prezinți cu prietena ta necuvântătoare la un cabinet veterinar din Suceava sau din orașul tău. Un medic veterinar este cel mai în măsură să îți ofere tratamentul potrivit.

De ce apare acneea la pisici?

În primul rând, acneea felină se manifestă prin apariția unor puncte negre pe bărbia și buza inferioară a pisicii. Această patologie este des asociată cu folosirea castroanelor de plastic pentru mâncare sau apă.

Lângă foliculii de păr, toate pisicile au glande sebacee care secretă sebum. Rolul sebumului este de a hidrata pielea și implicit de a preveni uscarea excesivă a acesteia. Chiar dacă aceste glande sunt prezente pe tot corpul pisicii, în jurul capului și cozii sunt cu mult mai dese. De ce? Pentru că le ajută să marcheze obiecte și teritorii.

Din acest motiv, se întâmplă ca anexele din straturile superficiale ale pielii să producă în exces cheratină. Ea rămâne captivă în foliculul de păr și formează astfel niște comedoane negre ce se pot inflama și infecta.

Acneea pisicilor este contagioasă?

Nu, acneea felină nu este contagioasă, fiind vorba despre un dezechilibru de producție seboreică. Așadar, ea nu poate fi contagioasă nici pentru alte viețuitoare, dar nici pentru oameni.

Cum se manifestă acneea la pisici?

După cum am enunțat și anterior, primul semn al apariției acneei feline este aspectul murdar al bărbiei și buzei inferioare. Pielea din acea zonă va începe să se înroșească, iar în timp scurt va apărea și mâncărimea. 

Dacă nu iei atitudine cât mai curând, adică nu te prezinți cu pisica la un cabinet veterinar din Suceava sau din orașul tău, vor începe să apară coșurile ce se transformă rapid în cruste dure. Ele pot fi însoțite de sângerări sau noduli.

Dacă ești din Suceava, nu ezita să te prezinți cu pisica la Nord Vet. În cadrul acestei clinici veterinare, medicii vor ști cel mai bine ce tratament se potrivește pisicii tale. Cu cât îl administrezi mai rapid, cu atât mai repede îi scurtezi suferința.

Dacă nu iei măsuri nici când au apărut sângerările și nodulii la nivelul pielii, afecțiunea se poate extinde și complica bacterian. Acestea pot da naștere la dermatite și adevărate dezastre dermatologice.

Cum se pune diagnosticul acneei feline?

Primele semne în cazul acneei feline sunt punctele negre de pe bărbie. Medicul veterinar va efectua analize de sânge pentru a examina starea de sănătate a animalului. Ce se urmărește prin analizele de sânge? Dacă există o deficiență imunitară ce favorizează apariția acestei patologii.

Cum se tratează acneea la pisici?

Atenție! Cel mai indicat este ca tratamentul să fie prescris de un medic veterinar cu experiență. Dacă ești din Suceava, nu uita de recomandarea de mai sus și anume clinica veterinară Nord Vet.

Revenind, chiar dacă știm cu toții cât de insistente și minuțioase sunt pisicile atunci când își fac igiena corporală, există anumite perioade în care devin mai neglijente cu acest aspect. Atunci producția de sebum poate scăpa de sub control și poate duce la apariția acneei.

Medicul veterinar îți va recomanda spălări periodice cu șampoane dermatologice special concepute pentru a menține echilibrul producției de sebum. De asemenea, există șampoane care combat și infecțiile secundare, fie ele micotice sau bacteriene.

Atenție la stresul pe care îl resimte pisica ta! El este asociat cu scăderea imunității și creșterea producției de sebum. 

Ia legătura cât mai curând cu un medic veterinar și prezintă-te în cadrul cabinetului său atunci când observi acele puncte negre în zona bărbiei pisicii. Nu le lăsa să evolueze căci îi vor face viața un calvar pisicii tale! Dacă ești din Suceava, hai pe nordvet.ro.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te