Homepage  / Seriale / Televiziune

Tot ce trebuie să știți despre „Don Matteo”. Serialul italian, cu Terence Hill în rolul principal, începe de luni la Național TV

Tot ce trebuie să știți despre „Don Matteo”. Serialul italian, cu Terence Hill în rolul principal, începe de luni la Național TV
5

de Mioara Tronaru,

După finalul serialului „Noblețe”, pe tronsonul pe care difuza de obicei seriale coreene (între orele 17.15 – 18.30), Național TV aduce de luni, 22 noiembrie, o producție italiană de succes. „Don Matteo” e o comedie polițistă din 2000, cu veteranul Terence Hill în rolul titular. Serialul va fi pe Național TV în fiecare luni, marți și miercuri, de la ora 17.15.

Matteo Minelli-Boldrini s-a născut în orășelul italian Gubbio. El a fost botezat în biserica San Giovanni, de către Don Luigi, care l-a încurajat apoi să devină el însuși preot. Când bătrânul a murit, părintele Matteo (Terence Hill), cunoscut de toată lumea ca Don Matteo, a preluat el însuși biserica din însorita localitate. Dar Don Matteo se remarcă imediat nu numai pentru felul în care-și face slujbele la altar, ci mai ales pentru talentul său neobișnuit în investigarea infracțiunilor locale.

Are de partea lui nu numai haina de sacerdot, ci și capacitatea de a înțelege problemele oamenilor și disponibilitatea de a le fi mereu de ajutor. Aproape întotdeauna, acesta face investigații paralele cu cele ale carabinierilor locali. Spre disperarea acestora, este primul care și rezolvă cazurile.

În plus, Don Matteo nu numai că îi prinde pe „cei răi”, dar îi și face să mărturisească și să se căiască de faptele lor, ca un adevărat preot. Este drept că primește ajutor „din interior”, de la prietenul său cel mai bun, carabinierul Antonio „Nino” Cecchini (Nino Frassica). Acesta îi dă informații despre cursul anchetelor poliției, dar rezolvarea îi aparține.

Talentul său de detectiv are însă două fețe: deși îi aduce aprecierea enoriașilor, Vaticanul nu vede cu ochi prea buni aceste afaceri „lumești” ale preotului.

Tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-„Don-Matteo-4Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Un succes italian

Serialul „Don Matteo” (2000) este o comedie polițistă al cărei al 13-lea sezon e așteptat anul viitor, la Rai 1.

Alături de Terence Hill, din distribuție mai fac parte: Nino Frassica (în rolul Antonio Cecchini, cel mai bun prieten al lui Matteo și una dintre sursele de umor ale serialului), Flavio Insinna (în rolul căpitanului Flavio Anceschi), Milena Miconi (care interpretează rolul Laura, primarul din Gubbio și femeia pe care-o iubește căpitanul Anceschi), Simone Montedoro (în rolul căpitanului Giulio Tommasi).

Primul sezon din „Don Matteo” are 16 episoade și a avut premiera în Italia, în ianuarie 2000.

În 2002, producția a câștigat European Producer Award, la Monte-Carlo TV Festival. Apoi, în 2012, cea mai bună regie, la Premio TV. Producția a cunoscut un așa frumos succes încât, din 2008, are și o versiune poloneză, „Ojciec Mateusz”.

După 13 sezoane

În Italia, s-au terminat în această toamnă filmările pentru noul sezon al serialului „Don Matteo”. După 22 de ani, 13 sezoane și 259 de episoade, Terence Hill și-a luat adio de la bereta șmecheră, bicicleta de încredere și hainele negre de preot.

Se pare că veteranul actor de 82 de ani, care și-a început cariera în filmele western spaghetti alături de regretatul Bud Spencer, se va retrage din producție.

Serialul însă va continua, iar La Stampa a aflat că noul personaj principal va fi Don Massimo, interpretat de actorul italian Raoul Bova (50 de ani), care va schimba și bicicleta cu o motocicletă.

În același timp, LettoQuotidiano.it are o altă versiune. Site-ul îl citează pe Nino Frassica, bun prieten și în realitate cu Terence Hill, care spune că e adevărat că Raoul Bova va fi noul protagonist, dar Terence Hill nu va dispărea cu desăvârșire, ci va avea în continuare apariții sporadice în serial.

„La un anumit moment, Terence Hill va pleca. Dar apoi se va întoarce. Atenție: nu va fi un «adio», ci doar un «la redevere»”, a declarat Nino Frassica în talkshow-ul „Che tempo che fa”.

Cele 10 episoade ale sezonului 13 din „Don Matteo”, ultimul cu Terence Hill în rolul principal, vor fi difuzate anul viitor, pe Rai1.

Sursa foto: imdb

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton