Homepage  / Știri

Trofeul Transilvania merge în India

Trofeul Transilvania merge în India

de Redactia Tvmania

Anand Gandhi, un regizor debutant din India, a câştigat Trofeul Transilvania din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cu pelicula “Corabia lui Tezeu/ Ship of Theseus”, plecând acasă cu premiul de 15.000 de euro.

Printre vedetele serii trecute s-au mai numărat Luminiţa Gheorghiu (“Poziţia copilului”), distinsă cu Premiul de Excelenţă, şi renumitul regizor ceh Jiří Menzel, premiat pentru întreaga carieră.

„Salutăm apariţia unui nou talent major în cinematografia mondială”, a fost mesajul juriului TIFF, înainte de decernarea Trofeului Transilvania. “Am avut foarte mult de învăţat de la Anand Gandhi, e foarte talentat. Uitaţi-vă la acest film, vă va schimba viaţa”, a spus şi Erdélyi Gábor, sound designer-ul peliculei “Corabia lui Tezeu”.

“M-au copleşit aplauzele voastre, m-a copleşit acest premiu”, a declarat Luminiţa Gheorghiu, aplaudată minute în şir în momentul decernării premiului. “Excelenţă? Asta înseamnă că de mâine eu nu mai pot să greşesc, ceea ce este imposibil. De aceea, aş vrea să-l împart cu toţi cei cu care am lucrat”.

Pe de altă parte, în curând va veni şi rândul cinefililor bucureşteni să se bucure de oferta de filme a celei de-a 12-a ediţii TIFF, după ce publicul clujean şi-a luat deja “porţia”. În perioada 11-17 iunie, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, publicul va fi invitat să urmărească, în cadrul TIFF Bucureşti, o selecţie de titluri din cele mai apreciate secţiuni ale ediţiei de la Cluj.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton