Homepage  / Filme Online

Trailerul filmului „Indiana Jones 5” s-a văzut la evenimentul D23. Ce a declarat Harrison Ford

Trailerul filmului „Indiana Jones 5” s-a văzut la evenimentul D23. Ce a declarat Harrison Ford

de Andreea Hentea,

Trailerul mult așteptatului film „Indiana Jones 5” (2023) le-a fost prezentat participanților la recenta expoziție D23, organizată de compania Disney. Prezent la eveniment, Harrison Ford, interpretul legendarului aventurier Indiana Jones, a declarat că, pentru el, povestea se va încheia o dată cu al cincilea film al francizei, scrie deadline.com.

James Mangold, regizorul celui de-al cincilea film al faimoasei serii cinematografice „Indiana Jones”, a participat la expoziția D23 (organizată o dată la doi ani) pentru a-și prezenta filmul, care se va lansa pe 30 iunie 2023, aducând cu el și primul trailer al acestuia, rezervat însă doar participanților la eveniment. Alături de James Mangold, pe scenă au urcat Kathleen Kennedy de la Lucasfilm, dar și Harrison Ford, protagonistul filmului, și partenera sa din film, Phoebe Waller-Bridge.

Harrison Ford era foarte emoționat când a declarat: „Sunt foarte mândru să vă spun că filmul este fantastic”. „Cea pe care o vedeți aici este unul dintre motive”, a continuat el, arătând spre Phoebe Waller-Bridge. „Filmele cu Indiana Jones sunt despre mister și aventură, dar vorbesc și despre sentimente și sunt foarte, foarte fericit că am reușit să spunem o poveste umană, într-un film care o să vă placă la nebunie”, a mai spus celebrul actor.

Harrison Ford, care a împlinit 80 de ani pe 13 iulie, a declarat însă și că „Indiana Jones 5” va fi ultimul film din franciză în care va juca. „Asta este, a spus actorul, nu mă voi mai lăsa sedus de voi încă o dată!”.

Pe cine vom (re)vedea în „Indiana Jones 5”

Pe de altă parte, Phoebe Waller-Bridge, care a jucat-o pe Helena, partenera lui Indy, a declarat că „filmările la «Indiana Jones 5» au fost șansa vieții ei”. Celebră ca actriță, scenaristă și producătoare, Phoebe Waller-Bridge a primit Globul de Aur pentru rolul din serialul „Fleabag” (care i-a adus și un premiu Emmy ca scenaristă), este creatoarea serialului de mare succes „Obsesia Evei”, dar și scenarista celui mai recent film din seria Bond, „Nu e vreme de murit” (2021).

La rândul lui, regizorul James Mangold a povestit despre experiența sa de a regiza al cincilea film din celebra franciză, care reprezintă „un munte Rushmore al creativității”. El a mai spus: „Am fost înconjurat de o echipă extrem de talentată și am beneficiat de un sprijin extraordinar, de bunăvoință și de sfaturi”. James Mangold a mai spus: „M-am trezit trăind un fel de fantezie de pe vremea când eram în liceu, întrebându-mă cum ar fi să regizez unul dintre aceste filme” și „Am vrut să onorez ceea ce înseamnă ele pentru mine și pentru noi toți”.

Inaugurată în 1981 de Steven Spielberg, franciza „Indiana Jones” a numărat patru filme: „Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute” (1981), „Indiana Jones și templul blestemat” (1984), „Indiana Jones și Ultima cruciadă” (1989) și „Indiana Jones și regatul craniului de cristal” (2008), toate regizate de Spielberg. Seria a adus pe ecrane unul dintre cele mai îndrăgite personaje cinematografice și s-a transformat într-o emblemă a filmului de aventuri. Cele patru filme ale francizei lansate acum 41 de ani au avut încasări de aproape 2 miliarde de dolari la nivel global.

James Mangold a mai spus că a colaborat la film cu ilustrul John Williams, care a compus muzica tuturor filmelor din seria „Indiana Jones” și arhicunoscuta lor temă muzicală. Alături de Harrison Ford și de Phoebe Waller-Bridge, fanii nenumărați ai seriei „Indiana Jones” îi vor mai vedea pe Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Toby Jones, Boyd Holbrook („Sandman”), Shaunette Renée Wilson („Pantera neagră”) și Thomas Kretschmann („Pianistul”). Pentru fani, cea mai bună veste de până acum este însă întoarcerea lui John Rhys-Davies (acum în vârstă de 78 de ani) în rolul lui Sallah, vechiul și devotatul prieten al lui Indiana Jones.

Scenariul filmului este scris de James Mangold împreună cu Jez Butterworth și cu John-Henry Butterworth, iar Kathleen Kennedy, Steven Spielberg, Frank Marshall și Simon Emanuel sunt producători.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton