Pentru reuşită în concurs, el spune că trebuie respectate trei reguli de aur: „Să fie foarte atenţi la reţetă (să o citească chiar de două ori), să ştie tehnici culinare, iar apoi să-şi gestioneze corect timpul”.
Timpul e cel mai preţios ingredient din orice reţetă şi trebuie să fie corect gestionat”, ne atenţionează maestrul Vîrlan.
De altfel, vedeta de la Prima spune că ceea ce le lipseşte concurenţilor veniţi în emisiune este… disciplina.
„Disciplina e greu de învăţat, pentru că ei, gătind în mediul casnic, n-au nevoie să respecte un orar strict decât atunci când se întorc de la muncă. Aud că le vin invitaţi peste 2-3 ore şi atunci trebuie să se încadreze în timp.”
Horia Vîrlan munceşte, în paralel cu „Academia lui Horia”, şi la „Cireaşa de pe tort”, reality-show-ul la care spune că nu ar putea renunţa pentru că este „prima mea iubire”.