– Despre ce e vorba în „Totu-i fain”?
Alin Pascal: „Totu-i fain” este o producție de televiziune care pune reflectoarele pe niște oameni faini, oameni minunați cu povești frumoase și interesante. Emisiunea pe care o prezint alături de Diana Enache înseamnă muzică bună, atmosferă de bunădispoziție și timp de calitate petrecut ca într-o familie, într-o zi de Crăciun (că tot debutăm cu o ediție specială). Vă garantez că nici nu veți simți când trece timpul. Ah, să nu uit: avem și mâncare. Maestro Antonio Passarelli vă va surprinde cu cele mai delicioase, unice și creative rețete. Veți vedea cum îmbină el gastronomiile și cum vă va lăsa apă în gură de poftă. Iar Delia e sefa la Tik Tok.
Diana Enache: În „Totu-i fain”, este vorba despre energie bună, despre oameni frumoși, despre rețete inedite, de la sarmale cu gorgonzola până la sufleu de trufe, despre muzică și oameni. Este un vibe tânăr, un vibe plin de frumos, o energie bună. Asta înseamnă „Totu-i fain”. O emisiune plină cu oameni veseli, că destul trăim vremuri gri.
– Până acum, ce parte a show-ului vă place cel mai mult?
Alin Pascal: Îți dai seama că e ca și când întrebi un părinte pe care dintre copii îi iubește mai mult. Îmi place partea cu existența acestei emisiuni. Îmi place că am șansa să fiu în acest proiect al Prima TV, lansat într-un an și în lună de mare sărbătoare: 25 de ani de Prima TV. Știi la ce mă gândesc acum, răspunzând la această întrebare? Sper ca „Totu-i fain” să fie și ea una dintre multele producții Prima TV care au făcut istorie în lumea televiziunilor din România.
Diana Enache: Îmi plac toate părțile. Nu putem alege. Am avut emoții foarte mari. E prima ediție, na!, și sunt acele emoții bune, de început. E normal să avem emoții, că suntem oameni. Și ne dorim să iasă totul foarte bine. Și chiar punem suflet și ne implicăm în tot ceea ce înseamnă această emisiune. Cel mai bine ne simțim când cântăm, dar ne place și postura de prezentatori. Ne place că ne apropiem de oameni și aflăm lucruri inedite și rețete inedite de la Antonio (chef Antonio Passarelli, n.r.). E foarte frumos tot ce se întâmplă aici.
– Începeți cu o ediție specială, cea de Crăciun. Ce are diferit față de următoarele?
Alin Pascal: Nu vreau să fac spoiler, așa că o să îți spun atât: tot ceea ce iubim la această Sărbătoare – de la culori, ornamente, muzică și oameni dragi plus cadouri – veți vedea în ediția de Crăciun.
Diana Enache: Începând de la paiete, roșu, verde pregnant, floricele, brazi, cadouri, cozonaci XXL până la muzică și momente. Vor fi în ediția de Crăciun momente foarte emoționante, colinde. Am avut invitați de marcă, de la Veta Biriș, Traian Ilea și oameni ai zonei extrem de cunoscuți și nu numai. Au creat emoții foarte, foarte frumoase.
– V-ați cunoscut la casting-ul pentru emisiune sau vă știați dinainte?
Alin Pascal: Ooooo… Eu și Diana ne știm de atât de multă vreme. Band-ul meu a fost primul în care Diana a cântat la evenimente. Suntem și prieteni.
Diana Enache: Da, eu cu Alin ne știm de ani buni. A fost prima trupă cu care eu am cântat la evenimente. Avem o relație foarte OK și ne ajută chestia asta și în postura de prezentatori, pentru că ne înțelegem din priviri. Fiind și prieteni la bază, e OK. Lucrurile se desfășoară ușor. Ne punem de acord, ne sfătuim.
– În calitate de colegi de platou, ce ați lăuda și ce ați corecta unul la celălalt?
Alin Pascal: Îți dai seama că voi fi subiectiv, da? În primul rând că mi-e prietenă, țin la ea și pe prieteni nu îi vezi altfel decât demni de laudă. Nu cred că aș corecta ceva la ea, poate ea la mine… Nu știu.
Diana Enache: Momentan, nu am ce să îi reproșez. Chiar ne completăm foarte bine, suntem pe aceeași lungime de undă, nu intervenim unul peste celălalt, suntem extrem de energici amândoi și sper că se transmită chestia asta și dincolo de sticlă.
– Pentru filmări, faceți naveta la Cluj. Cum e studioul?
Alin Pascal: Hai să începem prin a-ți spune cât de fain e Clujul. Totu-i fain acolo! Oamenii, orașul, atmosfera… Bine, pentru mine Clujul este acasă, cumva. Pentru că la Cluj am făcut liceul. Mai mult, deși atunci când eram mic am fugit de vioară (mă rog, am cam fugit la joacă și la fotbal), odată cu studiile liceale din Cluj m-am îndrăgostit cu adevărat de muzică. Astfel, am absolvit academia de muzică Gheorghe Dima Cluj – specialitatea interpretare muzicală-vioară. Deci, m-am bucurat să știu că filmăm în acest oraș. Cât despre studio… Totu-i fain, îți dai seama. O să vă convingeți. Are o energie aparte, e ceva ce nu pot să îți spun exact în cuvinte. Veți vedea la emisiune.
Diana Enache: Facem naveta la Cluj constant. Ne place foarte mult. Am descoperit un oraș foarte frumos. Am mai trecut prin Cluj, dar am fost doar pentru câteva evenimente. Am cântat și a doua zi am plecat, nu am avut timp să vizitez. Acum, pentru că am stat mai mult, am descoperit o altă latură a Clujului. Sunt oameni foarte faini, mâncarea e extraordinară, străzile sunt curate, aerisite. Centrul este minunat, am fost și la târgul de Crăciun. Chiar am rămas cu o impresie extraordinară despre tot ceea ce înseamnă Cluj. E foarte frumos și platoul. O să aveți parte de surprize minunate.
– Amândoi aveți părinți celebri. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la ei?
Alin Pascal: Eu cred că atunci când m-am născut în loc să plâng am cântat. Deh, copil născut în familie de artiști. Băiat fiind, îți dai seama că am făcut și năzbâtii. Mai mici, mai mari. Părinții mei sunt niște oameni absolut minunați. Că eram lângă ei, că eram departe, legătura de familie se simțea în aerul pe care îl respiram. Mama și tata au făcut din mine omul care sunt astăzi, sfaturile lor (muuuuulte la număr) au făcut să îmi pot croi un caracter, o atitudine, niște crezuri și credințe, un drum în viață. Mi-este foarte greu să îți spun care a fost cel mai bun sfat. Eu consider că toate sfaturile pe care mi le-au dat părinții mei au fost cele mai bune. Acum, știi cum e: părinții te educă, îți dau sfaturi, dar depinde doar de tine ce fel de om alegi să fii.
Diana Enache: Primul sfat de la taică-meu a fost să-mi păstrez autenticitatea indiferent de lucrurile prin care trecem. Să rămân om în orice context, pentru că e un lucru foarte rar în ziua de astăzi și țin enorm la aceste vorbe și le aplic în fiecare zi a vieții mele, nu doar raportat la cariera artistică. Ei sunt trecuți prin tot felul de experiențe, cum, de altfel, e și normal. Și noi trebuie să ne lovim de ele, ca să ne putem crea propriile povești. Ne vor doar binele și ne-au atenționat că e o lume foarte frumoasă dar și plină de invidie, plină de răutate. Dar cred că în orice domeniu se mai întâmplă să fie și suflete neiubite, care să acționeze așa. Dar le facem față și rămânem noi, indiferent de vremuri. Chestia asta e un lucru pe care îl avem în comun eu și Alin. Am fost crescuți cam în același spirit și suntem la fel de veseli, de tonici, de expansivi.