Homepage  / Vedete străine

Toți actorii care l-au interpretat pe Joker de-a lungul timpului. Antieroul maniac a dat naștere unor interpretări emblematice

Toți actorii care l-au interpretat pe Joker de-a lungul timpului. Antieroul maniac a dat naștere unor interpretări emblematice

de Roxana Mirea,

Puține roluri de la Hollywood sunt atât de căutate ca cel al lui Joker. Încă de când Cesar Romero a preluat rolul Prințului Clovn al Crimei în serialul „Batman” din anii '60, antieroul maniac a atras numeroși actori și a dat naștere unor interpretări emblematice. Mai recent, Joaquin Phoenix l-a adus pe marele ecran pe dușmanul lui Batman în povestea originală, „Joker”. Iată o listă cu toți actorii care l-au interpretat pe Joker de-a lungul timpului. 

Diferiți actori vocali în diverse proiecte de animație Batman 

Michael Emerson (The Dark Knight Returns), John DiMaggio (Batman: Under the Red Hood), Kevin Michael Richardson (The Batman) și Brent Spiner (Young Justice) au arătat tot ce au avut mai bun și mai ciudat, scrie etonline.com.

Cameron Monaghan în Gotham (2014-2019) 

Da, așa e, Joker nu a apărut niciodată în serialul „Gotham” de la Fox. Cu toate acestea, Monaghan i-a interpretat pe criminalii gemeni, Jerome și Jeremiah Valeska, care au mai multe asemănări cu dușmanul suprem al lui Batman. (Probleme de licență se pare că i-au împiedicat pe Valeska să fie numiți oficial Joker). Cu toate acestea, transformarea lui Monaghan în inamicul lui Batman este extrem de vizibilă, cu mutra sa plină de cicatrici și râsul său straniu.  

Zach Galifianakis, în The Lego Batman Movie (2017) 

Galifianakis și-a împrumutat vocea clovnului înfricoșător pentru acest spinoff Lego Movie și oferă câteva replici remarcabile. Dar, în timp ce majoritatea versiunilor lui Joker au valorificat cele mai înfiorătoare calități ale sale, Galifianakis a creat o dublură familială pentru Batman, care este inteligentă, dar în mare parte ușor de uitat.  

Cesar Romero în Batman (1966) 

Romero a fost unic în acest rol, cu vopseaua albă pe mustață și o înclinație pentru a crea haos în Gotham City, adesea cântând! Deși versiunea sa a influențat atât de mulți Jokeri care au urmat, acum este atât de departe de dușmanul mai întunecat și mai curajos pe care îl cunoaștem astăzi, încât ar putea la fel de bine să fie personaje complet diferite.  

Jared Leto în Suicide Squad (2016) 

Într-un film despre băieți răi – un asasin plătit, un psihiatru psihopat, un umanoid crocodil – Jokerul lui Leto rămâne un Joker mortal și cel mai periculos criminal din acest amestec. Această încarnare este la modă, dar animalică, cu picioarele pe pământ, dar de coșmar. Leto și regizorul David Ayer au luat elemente din benzile desenate pentru a-l crea pe acest Joker.

Jack Nicholson în Batman (1989) 

Când l-a adus pentru prima dată pe marele ecran pe Cavalerul negru, regizorul Tim Burton l-a ales pe Nicholson, un câștigător experimentat al premiului Oscar, pentru a dansa cu diavolul în lumina palidă a lunii. Jokerul să are o notă de Jack Torrance din „The Shining”.  

Mark Hamill în Batman: The Animated Series (1992) 

Hamill este în top, după ce i-a oferit Asului Cârcotașilor răcnetul său distinctiv timp de atât de mulți ani – începând cu seria animată de la începutul anilor ’90, înainte de jocul Arkham Asylum și filmul animat „Batman: The Killing Joke” în 2016 – încât a devenit sinonim cu rolul, fără să fi apărut vreodată pe ecran. Iată cât de iubit este Jokerul lui Hamill: în timpul unei apariții la Star Wars Celebration din 2016, nu o referință la Luke Skywalker i-a făcut pe fani să își piardă mințile – ci faptul că l-au văzut pe Hamill râzând ca Joker. 

Joaquin Phoenix în Joker (2019) 

De la râsul său de neuitat până la cadrul său nervos și de nerecunoscut, Phoenix a creat un Joker cu accente din anii ’70, cu o amenințare liniștită și o vulnerabilitate sfâșietoare. Există aici dimensiuni, atât luminoase, cât și întunecate, care nu au făcut parte din povestea personajului pe ecran până acum. Cu o sclipire în ochi și câteva mișcări de dans grandioase, Phoenix a oferit o interpretare cu totul extraordinară a nebunului simpatic – una care nu va fi uitată prea curând. 

Heath Ledger în The Dark Knight (2008) 

Poate părea o alegere ușoară pentru a fi în fruntea listei – rolul i-a adus lui Heath Ledger, postum, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Totuși, este mai mult decât Oscarul. Ledger, starul de cinema cu zâmbetul strâmb din filme precum „10 Things I Hate About You”, nu a fost văzut nicăieri în film. Se transformase, oferindu-le cinefililor un răufăcător hipnotizant cum nu mai fusese văzut până atunci. 

Ledger și regizorul Christopher Nolan au oferit un personaj pe cât de anarhist, pe atât de strălucitor, pe atât de captivant, pe atât de terifiant.  

 Sursa Foto: Hepta, captură de ecran

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton