Homepage  / Filme Online / Netflix

Trebuie să vedeți documentarul Netflix „Cel mai mare jaf de obiecte de artă din istorie”!

Trebuie să vedeți documentarul Netflix „Cel mai mare jaf de obiecte de artă din istorie”!

de Redactia Tvmania

Intrat recent pe Netflix, documentarul „Cel mai mare jaf de obiecte de artă din istorie”, în original „This Is a Robbery: The World's Greatest Art Heist”, prezintă un uimitor caz real, petrecut în SUA în 1990.

 

Cele patru episoade ale miniseriei documentare „Cel mai mare jaf de obiecte de artă din istorie”, regizată de Colin Barnicle, detaliază modul de operare al autorilor loviturii, dar și impasurile anchetei ce a urmat. Jaful a avut loc în 1990, la Boston, în weekendul în care se sărbătorea ziua Sfântului Patrick. 

„«Muzeul Isabella Stewart Gardner» era visul oricărui hoț de artă”, aflăm din această uluitoare poveste despre furtul unor lucrări de peste jumătate de miliard de dolari, printre care se numărau tablouri pictate de Rembrandt sau Vermeer. 

Construit între 1896 și 1903, muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston, Massachusetts, comparat cu celebrul Musée d’Orsay din Paris pentru frumusețea sa, arăta uimitor, cu o superbă grădină în centru și săli somptuoase, cu tematici diferite. 

Autorii furtului au știut exact unde erau plasate cele mai valoroase opere din muzeu. Tot ce mai aveau de făcut era să pătrundă în interior și au făcut-o îmbrăcați în polițiști. Teribilul jaf a declanșat o anchetă de mare amploare, însă misterul loviturii a rămas aproape intact și azi, când ramele tablourilor încă atârnă pe pereți, în așteptarea superbelor pânze de care au fost despărțite. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton