Homepage  / Cinema / Vedete străine

Trailerul noului film „Babylon” ni-i arată pe Brad Pitt și pe Margot Robbie în lumea dezlănțuită a Hollywood-ului de altădată

Trailerul noului film „Babylon” ni-i arată pe Brad Pitt și pe Margot Robbie în lumea dezlănțuită a Hollywood-ului de altădată
4

de Andreea Hentea,

A apărut trailerul noului film „Babylon” (2023),regizat de Damien Chazelle („La La Land”). Povestea este plasată într-un Hollywood opulent, în care vedetele nu erau cenzurate de nimic, scrie collider.com.

Acțiunea filmului se petrece la Hollywood, la sfârșitul anilor ’20 și începutul anilor ’30, în perioada tranziției de la filmele mute la cele vorbite. Povestea din „Babylon” se concentrează pe un amestec de personaje fictive și vedete reale ale epocii, precum Clara Bow sau John Gilbert, care au inspirat personajele Nellie LaRoy (jucată de Margot Robbie) și Jack Conrad (jucat de Brad Pitt).

Scrisoare de dragoste către Hollywoodul de altădată

Primul trailer, abia apărut, ne oferă o privire asupra varietății amețitoare de personaje implicate în poveste, o mulțime exotică de figuri care se zbăteau să se afirme în industria filmului. Pe fundalul schimbărilor majore din cinematografie, în timp ce filmele mute dispăreau, făcându-le loc celor vorbite, „Babylon” aruncă o privire amplă asupra haosului instalat printre actorii, regizorii și oamenii din industrie, dintre care puțini au reușit să se adapteze cerințelor noii realități. Trailerul filmului ne arată stilul de viață trepidant al acestor artiști, dar și atmosfera de la Hollywood și regulile industriei filmului, de care destinele lor erau definitiv legate.

Povestea abundă de muzică și de vitalitate, de jazz și de energie, superba actriță interpretată de Margot Robbie e sufletul petrecerilor și nu-și refuză nicio experiență, iar starul jucat de Brad Pitt provoacă haos în jur. Inventivul regizor Damien Chazelle ne livrează o viziune multicoloră, dinamică și totodată amuzantă asupra unei epoci uitate din istoria Hollywoodului, renumită pentru petrecerile legendare și comportamentul rebel al vedetelor.

Filmările producției „Babylon”, un proiect foarte ambițios pentru regizor și pentru întreaga distribuție, s-au încheiat în octombrie 2021. Bryan Mendoza, unul dintre membrii echipei de producție, l-a numit „unul dintre filmele cele mai dificile la care am lucrat vreodată”. Lucrurile s-au urnit greu mai ales pentru Damien Chazelle, care a declarat într-un interviu recent pentru Vanity Fair că „a meditat la ideea acestui film încă de când s-a mutat la Los Angeles, în urmă cu aproximativ 15 ani”. Șansa de a concretiza proiectul a apărut după ce a regizat „Primul om pe Lună” / „First Man” (2018). „Scopul filmului «Babylon» a fost de-a adresa o scrisoare de dragoste epocii în care Hollywood-ul modern abia se forma”, a spus cineastul.

De la sosirea sa la Los Angeles, regizorul în vârstă de 37 de ani a devenit o figură extrem de apreciată de critici și de public, prin filme de excepție precum „Whiplash” (2014), premiat cu trei Oscaruri, un Glob de Aur și trei premii BAFTA sau „La La Land” (2016), premiat cu șase Oscaruri, șapte Globuri de Aur și cinci premii BAFTA, care au deschis drumul unei povești de asemenea amploare despre Hollywoodul de altădată.

Brad Pitt and Margot Robbie star in ‘Babylon’Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

O distribuție pe măsura proiectului

Pentru a construi cât mai credibil imaginea Hollywoodului de altădată și a vedetelor sale, Damien Chazelle a apelat la un șir de vedete de azi. În afară de Brad Pitt și de Margot Robbie, în distribuția filmului „Babylon” îi vom vedea pe Olivia Wilde, Tobey Maguire, Eric Roberts, Jean Smart, Samara Weaving, Katherine Waterston, Max Minghella, Lukas Haas sau Spike Jonze, alături de mulți alții. Datorită multitudinii de personaje și viziunii de ansamblu pe care o propune, „Babylon” are o durată consistentă: trei ore și cinci minute.

Filmul „Babylon” va rula într-un număr restrâns de cinematografe din Statele Unite și Canada începând din 25 decembrie și va avea premiera internațională pe 6 ianuarie 2023, urmând ca din 20 ianuarie să îl vedem și în cinematografele din România.

Până la premieră, puteți urmări trailerul filmului aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton