Homepage  / Filme Online / Netflix

Transatlantic, miniserie Netflix. Tot ce știm despre noul serial de epocă inspirat din fapte reale

Transatlantic, miniserie Netflix. Tot ce știm despre noul serial de epocă inspirat din fapte reale

de Andra Stana,

O nouă dramă de epocă vine pe Netflix în această primăvară, iar noi abia așteptăm. „Transatlantic” ne amintește că istoria se repetă. Serialul spune povestea evreilor refugiați în Marsilia, Franța, în 1940 - dar mesajul de speranță este unul care va rezona profund în 2023.

Miniseria „Transatlantic” este formată din șapte episoade. Serialul, care se pregătește să-și facă debutul pe Netflix, spune povestea jurnalistului american Varian Fry, care călătorește în Franța ocupată de naziști pentru a ajuta la salvarea artiștilor și scriitorilor.

Povestea din „Transatlantic”, noul serial de la Netflix

Marsilia 1940 – 1941. Transatlantic este inspirat de povestea adevărată a lui Varian Fry, Mary Jayne Gold și a organizației Emergency Rescue Committee. Riscându-și viețile pentru a ajuta peste 2000 de refugiați, printre care se aflau numeroși artiști vânați de naziști, să fugă din Franța aflată sub ocupație, o echipă internațională de tineri supereroi și somitățile salvate de ei se instalează într-o vilă la marginea orașului. Amenințarea pericolului mortal naște alianțe neașteptate și povești de iubire pasionale.

Producția pentru Transatlantic s-a întinrs pe parcursul a cinci luni, începând cu 20 februarie 2022, în Marsilia, Franța, unde Varian Fry și ERC au lucrat între 1940 și 1941. La câteva zile de la începerea filmărilor, Rusia a invadat Ucraina.

Spunem o poveste despre scoaterea refugiaților din Franța, mulți dintre ei venind din Polonia sau din alte țări și teritorii care fuseseră invadate, și toată lumea se deplasează spre vest și apoi sunt prinși brusc“, a declarat Cory Michael Smith, care îl interpretează pe Fry, pentru Town & Country. „Suntem acolo [în Marsilia] în timp ce toți acești ucraineni trec în Polonia. Este un eveniment atât de nebunesc care oglindește începuturile celui de-al Doilea Război Mondial.

Transatlantic intră pe Netflix pe 7 aprilie 2023.

Se bazează pe The Flight Portfolio de Julie Orringer

Romanul lui Orringer spune povestea Comitetului de salvare de urgență al lui Fry. Fry este trimis în Franța de la Vichy pentru a ajuta la salvarea artiștilor și scriitorilor, dar odată ajuns acolo, se confruntă cu o dilemă morală insuportabilă: salvează cei 200 de oameni pe care a fost însărcinat să-i salveze, sau oamenii obișnuiți? A reușit să salveze 2.000 de oameni.

„Situația lui Fry – încercând să decidă ce vieți umane să salveze pe baza evaluărilor valorii artistice sau intelectuale a refugiaților – era imposibilă din punct de vedere moral”, a explicat Orringer. „În roman, am vrut să adaug un element personal pentru a complica și mai mult acest calcul. Ce s-ar întâmpla dacă cineva la care Fry ținea foarte mult ar avea nevoie de ajutor? Cum ar echilibra el acest imperativ cu nevoile altora, ale unor oameni cu pretenții mai legitime la atenția și resursele sale?”.

Trailer „Transatlantic”, serial Netflix

„Transatlantic” are o distribuție internațională

Cory Michael Smith va juca rolul lui Varian Fry, iar Gillian Jacobs o va interpreta pe Mary Jayne Gold. Lucas Englander îl va interpreta pe Albert Hirschman, un economist evreu german care a colaborat cu Comitetul de salvare de urgență pentru a-i ajuta pe evrei să scape.

În „Transatlantic” va juca și actorul Corey Stoll, care îl va interpreta pe Patterson, „consulul american din Marsilia, care îi vede pe refugiați ca pe o amenințare existențială la adresa valorilor americane“.

Distribuția principală este completată de Grégory Montel, în rolul lui Philippe Frot, Ralph Amoussou, în rolul lui Paul Kandjo, Deleila Piasko, în rolul Lisei Fittko, și Amit Rahhav, în rolul lui Thomas Lovegrove. În serial apare și Luke Thompson (din „Bridgerton”) în rolul lui Hiram „Harry“ Bingham, un viceconsul american la Marsilia.

„Transatlantic” a fost filmat în engleză, germană și franceză în 2022. „Capacitatea umană de a trăi pe deplin, de a găsi bucuria și de a-și păstra simțul umorului chiar și în cele mai întunecate momente se află în centrul filmului Transatlantic. Abia aștept să aduc publicul în această poveste”, a declarat creatoarea Anna Winger într-un comunicat.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton