Homepage  / Seriale / Seriale britanice

Traces, un nou serial la BBC First. Când este difuzat primul episod

Traces, un nou serial la BBC First. Când este difuzat primul episod

de Mioara Tronaru,

„Traces” (2019) este un serial britanic, cu trei personaje feminine puternice în prim-plan care-și pun mințile la contribuție pentru a descoperi adevărul din spatele unei crime rămase nerezolvate de ani întregi.

Traces – O crimă veche și un curs nou

Serialul „Taces” va putea fi văzut la BBC First, de joi, 6 iulie, de la ora 22.00.

Emma Hedges (Molly Windsor, premiul BAFTA pentru „Three Girls”) s-a născut în Dundee, dar a părăsit orașul scoțian când era foarte mică, după dispariția mamei sale. A crescut în Manchester, în casa mătușii Julie, și și-a terminat studiile cu o diplomă în chimie. La 23 de ani, revine în Dundee, ca asistentă de laborator în cadrul SIFA (Institutul Scoțian pentru Științe Criminaliste), unde lucrează alături de Sarah Gordon (Laura Fraser) și Kathy Torrence (Jennifer Spence). Și pentru a se pune la punct cu domeniul de activitate al institutului la care lucrează acum, Emma se înscrie la un curs online despre principiile criminalisticii, dar, curând, tânăra își dă seama că între cazul fictiv analizat în clasă și povestea întunecată din trecutul său sunt prea multe asemănări.

Filmări în Manchester

Serialul „Traces” este o producție a Red Production Company, creată de Val McDermid și Amelia Bullmore, după o idee originală a autoarei de romane polițiste Val McDermid. Deși povestea se derulează în Dundee, mare parte din serial s-a filmat în Manchester. Actrița Laura Fraser a recunoscut în Radio Times: „Nu am mers în Scoția pentru asta. Da, totul se petrece în Dundee, dar, de fapt, nu am filmat decât o săptămână acolo. Cam tot ce vedeți este Manchester”.

Și o mică poveste de dragoste

În scenariu apare și Daniel MacAfee, directorul unei firme de construcții, de care se îndrăgostește Emma Hedges. Personajul e interpretat de Martin Compston, pe care-l știm din „Line of Duty” (2012), unde juca un alt fel de partitură, „la polul opus față de acum, ceea ce este întotdeauna atractiv”, spunea actorul în Radio Times. Și continuă să detalieze: „Problema cu Daniel e că pare să fie un băiat bun într-o situație proastă, iar lucrurile vor deveni și mai complicate pentru el”. În plus, și Daniel, și Emma sunt „amândoi un pic pierduți și în căutare de echilibru, așa că se îndrăgostesc destul de tare și destul de repede”, a mai explicat Martin Compston.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton