Pe lângă folosirea de echipamente profesionale de curățenie, iată ce mai poți face pentru a-ți ușura munca de curățenie în casă:
Înainte să începi curățenia, este bine să elaborezi o listă cu treburile care sunt de făcut. Notează în dreptul lor un timp aproximativ în care crezi că pot fi realizate. Iar dacă ai posibilitatea, împarte sarcinile. Implicarea familiei în curățarea casei poate fi un proces distractiv. Merită chiar să faceți întrecere, să vedeți cine termina mai repede sarcinile de lucru.
Este mai simplu să cureți un obiect atunci când se murdărește decât să le lași să se adune și să ai mai mult mult de munca la final. De pildă, poți șterge cabina de duș imediat după ce ai folosit-o, sau poți înlătură pata de grăsime de pe aragaz după ce ai terminat de gătit. Obiceiurile bune îți vor garanta mai multă ordine în casă și de asemenea, în gânduri.
- Aruncă obiectele de care nu mai ai nevoie
Cu toții avem ustensile, diverse obiecte sau haine pe care pur și simplu nu le-am folosit niciodată sau poate nu le mai folosim de mult timp. În casă se acumulează din ce în ce mai multe lucruri inutile care nu doar că ocupă spațiu ci și crește nivelul de stres vizual. Așadar, cel mai bine este să le dai cuiva care are cu adevărat nevoie de ele.
Pentru a scuti din timpul alocat procesului de curățenie, este bine să știi exact ce este făcut, pe cât posibil să împarți sarcinile și înainte să începi, să scapi de lucrurile inutile din casă.