Homepage  / Seriale / Seriale turceşti

Turcii, mai ocupați ca niciodată: 7 proiecte noi ale unor actori celebri și la noi

Turcii, mai ocupați ca niciodată: 7 proiecte noi ale unor actori celebri și la noi

de Ioana Maria,

Pentru că serialele turcești merg foarte bine în toată lumea, apetitul pentru ele crește de la an la an. Acum, nu doar televiziunile locale produc titluri noi, ci și numeroase platforme online. Așa se face că mulți actori turci, cunoscuți și la noi, sunt implicați în proiecte importante. 

 

Çağatay Ulusoy

Este implicat în o mulțime de proiecte. În martie, a fost foarte lăudat pentru pelicula Cartierul supraviețuirii, disponibilă și la noi la Netflix, o poveste dureroasă și sentimentală despre copiii străzii, pentru care a fost protagonist și producător. Pe 22 aprilie, s-a lansat pe Blu TV, o platformă de streaming din Turcia, „Yesilçam”, un serial în care joacă alături de Afra Saraçoglu și Selin Şekerci, despre un producător din anii ‘60, din epoca de aur a cinema-ului turcesc. Abia a fost lansat serialul, foarte așteptat, și deja presa locală vorbește că în câteva săptămâni vor începe filmările pentru sezonul 2 (primul sezon are 10 episoade). De asemenea, este așteptat să înceapă producția la serialul „Muzeul inocenței”, pentru Amazon, ecranizare după romanul omonim al autorului turc Orhan Pamuk. 

 

Ibrahim Çelikkol și Birce Akalay 

Cei doi actori, pe care telespectatorii români îi știu din Prizoniera destinului (Kanal D), respectiv „Alegerea” (Happy Channel), filmează deja pentru un serial original Netflix, „Kuş Uçuşu”, iar în poveste, cei doi nu vor mai fi iubiți, ci foști iubiți, scrie presa locală. În opt episoade, povestea va urmări intrigile din culisele unui post de televiziune, unde înfruntarea dintre generații complică lucrurile, una dintre vedete simțindu-se amenințată de apariția unei colege mai frumoase și mai tinere!

 

Uğur Güneş

După ce-a ieșit în mod dramatic din serialul Mă numesc Züleyha, al cărui sezon 3 e încă în desfășurare acum în Turcia, actorul s-a odihnit câteva luni și s-a mutat la sala de forță (dacă e să ne luăm după contul său de Instagram). Iar de curând, au apărut detaliile complete despre noul său proiect: serialul „Kanunsuz Topraklar” va fi lansat la toamnă la Fox Turcia și este o poveste de dragoste plasată într-un orășel minier, în anul 1939, dintre un miner sărac (Güneş) și fiica unei industriaș bogat. Filmările încep curând la Instanbul, unde a fost construit un întreg platou de filmare. Multă vreme, nu s-a știut cine va are rolul principal feminin, dar la mijlocul lui aprilie, producătorii au anunțat că partenera lui Uğur Güneş va fi frumoasa Esra Bilgiç, al cărei ultim serial, „Ramo”, tocmai a fost anulat după două sezoane. Guneș și Bilgiç au mai jucat împreună în „Putere și glorie”.

 

Burcu Biricik

Actrița pe care o putem vedea la Timeless Dizi Channel România în serialul „A opta zi” face o adevărată demonstrație a versatilității sale în această primăvară, cu ultimele sale două proiecte: Camdaki Kiz, care a început recent la Kanal D Turcia, și „Fatma”, disponibil și la noi la Netflix, din 27 aprilie. În cele două seriale, Burcu Biricik interpretează personaje cum nu se poate mai diferite: în serialul Kanal D, ecranizare după o carte semnată de Gülseren Budayıcıoğlu ( precum serialul „Prizoniera destinului”, recent anulat la turci), este o tânără crescută în puf de o familie foarte bogată, care sfârșește însă într-un mariaj fără dragoste. În „Fatma”, este o femeie greu încercată de soartă, săracă și ofilită înainte de vreme, forțată de împrejurări să devină criminală. 

 

Kadir Doğulu

Soțul lui Neslihan Atagül, pe care telespectatorii români îl știu din serialul O singură privire și care a împlinit pe 19 aprilie 39 de ani, va avea rolul unui expert bucătar în următorul său proiect. Este vorba de „Aşkın Tarifi”, care va fi lansat în grila de vară, deci relativ curând, la Kanal D Turcia. Doğulu va fi un chef turc, specializat în bucătăria franțuzească, care va trăi o poveste de dragoste cu tânăra proprietară a unui mic restaurant. Interpretata rolului principal feminin abia a fost anunțată de producători, Serra Arıtürk, o tânără de 23 ani, cunoscută în Turcia pentru cariera ei muzicală. 

 

Hazal Kaya

La sfârșitul lunii martie, Netflix Turcia a anunțat începutul filmărilor pentru serialul Miezul nopții la Pera Palace, inspirat de cartea omonimă a lui Charles King, tradusă și la noi. Partenerul lui Hazal, care are rolul principal în serial, este Selahattin Pasali („Alegerea”, „Iubirea – Curs pentru începători”). Este vorba de o producție amplă, cu o echipă internațională, ale cărei filmări vor dura mai multe luni. „Miezul nopții la Pera Palace”, un serial istoric comparabil cu „Străina”/„Outlander”, urmărește o jurnalistă (Hazal Kaya) din zilele noastre care, în timp ce se documenta pentru un articol, călătorește înapoi în timp, până la începutul secolului XX, la faimosul hotel Pera Palace din Istanbul, loc de întâlnire a celebrităților, spionilor și aventurierilor vremii. Serialul va fi lansat la Netflix abia anul viitor. 

 

Kıvanç Tatlıtuğ și Özge Özpirinçci

Pe el îl putem vedea acum în marele succes „În dragoste și în război” la TDC, dar și la Kanal D în La răscruce, iar ea ține capul de afiș în serialul „Femeie în înfruntarea destinului”, la Happy Channel. La sfârșitul lunii ianuarie, la Izmir, cei doi au început filmările pentru serialul Netflix „Bir denizalti hikayesi”, un SF în opt episoade despre lupta pentru supraviețuire a echipei unui submarin, care investighează ce s-a întâmplat după un dezastru natural. Tatlıtuğ va fi un biolog marin, Arman, iar Özpirinçci va fi colega lui, Defne. Serialul e așteptat toamna aceasta la Netflix.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton