Homepage  / Cinema

Triumf la Cannes: „The Tree of Life”

Triumf la Cannes: „The Tree of Life”

de Redactia Tvmania

A 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat pe 22 mai, aducând marele premiu în braţele regizorului Terrence Malick, al cărui film („The Tree of Life”) era dat drept unul dintre favoriţii la Palme d’Or.

Pelicula „The Tree of Life” a plecat acasă cu Palme d’Or-ul serii, dar regizorul celebru pentru ferocitatea cu care ţine la viaţa lui privată nu a apărut pe scenă pentru a-şi lua acasă trofeul.

Filmul care a divizat publicul pe Croazetă (vizionarea a fost acompaniată de aplauze, dar şi de huiduieli) este o meditaţie pe tema importanţei vieţii umane, într-un univers infinit.

Protagonistul este Jack, un puşti a cărui copilărie în anii ’50 este marcată de figura severă a tatălui (Brad Pitt) şi care devine un adult (Sean Penn) cu traume.

Kirsten Dunst a fost numită „cea mai bună actriţă” pentru rolul din „Melancholia”) şi i-a mulţumit pe scenă regizorului Lars von Trier (dat afară de la festival după ce a făcut remarce naziste).

Lista câştigătorilor mai include peliculele „Once Upon a Time in Anatolia” (Turcia, regizată de Nuri Bilge Ceylan) şi „The Kid With a Bike” (Franţa, regizată de Jean-Luc şi Pierre Dardenne) – ambele laureate cu Marele Premiu al festivalului; regizorul Nicolas Winding Refn (pentru filmul „Drive”); actorul Jean Dujardin (pentru „The Artist”); scenaristul Joseph Cedar (pentru „Footnote”).

Secţiunea „Un certain regard” – jurizată de o echipă condusă de Emir Kusturica – a încununat câştigătoare două filme: „Arirang” (Coreea, regia Kim Ki-Duk) şi „Stopped on Track” („Halt Auf Freier”, Germania, regia Andreas Dresen).

România nu a câştigat nici un premiu anul acesta, la Cannes.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton