Homepage  / Advertorial

Trucuri pentru amenajarea unei băi mici și practice

Trucuri pentru amenajarea unei băi mici și practice

de Redactia Tvmania

Sursa foto: Shutterstock.com / Imaginea poate fi descărcată de aici.

Una dintre cele mai mari provocări de care proprietarii de locuințe se împiedică este amenajarea unei băi de dimensiuni mici. De obicei, atunci când nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, te simți limitat în alegerea mobilierului potrivit, obiectelor decorative și în modul în care ar trebui să aranjezi toate acestea.

Dar un spațiu mic în baie nu ar trebui privit doar cu ochi răi. Ar trebui să te gândești la cât de bine va arăta baia ta mică într-un stil de amenajare minimalist și aerisit. Iată câteva trucuri pentru amenajarea unei băi mici și practice:

Depozitarea strategică

Atunci când te gândești la organizarea spațiului într-o baie de dimensiuni mici, s-ar putea să fie o provocare pentru a stoca toate articolele de toaletă. Mai ales dacă nu locuiești singur și ai un partener care are nevoie de spațiu suplimentar. Prin urmare, este important să găsești o soluție strategică și practică pentru a crea un spațiu care să nu pară dezordonat și haotic.

Majoritatea designerilor de interior afirmă că pentru depozitarea într-o baie mică este important să montezi rafturi modulare pe pereții disponibili, dulapuri cu oglinzi sau rafturi deschise, în funcție de schema de amenajare a locuinței. Mai mult, poți să te folosești de alte accesorii minimaliste, cum ar fi cârligele de baie pe care le poți agăța pe ușa de la baie și organizatoare pentru obiectele mici necesare.

Mobilier suspendat

Pentru amenajarea unei băi mici și practice este indicat să folosești piese de mobilier suspendabile în detrimentul celor care se montează pe podea. Avantajul mobilierului suspendat este că nu încurcă circulația într-un spațiu de dimensiuni mici, lasând totodată senzația că baia nu este aglomerată de obiecte și spații de depozitare.

De exemplu, bateriile de lavoar pentru baie suspendate sunt o alternativă pentru a crea un spațiu de depozitare suplimentar, dar și pentru a acoperi conductele chiuvetei, oferind un aspect estetic modern, minimalist sau contemporan în funcție de preferințele de amenajare.

Crearea iluziei optice de spațiu mai larg

Atunci când ai o baie de dimensiuni mici este absolut esențial să creezi senzația unui spațiu mai larg și aerisit. Poți face acest lucru prin montarea unei oglinzi care să acopere o parte dintr-un perete, de la tavan până în podea. Poziționarea oglinzii pe peretele adiacent ferestrelor din baie este o modalitate eficientă de a maximiza și reflecta lumina naturală, oferind senzația de spațiu mai larg.

Totodată, poți crea această iluzie optică prin utilizarea unui sistem de iluminat adecvat. Pentru o baie mică și practică este bine să optezi pentru luminile de tavan reglabile. De asemenea, încearcă să te orientezi către luminile ambientale subtile de dimensiuni mici și ia în considerare luminile de podea care se proiectează în sus. O bandă de lumină sub cabinetele din baie sau sub bateriile de lavoar vor crea senzația de spațiu mai larg în baie.

Amenajarea unei băi de dimensiuni mici nu trebuie să fie costisitoare, ci doar bine planificată astfel încât să atingi obiectivul estetic dorit.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton