Homepage  / Seriale / Telenovele

Totul despe telenovela braziliană „Iubire dincolo de timp”, difuzată de TVR 2

Totul despe telenovela braziliană „Iubire dincolo de timp”, difuzată de TVR 2

de Redactia Tvmania

„Iubire dincolo de timp”, telenovela braziliană pe care o difuzează în timpul săptămânii TVR 2, testează în mod neașteptat relația a doi îndrăgostiți, în secole și situații diferite.

 

Pe 14 august a început la TVR 2 o telenovelă care s-a bucurat de mare succes în patria-mamă: „Iubire dincolo de timp” a fost difuzată în Brazilia între iulie 2015 și ianuarie 2016, având 161 de episoade în varianta locală (100 în varianta internațională).  Producția se laudă cu obișnuitele calități ale telenovelelor braziliene  – un scenariu bine închegat, o distribuție uriașă, actori buni și cunoscuți inclusiv de noi, telespectatorii români, dar mai există un detaliu inedit: firul narativ face un salt în timp de… 150 de ani, într-o poveste care atinge tema reîncarnării! Astfel vom vedea aceeași idilă, în jurul căreia se construiește întreg scenariul, și în secolul XIX, și în secolul XXI. De aceea „Iubire dincolo de timp”, „Além do Tempo” în original, are două faze, una de epocă și una modernă, și va fi interesant să redescoperim aceleași personaje nu doar în alte costume (care, apropo, sunt superbe, mai ales cele de epocă), dar și în altă conjunctură de viață.

 

Care e povestea?

Undeva într-un orășel brazilian din secolul al XIX-lea, Livia (Alinne Moraes) și Felipe (Rafael Cardoso) se îndrăgostesc la prima vedere, dar este o iubire imposibilă, căci o mulțime de obstacole stau în calea fericirii lor. Livia e săracă și trăiește la o mănăstire pentru că așa a vrut mama ei, Emilia (Ana Beatriz Nogueira). Felipe e aristocrat și moștenitorul unei contese bogate și puternice, Vitoria (Irene Ravache). Mai mult, e logodit și urmează să se căsătorească cu Melissa (Paolla Oliveira, noi o știm din „Dragoste de viață”, difuzat pe Acasă), o tânără pe cât de frumoasă, pe atât de intrigantă. Deși îndrăgostiții Livia și Felipe sunt dispuși să renunțe la orice pentru a fi împreună, destinul le e potrivnic, astfel că prima fază a telenovelei se termină tragic.

Din fericire, există și faza a doua a poveștii, cea modernă. La 150 de ani după cele întâmplate, toate personajele se găsesc în același orășel brazilian și au șansa de a încerca încă o dată să-și împlinească destinul. Livia și mama ei, Emilia, sunt bogate și conduc împreună o firmă importantă, care exportă și importă vinuri. Iar Livia e logodită cu Pedro (Emilio Dantas), unul dintre directorii companiei. De partea cealaltă, Felipe e un simplu viticultor, fără vreo situație materială strălucită, și e căsătorit cu Melissa. Viețile tuturor sunt date iar peste cap când Livia și Felipe se cunosc întâmplător, se îndrăgostesc și decid că vor să fie totuși împreună.

 

Ce știm despre protagoniști

La 36 de ani, Alinne Moraes este considerată una dintre cele mai frumoase femei ale Braziliei. Și-a început cariera ca model, apoi a trecut la actorie. A avut o relație de trei ani (2004 – 2007) cu actorul Cauã Reymond, Jorjinho din „Avenida Brasil”. Este mama unui băiețel de cinci ani, din relația ei actuală, cu un regizor.

Rafael Cardoso (33 de ani) și-a început cariera în 2007. A bifat roluri diverse, în seriale, piese de teatru și filme. Pentru rolul din „Iubire dincolo de timp” a fost nominalizat la mai mult gale de profil. Este căsătorit din 2013 cu fiica unei jurnaliste celebre în Brazilia și au împreună doi copii.

 

O mai țineți minte?

Unul dintre personajele telenovelei este și Rosa, bucătăreasă la conacul contesei Vitoria în prima fază, cea de epocă, a telenovelei, apoi chef la un restaurant italian, în faza modernă.  Rolul este interpretat de Carolina Kasting (44 de ani), pe care o știm din altă telenovelă braziliană celebră, „Terra nostra”, unde era Rosana. În ultimele luni de filmare pentru „Iubire dincolo de timp”, Carolina era însărcinată cu al doilea copil, un băiețel, Tom, care s-a născut pe 1 iulie 2016.

carolina kasting

carolina kasting

 

Probleme la filmări

Necazurile s-au cam ținut lanț de platourile de filmare de la „Iubire dincolo de timp”. Mai întâi, protagonista Alinne Moraes a ajuns de pe platouri direct la spital, din cauza unei crize renale. Apoi, orarul de filmare a fost refăcut când actrița Nivea Maria (Zilda în serial, noi o știm din „Clona”) a făcut o infecție în gât și a avut nevoie de spitalizare. Cel mai grav a fost însă cazul Florei Diegues: după un anevrism, a avut nevoie de intervenție chirurgicală de urgență, a ieșit din telenovelă, iar personajul ei, Bianca Cristina Pasqualino, a fost trimis în călătorie. Din păcate, Flora Diegues a murit anul acesta, pe 2 iunie, la doar 34 de ani, din cauza unui cancer cerebral.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton