Homepage  / Cinema

A apărut noul trailer al așteptatului film „Poveste din cartierul de vest”, regizat de Steven Spielberg

A apărut noul trailer al așteptatului film „Poveste din cartierul de vest”, regizat de Steven Spielberg

de Andreea Hentea,

A apărut noul trailer al așteptatului film „Poveste din cartierul de vest” (2021), semnat de legendarul Steven Spielberg (74 de ani). Acesta ne promite o muzică de neuitat, talent, tinerețe, energie, dar și o confruntare cu prejudecățile care par să fi străbătut timpul neștirbite. 

Realizat după un scenariu al celebrului Tony Kushner, vechi colaborator al cineastului, distins, la rândul său, cu numeroase premii de prestigiu, remake-ul clasicului „Poveste din cartierul de vest” ne pregătește o reîntâlnire nu doar cu muzica extraordinară a lui Leonard Bernstein, ci cu o mulțime de intoleranțe și prejudecăți foarte frecvente și în lumea de azi. 

Filmul lui Steven Spielberg vine în șirul unui lung șir de povești memorabile. Totul a pornit de la „Poveste din cartierul de vest”, celebra montare din 1957, cu muzica semnată de Leonard Bernstein, pe libretul lui Arthur Laurents și versurile lui Stephen Sondheim. Povestea sa, inspirată de nemuritoarea piesă shakespeariană „Romeo și Julieta”, îi avea în prim plan pe tinerii îndrăgostiți Tony și Maria, proveniți din rândurile a două bande new-yorkeze rivale care își dispută supremația în cartier. 

Când află despre iubirea lor, membrii bandelor pornesc un șir teribil de răfuieli, al căror rezultat este distrugerea iubirii lor. Revolta tinerei Maria împotriva tuturor acestor ciocniri absurde are însă mare putere asupra tuturor. Devenită instantaneu un succes, piesa montată la Washington în 1957 a ținut doi ani afișul, având 772 de reprezentații. 

În 1961, a fost lansat filmul „Poveste din cartierul de vest”, regizat de Jerome Robbins și Robert Wise, după un scenariu adaptat pentru ecran de Ernest Lehman după piesa lui Jerome Robbins și cartea lui Arthur Laurents. Și acesta a fost un succes imens, cu Natalie Wood și Richard Beymer în rolurile Maria și Tony. Filmul a câștigat zece Oscaruri, inclusiv pentru tinerii Rita Moreno și George Chakiris. 

Actorul și dansatorul George Chakiris (care împlinește azi 87 de ani) a fost impresionant în rolul lui Bernardo, șeful bandei „The Sharks” și fratele Mariei, iar energica Rita Moreno în rolul Anitei, iubita lui și cea mai bună prietenă a Mariei. Ambii tineri actori au fost recompensați cu câte un Oscar și cu câte un Glob de Aur pentru excelentele lor roluri secundare. 

Steven Spielberg reface povestea de dragoste, dar și tensiunile din cartier

Povestea regizată de Steven Spielberg evocă, deopotrivă, music-hall-ul din 1957, piesa shakespeariană și filmul din 1961, cărora le imprimă, bineînțeles, pasiunea sa de a povesti și dramatismul unor conflicte pe care timpul nu a reușit să le atenueze. 

În recentul său film, după cum vedem din noul trailer, se păstrează și prospețimea dragostei dintre Tony (Ansel Elgort) și Maria (Rachel Zegler), și ritmul superbei muzici a lui Leonard Bernstein, dar și impulsivitatea înfruntărilor dintre bandele „The Jets” și „The Sharks”. 

Ansel Elgort (27 de ani) este deja cunoscut din „Sub aceeași stea” / „The Fault in Our Stars”, „Maestrul evadărilor”/ „Baby Driver”, „Sticletele” / „The Goldfinch” și din seria „Divergent”. Actorul a povestit recent, la emisiunea „The Late Show with Stephen Colbert ”: „Mă ciupeam tot timpul să verific dacă e adevărat, când Steven Spielberg îmi dădea indicații de regie”, conștient de șansa enormă de-a lucra cu marele cineast. 

Partenera sa, Rachel Zegler (20 de ani) este însă debutantă. Pentru rolul pe care îl joacă, al tinerei Maria Vasquez, s-au prezentat la probe 30.000 de persoane. Însă Steven Spielberg este recunoscut inclusiv pentru mâna sigură în descoperirea celor mai sclipitoare talente, iar despre tânăra sa protagonistă s-a spus deja că este o revelație.

Pe Rachel Zegler o vom vedea în 2023 în „Shazam! 2” / „Shazam! Fury of the Gods”, la care s-au încheiat deja filmările, și în „Snow White and the Seven Dwarfs”, care se află deocamdată în pre-producție. Până atunci, ea a fost admirată la recenta Gală Met, unde a purtat o elegantă creație Christian Dior, în nuanțe de bronz, cu pliseuri ample. 

Alături de Ansel Elgort și de Rachel Zegler, îi vom vedea pe Ariana DeBose în rolul Anitei, pe David Alvarez în rolul lui Bernardo Vasquez, dar și pe veterana Rita Moreno, care și-a păstrat, de-a lungul anilor, tonusul de invidiat.

Filmul „Poveste din cartierul de vest” va fi lansat în cinematografe (inclusiv în România) pe 10 decembrie 2021.

Până atunci, ne putem delecta cu trailerul său, care ne oferă deja o mostră din energia și farmecul filmului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton