- Investește în calitate
Telefoanele de calitate costă. Chiar dacă unele modele ieftine fac față utilizării zilnice, pe termen lung se vor deteriora mai repede sau vor suferi blocaje ori încetiniri. Poți cere un credit dacă vrei să cumperi un telefon de calitate, durabil și cu un design plăcut. Există instituții financiare nebancare care acordă împrumuturi rapide, cu dobânzi rezonabile.
- Urmărește cât mai multe recenzii
Unele telefoane par incredibile, dar la folosire nu se mai dovedesc atât de bune. Indiferent ce specificații are un model, caută recenzii ale utilizatorilor sau ale specialiștilor. Uneori, un singur aspect poate fi problematic, dar impactul asupra experienței utilizatorului este semnificativ. De exemplu, au fost cazuri în care telefoane au avut probleme serioase cu semnalul. Alteori, sunt mai multe componente care nu funcționează optim. Bateria care se încinge, ecranul care nu răspunde sau sunetul slab din cască pot transforma un model aparent bun într-un produs inutilizabil. Urmărește cât mai multe recenzii pentru a descoperi eventualele probleme înainte de a face o achiziție.
- Salvează toate informațiile de pe telefonul vechi
Unul dintre pașii pe care îi faci când schimbi telefonul este să transferi contactele, fotografiile, documentele și alte date importante. Însă mereu există riscul ca acestea să se piardă, mai ales dacă treci de la un sistem de operare la altul. De exemplu, când treci de la Iphone la Android, configurația diferită a sistemelor poate influența negativ datele. De aceea, este bine să salvezi datele de pe telefonul vechi în cloud sau pe un suport de memorare înainte de a face schimbarea.
- Controlează parolele
Când schimbi telefonul, descarci aplicațiile pe care le folosești în mod obișnuit. Însă trebuie să te loghezi. Dacă folosești multe aplicații, este imposibil să reții toate parolele. De accea, este bine să folosești o aplicație de management al parolelor. Aceasta salvează toate numele de utilizator și parolele pentru site-urile și aplicațiile pe care le utilizezi. Când schimbi telefonul, aplicația de management te va loga automat în toate aplicațiile la care ai cont.
- Actualizează-ți mijloacele de autentificare
Unele aplicații îți permit să te autentifici în 2 pași. Această metodă asigură un plus de securitate. Dacă schimbi și numărul, nu doar telefonul, iar acesta este înscris în aplicație pentru primirea de mesaje de autentificare, atunci actualizează numărul în aplicație. În caz contrar, riști să nu te mai poți autentifica. Unele aplicații identifică drept potențiale amenințări alte dispozitive, de aceea trebuie să confirmi că tu ești cel sau cea care încearcă să se logheze.
- Vinde sau reciclează telefonul
Nu lăsa telefonul vechi într-un sertar, pentru că oricum cu timpul va deveni inutilizabil, din cauză că va rămâne în urmă din punct de vedere tehnologic. Vinde-l sau, dacă nu se poate repara, du-l la un centru de reciclare. Chiar dacă nu toate componentele se pot refolosi, protejezi mediul.
Schimbarea telefonului presupune o cheltuială importantă, de aceea îți recomandăm să ții cont de cele 6 sfaturi smart de mai sus.